15 / 05 / 2024

ikinci Abdülhamid Müzesi açılacak mı

ikinci Abdülhamid Müzesi açılacak mı

Gençliğin ve gelecek nesillerin Sultan 2. Abdülhamid Han'ı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmeleri için 'Sultan 2. Abdülhamid Han Müzesi istiyoruz' başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı.

Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi açıldı!

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından 4 yıl önce yapımına başlanan Cibuti 2. Abdülhamid Han Camisi ve Külliyesi hizmete açıldı.

New York Modern Sanat Müzesi 450 milyon dolarlık tadilatın ardından açıldı!

ABD’nin önde gelen sanat müzeleri arasında yer alan New York Modern Sanat Müzesi (MoMA), yaklaşık 4 ay süren tadilat çalışmalarının ardından kapılarını açtı.

Safranbolu'da 2. Abdülhamid'in yaptırdığı okul müzeye dönüştürülecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde bulunan ve Sultan 2. Abdülhamid tarafından 109 yıl önce yaptırılan Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki okul binası restore edilerek eğitim müzesine dönüştürülecek.

Avrasya Tüneli'nin ismi Sultan 2. Abdülhamid olmalı!

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Uslu, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesine, Sultan 2. Abdülhamid'in adının verilmesinin milli vefanın bir simgesi olacağını ifade etti.

Sultan 2. Abdülhamid'in mal varlığı tapu arşivinde!

Sultan 2. Abdülhamid'in mal varlığına ilişkin 7 bin 756 taşınmazın tapu kayıtları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivinde özenle saklanıyor.

Sultan 2. Abdülhamid'in mal varlığı tapuda saklanıyor!

Osmanlı padişahlarından Sultan 2. Abdülhamid'in 1869-1908 yıllarına ait, Anadolu, Ortadoğu, Balkanlar ve Trakya'daki mal varlığına ilişkin 7 bin 756 taşınmazının tapu kayıtları, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü arşivinde saklanıyor.

İstanbul Topkapı Kent Müzesi ihalesi 26 Eylül'de!

İBB'nin kent müzesi inşaatı işini ikinci kez ihaleye açtı. Topkapı'da yapılacak olan Kent Müzesi'nin ihalesi 26 Eylül 2016 tarihinde yapılacak.

Bilecik Sultan Abdülhamid Han Camii inşaatı başlayacak mı?

Bilecik'e yapılması planlanan Sultan Abdülhamid Han Camii'nin tabelası aradan geçen yıllara rağmen dimdik ayakta dururken, inşaatın henüz başlamaması ise dikkat çekiyor.

Sultan 2. Abdülhamid Han Müzesi açılacak mı?

Gençliğin ve gelecek nesillerin Sultan 2. Abdülhamid Han'ı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmeleri için 'Sultan 2. Abdülhamid Han Müzesi istiyoruz' başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı.

2. Abdülhamid'in projeleri masaya yatırıldı!

Osmanlı'nın 34. padişahı II. Abdülhamid'in ölümünün üzerinden 98 yıl geçti. 10 Şubat’ta vefat eden 113’üncü İslam Halifesi Abdulhamid’in icraatları ve zamanın sınırlarını aşan projeleri birçok tarihçi ve uzman tarafından masaya yatırıldı.

TPI Türkiye'deki ikinci yatırımını İzmir'e yapıyor!

HUMMER adlı askeri aracı kompozitle hafifleten ABD'li TPI, Türkiye'deki ikinci yatırımı da izmir'de yapacağını açıkladı. TPI Composite'in CEO'su Steve Lockard, uluslararası genişleme planını Türkiye'deki yeni yatırımla sürdüreceklerini söyledi.

Kayseri Abdülhamid Han Camii’nin temeli atıldı!

Talas Belediyesi’nin öncülüğünde, mülkiyeti ve yapımını hayırseverlerin üstlendiği Osmanlı mimarisiyle inşa edilecek olan bin 500 kişilik Abdülhamid Han Camii’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Abdülhamid Han Camii inşaatı başladı!

Talas Belediyesi’nin öncülüğünde, mülkiyeti ve yapımını hayırseverlerin üstlendiği bin 500 kişilik Abdülhamid Han Camii yapımına başlandı.

ikinci Abdülhamid Müzesi açılacak mı Haberi

ikinci Abdülhamid Müzesi açılacak mı

Gençliğin ve gelecek nesillerin Sultan 2. Abdülhamid Han'ı daha iyi tanıyabilmeleri ve anlayabilmeleri için 'Sultan 2. Abdülhamid Han Müzesi istiyoruz' başlıklı bir imza kampanyası başlatıldı. change.org adresi üzerinden başlatılan kampanyaya kısa sürede 10 binlerce vatandaş destek verdi.


Derin Tarih Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Şafak Yazarı Mustafa Armağan, sosyal platform change.org üzerinden ses getirecek bir sosyal sorumluluk kampanyasına imza attı.Tarihçi yazar Armağan, Sultan Abdülhamid için önemli bir projeyi gündeme getirdi. Sultan Abdülhamid'in anlaşılması ve bu eksende kavranması gerektiğine vurgu yapılan imza kampanyasında, Sultan 2. Abdülhamid Han Müzesi'nin açılması gerektiğini söyledi.





En uygun yer Yıldız Sarayı


Mustafa Armağan'ın önerisine dair açıklaması...