06 / 05 / 2024

iki kişi tek eve kredi çekebilir mi

iki kişi tek eve kredi çekebilir mi

Mesken satın almak için bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Konut kredisi kullanılabilmesi için kredi kullanacak kişi ve kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor. Peki, bir eve iki kişi kredi çekebilir mi?

Kiralar arttı, bir evi ancak iki üç kişi kiralayabiliyor!

Konut satışlarındaki durağanlık emlak piyasasını derinden etkiliyor. İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün, sektörün 2024 yılının ikinci çeyreğinde hareketleneceğini söylüyor. Fahiş kiralara da değinen Akgün, bir evin kirasını ancak iki üç kişinin ödeyebildiğini kaydediyor. 

Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor!

Yüksek enflasyon nedeniyle maliyetlerde yaşanan artış, iç turizmde bu sene de yüzde 100'den fazla zamlara sebep oldu. Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor. 

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

Dünya Bankası, 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi vuran ve asrın felaketi olarak belirtilen iki büyük depremin yaklaşık 34,2 milyar dolarlık doğrudan fiziksel hasara yol açtığını ve deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldığını açıkladı.

Hisseli tapu iki kişi alabilir mi? Mirasçılardan biri hissesini satabilir mi?

Hisseli tapulara dair yapılan işlemler, diğer tapu çeşitlerine göre farklılık göstermektedir. Bunu öğrenmek isteyen kişilerde pek çok soru sormaktadır. İşte onlardan bazıları!

Volta elektrikli, iki kişilik VM4'e 1.925 TL indirim! İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi!

Yeni Volta VM4 üç tekerlekli iki kişilik elektrikli aracın Eylül 2022 fiyatı belli oldu. Volta elektrikli, iki kişilik VM4'e 1.925 TL indirim geldi. İşte 30 Eylül 2022 fiyat listesi...

Volta elektrikli, üç tekerlekli, iki kişilik VM4 fiyatı belli oldu! İşte 13 Ağustos 2022 fiyat listesi

Yeni Volta VM4 üç tekerlekli iki kişilik elektrikli taşıma aracının Ağustos 2022 fiyatı belli oldu. Peki Volta VM4 güncel fiyatı ne kadar? İşte 13 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Son dakika! 2022 Memur alımı yapan kurumlar hangileri? Hangi kurum kaç kişi alacak? İşte ayrıntılar...

Kamu kurumları iş ilanlarını tek tek yayımlamaya başladı. Kamuda çalışmak isteyen milyonlarca kişi hangi kurumun kaç kişi aldığını araştırıyor. Peki 2022 yılında memur alımı yapan kurumlar hangileri? Başvuru şartları neler? Ayrıntılar haberimizde...

Evin tapusu iki kişi üzerine olabilir mi?

Bir gayrimenkulün tapusu, tek bir kişi üzerine olabileceği gibi birden fazla kişi üzerine de düzenlenmiş olabilir. Peki, ortak tapu nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Volta VM4 üç tekerlekli iki kişilik elektrikli motosiklet kaç TL? İşte 18 Nisan 2022 fiyat listesi...

Volta VM4+ üç tekerlekli iki kişilik elektrikli motosiklet aracının Nisan 2022 fiyat listesi belli oldu. Peki Volta VM4+ üç tekerlekli iki kişilik elektrikli kaç TL? İşte 18 Nisan ürün bilgisi ve fiyat listesi...

Tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Taşınmaz mal tapuları birden fazla kişi üzerine olabiliyor. Bir konutu ortak alan iki kişi tapuda ne kadar masraf ödeyeceğini merak ediyor. Peki, tapu 2 kişi üzerine olursa masraf ne kadar?

Sahte kimlikle gayrimenkul satan 2 kişi Manisa'da yakalandı!

Manisa'da sahte kimlik düzenleyerek başkalarına ait gayrimenkulleri satmaya çalışan iki kişi gittikleri noterde yakalandılar.

Konya'da komşu kavgası: 6 kişi yaralandı!

Konya'da iki komşu arasında binanın ortak kullanım alanıyla ilgili kavga çıktı. Olay sonucunda her iki taraftan 3'er kişi olmak üzere 6 kişi yaralandı.

Konya'daki arsa kavgasında iki kişi yaralandı!

Konya Selçuklu ilçesi Horuzluhan Mahallesi'ndeki tarla kavgasında iki kişi yaralandı...

iki kişi tek eve kredi çekebilir mi Haberi

iki kişi tek eve kredi çekebilir mi

Bir eve iki kişi kredi çekebilir mi?

Mesken satın almak için bankalardan konut kredisi kullanılabiliyor. Konut kredisi kullanılabilmesi için kredi kullanacak kişi ve kredi kullanılacak evin aranan koşullara uygun olması gerekiyor.


Taşınmaz mal banka tarafından konut kredisine teminat olarak tutulduğu için banka taşınmaz malda bazı özellikler arar. Gayrimenkuldeki bu özellikler Değerleme (Eksper) Raporuyla saptanır. Değerleme Raporu bir binanın inşaat kalitesini, fiziki durumunu ve tamirat gereksimini, bina özelliklerini (ısıtma, kanalizasyon, v.s.), tapu kaydını, hisse payını ve piyasadaki yaklaşık değerini saptayan, yeminli bir uzman tarafından hazırlanır.


Konut kredisi kullanarak mesken sahibi olmak isteyen kimseler; gelirlerinin tek başına kredi çekmek için yeterli olmaması halinde, istenilen kişi ile birlikte "ortak kredi" kullanabiliyor.


Ortak konut kredisi ile hem borca, hem de eve ortak olunmuş oluyor. Ortak konut kredisi...