06 / 05 / 2024

iki tapunun birleştirilmesi

iki tapunun birleştirilmesi

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İşte tapu birleştirme için gerekenler...

Tarım sektöründe yeni düzenlemeler kapıda: Gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi geliyor! 

Yeni dönemde tarımda bitkisel üretimin artırılması ve tarım bilgi sistemlerinin iyileştirilmesi öncelikler arasında bulunuyor. Aynı zamanda gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi imkanı, Tarım Girişimcilik Bölgeleri, Toprak Veri Tabanı gibi yeni adımlar da atılacak. İşte ayrıntılar...

Faturalar cep yakarken iki dev birleşti muhteşem kampanya ortaya çıktı! İşte şartlar

Ziraat Bankası ve Türk Telekom iş birliği ile yapılan kampanya ilgili herkesi mutlu etti. Faturaların ateş pahası olduğu şu dönemde yapılan kampanya uygun fiyatlı paketi halka sunuyor. Peki kampanyadan nasıl faydalanılacak? kampanyanın şartları nedir?

Tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir?

Tapuda tevhit işlemi, tapu kütüğünde ayrı olarak belirtilen taşınmazların birleştirilmesi, tek bir parsel halini alması olarak ifade ediliyor. Peki, tapu birleştirme işlemi nasıl yapılır? Tapu birleştirme için gerekli belgeler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Dairelerde odalar birleştirilebilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde dairelerde iki alanın birleştirilip birleştirilmeyeceğini kaleme aldı. 

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

Yeni Kömürhan Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Fiziki gerçekleşmenin yüzde 99 olduğu Yeni Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli tamamlandığında, mevcut yol 1 kilometre kısalacak, zaman ve akaryakıttan tasarruf edilerek ekonomiye katkı sağlanacak...

Türkiye ile Venezuella Arasındaki Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması' onaylandı!

Türkiye ile Bolivarcı Venezuella Cumhuriyeti arasında 17 Mayıs 2018'de imzalanan Ticaretin Geliştirilmesi Anlaşması'nın her iki ülkedeki onay süreci tamamlandı.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Tadilatla iki bağımsız bölüm birleştirilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam bir dükkan satın almış. Bu yer projesinde üç dükkan ama fiilen iki dükkan var. Babam iki dükkanı da kullanıyor. Babamın dükkanı başka iki kişiye daha satılıp tapusu verilmiş. Bu durumda babam tapusunu müteahhitten isteyebilir mi? sorusunu yanıtladı.

İzmir Narlıdere Metrosu’nda iki istasyon birleşti!

Çalışmalarına devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımına devam ettiği Fahrettin Altay ile Narlıdere arasındaki 7,2 kilometrelik metro hattında ilk iki istasyon birbirine bağlandı.

İhlas Gayrimenkul'den ayrılma hakkı kullanımı açıklaması!

İhlas Gayrimenkul ve İhlas İnşaat ile birleştirilmesi işlemi neticesinde, ayrılma hakkının uygulanmasına karar verildi. 

Hasankeyf-2 Köprüsü'nün iki yakası birleşti!

Batman Hasankeyf'te iinşa edilen ve Türkiye'nin en uzun köprülerinden biri olacak Hasankeyf-2 Köprüsü, Eylül sonunda tek yönlü hizmete açılacak.

Bina yapmak için iki arsa birleştirilebilir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun ''Müteahhit bizim arsaya bina yapacaktı. İki arsayı birleştirdi, sonra da ortadan kayboldu. Şimdi ortada birleşmiş iki arsa ve birkaç ortak var. Ne yapabiliriz?'' sorusunu yanıtladı. 

iki tapunun birleştirilmesi Haberi

iki tapunun birleştirilmesi

İki tapuyu birleştirme işlemleri!

İki tapunun birleştirilmesi tapuda yapılacak tevhit işlemi ile mümkün olabiliyor. Birleştirme, tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halini alması işlemi olarak ifade ediliyor. 


Aynı kişiye ait taşınmaz mallar birleştirilebildiği gibi, değişik kimselere ait taşınmaz mallar da birleştirilebiliyor.


Birleştirilecek taşınmaz malların üzerinde, rehin ve irtifak hakları gibi kaydedilmemiş haklar ile taşınmaz mal mükellefiyeti gibi şerhler varsa, bütün hak sahiplerinin ve rehin alacaklarının muvafakatlarının alınması zorunlu oluyor.


Birleştirilecek taşınmaz mallar üzerindeki haklar ve mükellefiyetler, yeni oluşan taşınmazlara geçer. Dışarıda yerleşik kişilerin Tevhit talepleri Türkiye'de yerleşik Türk uyruklular gibi yerine getirilir.


İki tapuyu birleştirme işlemleri için gerekli belgeler ile birlikte tapuya müracaat edilebiliyor. İki tapunun birleştirilmesi için gerekenler şu şekilde sıralanıyor:

İSTENECEK BELGELER:

1. Taşınmazın bulunduğu yere...