02 / 05 / 2024

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, üç faiz senaryosu paylaştı. Birinci senaryoya göre, faiz ilk seferde yüzde 25’e çıkabilir. İkinci senaryodaysa faiz, haziranda yüzde 18-20 bandına ve temmuzda yüzde 25 bandına çıkabilir. Üçüncü senaryodaysa faiz yüzde 30’un üzerine çıkabilir.



Türkiye, 14 Mayıs’ta sandık başına gitmiş ve çıkan sonuçta adaylardan herhangi birinin yüzde 50+1’i alamamasın nedeni ile seçim ikinci tura kalmıştı. Daha sonra, 28 Mayıs’ta yapılan ikinci tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeniden cumhurbaşkanı seçilerek görevine devam etmişti. Yeni kabinede Hazine ve Maliye Bakanı olarak yer alan Mehmet Şimşek’in bulunması, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faizleri düşürmesi politikasının sonuna geldiğini işaret etti.

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Yeni ekonomi yönetiminin oluşmasının ardından, yabancı bankalar Merkez Bankası faiz politikasına ilişkin raporları yeniliyor. Bankalar, Merkez Bankası’nın 22 Haziran tarihindeki gerçekleştireceği toplantıda faizleri yükselteceğini tahmin ediyor

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön