29 / 04 / 2024

İki tam yıl süreyle sahip olunan taşınmazların satışı

İki tam yıl süreyle sahip olunan taşınmazların satışı

İki tam yıl süreyle sahip olunan taşınmazların satışları KDV kanununa göre, kurumların aktifinde, en az iki tam yıl süreyle bulunan taşınmazların satışı suretiyle gerçekleşen devir ve teslimler KDV den müstesnadır.öö

1938 yılında Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı! 

Çin'de 1938 yılında, Sarı Nehir'in taşması sonucu meydana gelen selde 2 milyon kişi evsiz kalmış. 

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

Yılın en iyi 4x4 ve pick-up modeli seçilen Ford Ranger’a tam 136 bin 100 TL zam!

Ford’un tek 4x4 modeli olan ve yılın en iyisi seçilen Ford Ranger’a tam 136 bin 100 TL zam geldi! Ford, Ranger modelinin güncel fiyat listesini resmi internet sitesinden yayımladı.

Devlet, milyonlarca kişinin derdine deva olacak! 150 bin TL faizsiz, 2 yıl ödemesiz, 5 yıl vadeli destek geliyor!

Devlet ihtiyaç sahibi milyonlarca kişiye destek sağlamaya devam ediyor. Bu kapsamda yeni evlenecek gençlere 150 bin TL kredi, faizsiz, 2 yıl ödemesiz ve 5 yılda geri ödemeli destek sunacak. İşte detaylar...

A101’de Bingo toz deterjanda yüzde 21, Yudum ayçiçek yağında yüzde 8 ve Pınar tam yağlı peynirde yüzde 29 indirim!

A101’de haftanın yıldızları belli oldu. Bu kapsamda, Bingo toz deterjanda yüzde 21, Yudum ayçiçek yağında yüzde 8 ve Pınar tam yağlı peynirde yüzde 29 indirim olduğu açıklandı. İşte A101 fiyat listesi 10 Ekim 2023 Salı...

Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında satışa çıkaracak!

Otomotiv devleri arasında yer alan Toyota, merakla beklenen yeni nesil tam elektrikli araçlarını ilk olarak 2026 yılında satışa çıkarmayı planlıyor.

Adana'da depremde 10 kişinin öldüğü Belük Apartmanı'nın mühendisine 22 yıl 6 aya kadar hapis istemi!

Adana'da 10 kişinin yaşamını yitirdiği Belük Apartmanı'nın 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan inşaat mühendisi hakkında 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

1 dolar yıl sonunda işte tam bu kadar olacak! Doları olanlar dikkat, resmen tek tek açıklandı! Hemen bakın!

1 dolar yıl sonunda işte tam bu kadar olacak.. Doları olanlar dikkat, resmen tek tek açıklandı... Hemen bu son dakika rakamına bakın...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar yıl sonunda ne 30 TL ne de 40 TL olacak! Dolar tam tamına bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2023 Haziran piyasa katılımcıları anketi sonuçlarını açıkladı. Banka resmen yıl sonundaki dolar beklentisini açıkladı. Buna göre dolar yıl sonunda ne 30 TL ne de 40 TL olacak. Dolar tam tamına bu kadar olacak!

2028 yılına kadar tam 500 Millet Bahçesi yapılacak!

Çalışmalarına hız kesmeden deva eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 151 millet bahçesinin hizmete açıldığını, 2028 yılına kadar tam 500 Millet Bahçesi yapılacağını bildirdi.

Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak! Dev banka resmen o rakamı açıkladı! Hemen peş peşe açıklanan bu rakama bakın!

Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak... Dev banka resmen o rakamı açıkladı... Hemen peş peşe açıklanan bu rakama bakın...

Dolar ne 25 TL ne de 40 TL olacak! Merkez Bankası resmen açıkladı! Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası Mayıs ayı piyasa anketi sonuçlarını açıkladı. Merkez Bankası ankette yıl sonu dolar beklentisini açıkladı. Dolar ne 25 TL ne de 40 TL olacak! Dolar yıl sonunda tam bu kadar olacak!

Merkez Bankası dolar beklentisini resmen açıkladı! Ne 20 TL ne de 35 TL! Dolar yıl sonunda  tam olarak bu kadar olacak

Merkez Bankası dün mayıs ayı piyasa anketini açıkladı. Ankette yıl sonu dolar beklentisinin ne kadar olacağı yer aldı. Ne 20 TL ne de 35 TL! Dolar yıl sonunda  tam olarak bu kadar olacak.

İki tam yıl süreyle sahip olunan taşınmazların satışı Haberi

İki tam yıl süreyle sahip olunan taşınmazların satışı

İki tam yıl süreyle sahip olunan taşınmazların satışı!

2014 gayrimenkullerin elden çıkarılmasında vergisel yükümlülükler rehberi kapsamında yer alan esaslara göre, iki Tam Yıl Süreyle Sahip Olunan Taşınmazların Satışları KDV Kanununun 17/4-r maddesine göre, kurumların aktifinde veya belediyeler ile il özel idarelerinin mülkiyetinde, en az iki tam yıl süreyle bulunan taşınmazların satışı suretiyle gerçekleşen devir ve teslimler KDV den müstesnadır. 


Bu hüküm uyarınca, kurumların aktiflerinde, belediyeler ile il özel idarelerinin mülkiyetinde en az iki tam yıl süreyle bulunan taşınmazların (arsa, arazi, bina) satışı KDV den müstesnadır. Bu satışların müzayede suretiyle yapılması halinde de istisna uygulanacaktır. Ancak, istisna hükmü, istisna kapsamındaki kıymetlerin ticaretini yapan kurumların, bu amaçla aktiflerinde bulundurdukları taşınmaz teslimleri için geçerli olmadığından, taşınmazların ticaretini yapan kurumlar ile mülkiyetlerindeki taşınmazları ticari bir...