17 / 05 / 2024

ikametgah cezası affı

ikametgah cezası affı

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yere deniyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde bulunmayanları para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası ne kadar?

Borç yapılandırma detayları peş peşe geldi! 48 ay taksit ve yüzde 90 indirim fırsatı! Vergi affı başvuruları ne zaman? 

KYK borcu, trafik cezası, vergi borçlarını da kapsayan vergi affı ile ilgili tüm detaylar belli oldu. Vergi affı başvuruları ne zaman? Hangi borçlar silinecek, hangi borçlar taksitle ödenebilecek?

Trafik cezaları silinecek mi 2023? Trafik cezası affı için nereye başvurulacak?

Trafik cezaları olan vatandaşlar, trafik cezalarının ne zaman silineceğini merakla araştırmaktadır. İşte bu konudaki detaylar!

Vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? Belediye, SGK, trafik cezası...

Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkanı sunulacak. Peki, SGK vergi affı çıktı mı? Vergi affı ne hangi tarihte çıkacak? İşte detaylar...

Vergi affı uzatıldı mı?

Vergi ödeme tarihlerini kaçıran emlak vergisi mükellefleri için müjde geldi. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? Vergi affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

Emlak vergisi ceza affı 2021!

Emlak vergisi borcunun belirlenen tarihlerde ödenmemesi halinde mükellefler vergi cezası ile karşılaşıyor. Peki emlak vergisi cezası 2021 ne kadar? Emlak vergisi ceza affı var mı? İşte emlak vergisi ceza affı 2021...

Uzungöl'de imar affı krizi!

Trabzon'un Uzungöl ilçesinde 2006 yılında yaptığı bina için yargılanan Hasan Asan, imar affından yararlanmasına rağmen 2 yıl 4 ay hapis cezası aldı.

İmar barışında yalan söyleyen hapis cezası alabilir!

Seçim öncesi yasalaştırılan imar affına ilişkin düzenleme usul ve esasları belirlendi. E-devlet’ten başvuruların yapılacağı imar barışında yalan söyleyen hapis cezası alabilecek. 

Tapu harcı cezası affı var mı?

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz malların tapu devir işlemlerinde satış bedeli üzerinden harç ödemeyen kimselere ceza uygulanıyor. Peki, tapu harcı cezası affı var mı?

İkametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah bilgileri değişen kimselerin 20 iş günü içerisinde adres değişikliği beyanını vermesi gerekiyor. Bu değişikliği yapmayanlara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ikametgah idari para cezası ne kadar?

İkametgah cezası 2015!

İkametgah adresini değiştiren kimselerin ise 20 iş günü içinde değişikliği bildirmeleri gerekiyor. Bildirimde bulunmayan kimseler, ikametgah cezası ödemek zorunda oluyor. Peki, ikametgah cezası 2015 ne kadar?

2014 emlak vergisi affı ne zaman?

Emlak vergisini zamanında ödemeyen veya eksik ödeme yapan mükelleflere gecikme cezası uygulanıyor. Ancak kanunlarla vergi hakkında af çıkabiliyor. Peki, 2014 emlak vergisi affı ne zaman?

İmar kirliliği cezası nedir?

Yapı ruhsatı alınmamış ya da imar planına göre inşaa edilmemiş yapılar imar kirliliği kapsamına giriyor. Yapının imar kirliliği kapsamına girmemesi için bu hususlara dikkat edilmesi gerekiyor. Peki, imar kirliliği cezası nedir?

Erken kapama cezası iade edilmeyecek mi?

Yargıtay 13. Dairesinin aldığı karar neticesinde konut kredisi erken kapama cezası hakkında birtakım değişikliklere yer verildi. Peki buna göre artık erken kapama cezası iade edilmeyecek mi?

ikametgah cezası affı Haberi

ikametgah cezası affı

İkametgah cezası ne kadar?

İkametgah, bir kimsenin yerleşme kast ve niyetiyle oturduğu yere deniyor. Yasal olarak herkesin bir tek ikametgahının bulunması gerekiyor. İkametgah bildiriminde hiç bulunmayanları; veya ikametgahını değiştirdiği halde yeni ikametgahını bildirmeyenleri para cezası bekliyor. Peki, ikametgah cezası ne kadar?


5490 sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun 48 inci maddesi çerçevesinde adres bilgilerinin sağlıklı ve güncel tutulması amacıyla;


a) Beyan edilen adresin boş konut olması halinde, herhangi bir belge istenmez.


b) Daha önce beyan edilmiş bir adresin birlikte oturma gerekçesiyle bir başka kişi tarafından beyan edilmesi halinde, ilgilinin hali hazırda o adreste oturan kişi ile birlikte müracaatı istenir. Birlikte müracaatın mümkün olmaması durumunda, adreste hali hazırda oturan kişinin apartman-site yöneticisi, lojman idaresi sorumlusu veya muhtar tarafından birlikte oturulduğuna ilişkin yazılı beyanı kabul edilir.


c) Beyan...