27 / 04 / 2024

İkametgah adresini nereden alabilirim

İkametgah adresini nereden alabilirim

Bazı kurum veya kuruluşlar tarafından talep edilen ikametgah adresi ne demektir, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? 20 soruda tüm detaylarıyla...

“Dönüşümde Yarısı Bizden” kampanyasına başvurular devam ediyor. Peki, Kentsel Dönüşüm Yarısı Bizden kampanyasına başvuru nereden yapılıyor? İşte 20 soruda Yarısı Bizden kampanyasının tüm detayları...

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Beko BFC 631 B Beyond Serisi 72 LT FitFry Buhar Destekli Ankastre Fırın  9 bin 739 TL! En ucuza nereden alınır? 

Beko Buhar Destekli Fırın, 3D pişirme teknolojisi ve SteamAssisted Buhar Destekli Pişirme fonksiyonları sayesinde pişirme işlemini homojem bir şekilde gerçekleştirir. Peki cihaz en ucuza nereden alınır? 

Bosch HBF514BW0T Beyaz Ankastre Fırın 7 bin 910 TL! En ucuza nereden alınır? Özellikleri neler? 

Bosch ankastre fırın, 66 litrelik geniş iç hacmi ve 3D HotAir teknolojisi aynı anda 3 tepside farklı yemeklerin pişmesini sağlar. Peki cihaz en ucuza nereden alınır?

Philips 800 i Series Kompakt Hava Temizleyici en uygun fiyata nereden alınır? 21 Mart 2023 fiyat listesi

Philips hava temizleyici görünmeyen virüsleri, alerjenleri ve ya kirletici maddeleri filtreleyerek evinizin havasını temizler. Peki Philips hava temizleyici en uygun fiyata nereden alınır? İşte detaylar..

İstanbul Yenileniyor nedir? İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

İstanbul Yenileniyor nedir sorusunun yanıtı pek çok riskli yapı sahibi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki İstanbul Yenileniyor'a nasıl ve nereden başvurulur?

5 Programlı Philips Premium Airfryer XXL en ucuza nereden alınır? İşte Philips 19 Mart 2023 fiyat listesi

Philips Premium Airfryer XXL HD9650/90 gelişmiş teknolojisi ile kızartma, fırınlama, ızgara, fırında kızartma ve ısıtma işlevlerini hava akışı ile gerçekleştirir. Peki Philips Airfyer en ucuza nereden alınır?

Arçelik Elektrikli Ankastre Ocak 7 bin 590 TL! En ucuza nereden alınır? İşte Arçelik 14 Mart 2023 fiyat listesi

Yeni nesil teknoloji ile evini renklendirmek isteyenler Arçelik OV 643 T Vitroseramik Ocağı en ucuza nereden alabileceğinizi sizin için araştırdık. İşte detaylar..

Tefal mikser ve blender seti en ucuz nereden alınır, fiyatı ne kadar? İşte Tefal 12 Mart 2023 fiyat listesi

Mikser ve blender ihtiyacı olanlar, en ucuz Tefal Powelix Activflow Onthego 1500 W Kişisel Mikser & Blender Setini nereden alabileceğinizi sizin için araştırdık. Peki Tefal kişisel blender ne kadara satılıyor? İşte detaylar..

Rowenta Toz Torbasız Elektrikli Süpürge en ucuza nereden alınır? İşte Rowenta 12 Mart 2023 fiyat listesi

Çehiz hazırlığında olanlar en ucuz Rowenta ROW RQ3724TR Compact Power Toz Torbasız Elektrikli Süpürge'yi nereden alabileceğinizi sizin için araştırdık ve listeledik. İşte detaylar. 

Fakir Prestige TS 2000 Elektrikli Süpürge en ucuza nereden alınır? İşte Fakir 9 Mart 2023 fiyat listesi

Elektrikli süpürge arayışı içinde olanlar dikkat sizin için Fakir Prestige TS 2000 500W Elektrikli Süpürge'yi en ucuza nereden alabilirsiniz diye araştırdık. İşte fiyat listesi.

Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Ödemeler nereden alınacak? Doğalgaz ödemeleri başvurusu nasıl yapılır?

Ülkemiziz geçtiği ekonomik zorlukların yanında vatandaşa nefes olması amaçlanarak devletin destek ödemeleri imdada yetişti. Peki Doğalgaz ödemeleri yattı mı? Ödemeler nereden alınacak? Doğalgaz ödemeleri başvurusu nasıl yapılır? sorularının cevabını haberimizde bulacaksınız.

Kira sözleşmesini nereden bulabilirim? Kira kontratı doldurulurken nelere dikkat edilir?

Kira sözleşmesi hem kiracı hem de kiralayan arasında imzalanan bir sözleşmedir. Peki Kira sözleşmesini nereden bulunur? İşte detaylar!

İkametgah adresini nereden alabilirim Haberi

İkametgah adresini nereden alabilirim

İkametgah adresi ne demektir?

İkametgah, oturulan; ikamet edilen yer anlamına geliyor. Bu tanımlamaya göre ikametgah adresi ne demektir sorusunun yanıtı ise; ikamet edilen yani oturulan yerin, konutun adresi şeklinde olacaktır.


İkametgah, hukuki bir kavram olmak ile birlikte, herkesin yalnızca bir ikametgahı bulunuyor. Bu belgeye göre kişinin yaşadığı şehir, bölge, mesken açıkça belirtiliyor.


Tüzel kişilerin ikametgah adresi ise, tüzüğünde aksine hüküm bulunmadıkça, işlem merkezinin bulunduğu yerin adresini ifade ediyor. 


Peki ikametgah adresini nereden alabilirim diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım:

İkametgah adresine ilişkin belgeyi bağlı bulunan muhtarlardan ve tüm Türküye'deki Nüfus Müdürlüklerinden temin edebiliyorsunuz



Işıl Seren...