19 / 05 / 2024

İkinci el konutların kira getirileri

İkinci el konutların kira getirileri

Türkiye genelinde konut stoklarının artması ve alternatiflerin çoğalması kiracılara yaradı. Ev fiyatlarının yükselmesi de ikinci el konutlarda kira getirilerini 1 yılda yüzde 4,34 aşağı çekti.

Yabancılar vatandaşlık için 2. el konutları tercih etti!

Ekonomimcom yazarlarından Abdullah Tolu, bugünkü yazısında yabancıya konut satışını kaleme aldı. Abdullah Tolu, yabancıların vatandaşlık için 2. el konutları tercih ettiğini belirtti.

Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı: İkinci el otomobilde alışılmışın dışındaki yüksek fiyat ortamı bitiyor…

İkinci el piyasasının yavaş yavaş sona erdiğini söyleyen söyleyen Otomotiv Direktörleri Derneği Başkanı Ali Haydar Bozkurt, sektör hakkında genel değerlendirmelerde bulundu. İşte haberin devamı....

Birinci el konutlar için kampanya talebi!

Kamu bankalarının faiz kararı indirimi sonrasında konut sektöründe hareketlilik bekleniyor. Konut satışlarının artacağını düşünen temsilciler birinci el konutlar için kampanya yapılmasını talep ediyor.

2020’de satılan konutların yüzde 67’si ikinci el!

TÜGEM ve Endeksa tarafından hazırlanan 2020 yılı 4. çeyreğine ilişkin “İkinci El Konut Piyasası Raporu”na göre 2020 yılında ikinci el konut satışı yüzde 23 arttı. 

İkinci el konutlar için değerleme raporu zorunlu oluyor!

Şu anda sadece krediyle satışlar ve yabancıya satılan gayrimenkuller için değerleme raporu talep ediliyor. Ancak önümüzdeki günlerde tüm ikinci el konutlar için değerleme zorunlu olacak.

REIDIN 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2016 Aralık sonuçları!

REIDIN EmlakEndeks: 2. El Konutlar Fiyat Endeksleri 2016 Aralık Ayı Sonuçları yayınlandı.

Konya'da üretilen konutların 15 bini birinci el!

Konya Re/Max Ekinox Gayrimenkul, Proje Konut Satış Uzmanı Coşkun Kotuk, Konya'da üretilen konutların ortalama 15 bin kadarının birinci el konut olarak tüketildiğini belirtti.

İkinci el konutların kira getirileri düştü!

Türkiye genelinde konut stoklarının artması ve alternatiflerin çoğalması kiracılara yaradı. Ev fiyatlarının yükselmesi de ikinci el konutlarda kira getirilerini 1 yılda yüzde 4,34 aşağı çekti.

Mall Of İstanbul İkitelli Konutları'nın havadan yeni görüntüleri!

Mall Of İstanbul İkitelli Konutları'nın havadan yeni görüntüleri havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntülendi...

Tuzla Emlak Konutları'nın havadan en yeni videosu!

Tuzla Emlak Konutları'nın havadan en yeni videosu havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görümtülendi...

RTÜK üyeleri için kiralanan konutların kira bedeli 2 bin 560 lira!

Bülent Arınç RTÜK üyeleri için kiralanan konutların kira bedelinin aylık 2 bin 560 lira olduğunu söyledi...

Nata Vega Konutları 'nın 2. etabında fiyatlar 175 bin liradan başlıyor!

Nata Vega Konutları 'nın 2. etabı geçtiğimiz günlerde satışa çıktı, projede fiyatlar 175 bin liradan başlıyor

Alemdağ Emlak Konutları'nın havadan görüntüleri!

Emlak Konut GYO tarafından Alemdağ Emlak Konutları'nın havadan görüntüleri www.havadanemlakvideo.com ekibi tarafından görüntülendi...

İkinci el konutların kira getirileri Haberi

İkinci el konutların kira getirileri


Yüksek prim potansiyeli ve güvenli yatırım limanı olarak görünen konuta yatırımın artması kiracıya yaradı. Oturmak için ev almak yerine kira getirisi ve yüksek prim potansiyelini göz önünde bulundurarak alınan konutlar kiralık konut alternatifinin oluşmasına neden oldu. Stokların artmasına karşın yeni yapılan konutlarda ev fiyatlarının yükselmesi de kira getirilerini düşürdü. Reidin’in verilerinden yararlanılarak yapılan hesaplamada son 1yıl içinde Türkiye genelinde kira getirilerinin yüzde 4,34 düştüğü görüldü. Türkiye genelinde kira getirileri geçen yılın temmuz ayında yüzde 6,22 iken oran bu yılın temmuz ayında yüzde 5,95’e geriledi.


En çok Antalya etkilendi


Bir yıllık süre içerisinde iller bazında kira getirisi en çok düşen şehir ise Antalya oldu. Antalya’da geçen yıl yüzde 6,45 olan kira getirisi yüzde 6,71’lik düşüşle yüzde 6,02’ye geriledi. Antalya’yı yüzde 6,02 kayıpla...