07 / 05 / 2024

İkinci eşe kalan miras

İkinci eşe kalan miras

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında ikinci evlilikte eşe kalan miras ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor. İşte Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Talih Özcan: 1999 Düzce depreminde evini kaybedenlerden geçmişe dönük kira isteniyor!

1999'daki Düzce'de meydana gelen depremin ardından, evsiz kalan vatandaşlardan geçmişe dönük kira bedeli istendiği gündeme geldi. İşte Cumhuriyet Halk Partisi Düzce Milletvekili Talih Özcan'ın konuya ilişkin o açıklaması...

Para, gıda, eğitim ve yakacak yardımları nereden alınır?

Türkiye'de ekonomik zorluklar yaşayan ve yardıma muhtaç bireyler için çeşitli kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, vakıflar ve iş insanları finansal ve sosyal destek sağlıyor. Bu tür yardımlar, özellikle geçim sıkıntısı çeken ya da işsiz kalan kişilere destek sunuyor. 

Birbahçe Başakşehir2 projesi yüzde 50'si peşin, kalanı 12 ay taksitle satışta! Yeni proje! 

Birbahçe Başakşehir2 projesinde konut satışları başladı. Projede 3+1'den 6+2'ye kadar değişen konut tipleri yer alıyor. Peki Birbahçe Başakşehir2'de konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar...

Son Dakika! Malatya'da peş peşe iki deprem! İşte az önce meydana gelen deprem listesi...

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde peş peşe iki deprem oldu. Saat 16.39’da meydana gelen ilk depremin büyüklüğü 4,8 olarak açıklandı. İkinci depremin şiddetinin ise 4,5 olduğu belirtildi.

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, üç faiz senaryosu paylaştı. Birinci senaryoya göre, faiz ilk seferde yüzde 25’e çıkabilir. İkinci senaryodaysa faiz, haziranda yüzde 18-20 bandına ve temmuzda yüzde 25 bandına çıkabilir. Üçüncü senaryodaysa faiz yüzde 30’un üzerine çıkabilir.

İkinci el araba almak isteyenlere kötü haber! Peş peşe açıklandı! Fiyatlar yüzde 4 arttı!

İkinci el online binek ve hafif ticari araç pazarında fiyatlar bir önceki aya kıyasla yüzde 4 artış kaydetti. İkinci el araba almak isteyenler hemen baksın! Veriler peş peşe açılandı. İşte detaylar.

Peşin para ödemeden pilot olup, işe başlamak isteyenlere müjdeli haber!

Corendon Airlines, 2015 yılında başlattığı “İkinci Pilot Adayları” projesini tekrar başlatıyor Yedinci kez düzenlenecek proje kapsamında Corendon Airlines, bu kez seçilen adayların tip eğitimlerini de kendi bünyesinde verecek.

Zamlar peş peşe gelebilir! Emekli promosyonunda yeni zirve 15 bin TL! Ziraat, Halkbank, Vakıfbank...

Emekli promosyonunda gün geçtikçe yeni gelişmeler peş peşe geliyor. Özel bankalar promosyon tutarlarını arttırırken yarıştan geri kalan kamu bankaları için ise dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. Emekli promosyonunun'15 bin liranın da üzerine çıkabileceği iddia edildi.

3+1 evin ikinci elden döşenmesinin maliyeti kaç para?

İkinci eşya satan spotçularda üniversite öğrencileri ve tayini çıkan memurlar nedeniyle yoğunluk yaşanıyor. Peki ikinci elden ev döşemenin maliyeti kaç para? Hangi eşya ikinci elde ne kadar?

İstikbal’e bakmadan mobilyalarınızı yenilemeyin! İşte 23 Eylül 2022 İstikbal fiyat listesi

İstikbal Mobilya koltuk takımlarında seçili ürünlerde indirim kampanyası başlattı. Marka online satış kalanı olan İstikbal.com.tr üzerinde köşe takımından berjere, puf koltuktan üçlü kanepeye kadar bir çok üründe indirim uyguluyor. İşte kampanyalı fiyatlar

Bütçe çıldırdı 5 ayda 500 milyar lira açık bekleniyor

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca ortak hazırlanan Orta Vadeli Program’da, 2022 yılının ilk 7 ayında 29,5 milyar Türk Lirası fazla veren merkezi yönetim bütçesinin yılın geride kalan 5 aylık döneminde 490,7 milyar lira açık vermesi bekleniyor.

İkinci eşin miras hakkı nedir?

İkinci eşin miras hakkı nedir? İkinci eşin miras hakkı nelerdir? şeklindeki sorular yanıtlarını arıyor. İşte o yanıtlar!

Reddi miras dilekçesi nasıl yazılır? Reddi miras dilekçe örneği!

Mirasbırakan tarafından mirasçılara kalan borç miktarının kalan mirastan fazla olması halinde reddi miras davası açılabiliyor. Peki, Reddi miras dilekçesi nasıl olmalı? İşte reddi miras dilekçe örneği...

İkinci eşe kalan miras Haberi

İkinci eşe kalan miras

Ben evli bir kadınım. Benim ilk evliliğim ama eşimin ikinci evliliği. Eşimin evliliğinden bir çocuğu var, bizim müşterek çocuğumuz yok. Eşime ait iki daire var. Benim önce ölmem halinde bence bir problem yok, ancak eşimin önce ölmesi halinde malvarlığının dörtte birinin bana kalacağını öğrendim. Acaba hiç olmazsa yarısına sahip olmam mümkün mü? Yasal olarak buna imkan var mı?


Size söylenen doğru. Yasal miras payları olarak eşinizin önce ölümü halinde size mirastan dörtte bir pay kalacak. Bu yasal payınız. 

Bu durumda eşinizin çocuğunun miras payı dörtte üç. Ancak bu miras payları yasal paylar. 

Bu payların içinde bir de saklı paylar var. Sizin saklı payınız yine dörtte bir. Ancak eşinizin evladının mahfus hissesi (saklı payı) miras payının yarısı. 

Yani miras payı dörtte üçtü ya, işte...