21 / 05 / 2024

ikametgah ceza indirimi

ikametgah ceza indirimi

Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. Bildirimde bulunmayanlara ceza kesiliyor. Peki hangi durumlarda ikametgah cezası indirimleri söz konusu oluyor?

Kira beyannamesi vermeyenler dikkat: Süre doldu ama pişmanlık indirimi var! Ceza ödememek için hemen bunu yapın!

Kira, ücret ve değer artış kazancı gibi gelirlerini beyan etmeyenler için pişmanlık indirimi gündeme geldi. İşte detaylar... 

ABD’den Deutsche Bank’a ceza indirimi!

2008'deki konut kredilerinde manipülasyon yaptığı iddiası ile Alman Deutsche Bank'a 14 milyar dolar ceza kesen ABD Adalet Bakanlığı, cezada indirime gitti.

Ankara'daki Koç Kuleleri'ne para cezası!

Çankaya Belediye Meclisi'nde kaçak Koç Kuleleri'ne hangi gerekçeyle 13.5 milyon TL'lik ceza indirimi yapıldığı soruldu.

Emlak vergisi indirimi formu!

Geliri olmayan ve 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip; ev hanımları, şehitlerin dul ve yetimleri, gaziler, emekliler, engelliler ve işsizler vergiden muaf tutuluyor. Muafiyet için emlak vergisi indirimi formunun belediyeye verilmesi gerekiyor...

Torunlar GYO'dan 1.6 milyon liralık ceza açıklaması!

TORUNLAR Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), İstanbul Mecidiyeköy'deki 10 işçinin ölmesiyle sonuçlanan asansör kazası sonrası bakanlık tarafından 1,6 milyar liralık ceza kesildiği haberini yalanladı...

Torunlar GYO çıkan ceza haberlerine ilişkin bildiri yayınladı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. çıkan ceza haberlerine ilişkin bildiri yayınladı.

İşte Torun Center için verilen ceza!

Belgelerdeki inceleme ardından 185 işçi için saptanan eksiklikler doğrultusunda, firmadan ceza gibi toplam 1 milyon 600 bin TL tahsil edilerek, işçi alacaklarının ödenmesi sağlandı.İşte Torun Center için verilen ceza...

Soma'da ağaçları kesen firmaya 511 bin lira ceza!

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker, Soma'da kurulması planlanan termik santral alanında kesilen zeytin ağaçlarıyla ilgili olarak firmaya toplamda 511 bin liranın üzerinde ceza kesildiğini belirtti

Kalitesiz demir toplanacak üretene de ceza verilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Pazartesi Türkiye genelinde demir ve çeliğin kontrollerini yapacağız. Standartları sağlamayan bütün demirleri toplatacağız" dedi.Kalitesiz demir toplanacak üretene de ceza verilecek.

İdris Güllüce: Beton denetimine uymayan ceza alır!

İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından 758 konutluk kentsel dönüşüm projesinin temel atma töreni dün Çevre ve Şehircilik Bakanı Idris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi. Güllüce törende, "Beton denetimine uymayan ceza alır" dedi...

İzinsiz kampanya mesajı gönderen inşaat firmaları ceza ödeyecek!

Vatandaşlara sık sık izinsiz kampanya mesajı gönderen bankalar ile inşaat ve perakende şirketleri buna devam ederse, yeni kanuna göre 1,000 lira ceza ödeyecek..

Emlak vergisinde özürlü indirimi var mı?

Emlak vergisinde 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip olan kimseler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Peki, emlak vergisinde özürlü indirimi var mı? Vergi indirimi nasıl olur?

Yeni binalarda emlak vergisi indirimi!

Emlak vergisi, sahipleri tarafından taşınmaz mallar için ödeniyor. emlak vergisinde meskenler için birtakım vergi muafiyet ve indirimleri bulunuyor. Peki yeni binalarda emlak vergisi indirimi nedir?

ikametgah ceza indirimi Haberi

ikametgah ceza indirimi

İkametgah cezası indirimleri!

5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanunu ile ilgili kanun ve yönetmelikler gereğince, herkesin bir ikametgah adresinin olması gerekiyor. İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor.


Aksi takdirde bildirimde bulunmayan kimseleri ikametgah cezası bekliyor. İkametgah cezaları ile ilgili yasal hükümler, T.C. İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sayfasında açıklanıyor.


2014 yılı için adres bildirimlerinin süresi içinde yapılmaması halinde 436,00 TL, gerçeğe aykırı beyanda bulunulması halinde ise, 875,00 TL idari para cezası uygulanıyor. İkametgah cezası, tebliğ tarihinden itibaren 1 ay içerisinde Defterdarlık Muhasebe Müdürlüğü ya da Mal Müdürlüğüne ödeniyor. İkametgah cezasının erken ödenmesi halinde bazı indirim avantajları uygulanıyor.


İkametgah cezası indirimleri ne kadar?

Bildirimin süresi içinde yapılmaması halinde cezanın tebliğinden itibaren 15 gün içinde ödeme...