15 / 05 / 2024

İzinsiz kampanya mesajı gönderen inşaat firmaları ceza ödeyecek!

İzinsiz kampanya mesajı gönderen inşaat firmaları ceza ödeyecek!

Vatandaşlara sık sık izinsiz kampanya mesajı gönderen bankalar ile inşaat ve perakende şirketleri buna devam ederse, yeni kanuna göre 1,000 lira ceza ödeyecek..



VATANDAŞIN cep telefonuna izinsiz tanıtım mesajı gönderenler artık yandı... Dün resmen yasalaşan Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a göre kimin gönderdiği belli olmayan mesajları, gönderen kişi ve kurumlara bin lira ila 10 bin lira arasında değişen idari para cezaları verilecek. 


HANGİ SEKTÖRLER YANDI? 

Yasanın ardından gözler tüketicilere kampanyaları hakkında sıkça izinsiz bilgilendirme mesajları gönderen şirket ve kurumlara çevrildi. Bunların başında da bankalar, inşaat, GSM ve perakende şirketleri geliyor. 

Konuyla ilgili görüşüne başvurduğumuz Sinpaş GYO yetkilileri, "Sinpaş GYO kuruluşu olduğu için Sermaye Piyasaları Birliği'nin belirttiği tüm ilan ve reklam kurallarına uymakla mükellefiz" dedi. 


TOPLU SMS PAZARI DARALIR 

100 MİLYON liralık toplu mesaj pazarının bu uygulamadan olumsuz etkileneceğini söyleyen toplusms.com.tr'nin ortağı Gül Yılmaz, "Sadece içerik sınırlaması getirilseydi desteklerdim" dedi. 


Elif Akın-Millet Gazetesi 


Geri Dön