18 / 05 / 2024

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank, üç faiz senaryosu paylaştı. Birinci senaryoya göre, faiz ilk seferde yüzde 25’e çıkabilir. İkinci senaryodaysa faiz, haziranda yüzde 18-20 bandına ve temmuzda yüzde 25 bandına çıkabilir. Üçüncü senaryodaysa faiz yüzde 30’un üzerine çıkabilir.



ABD’li yatırım bankası Morgan Stanley, TCMB’nin politika faizini yüzde 20’ye çıkaracağını tahmin ediyor. Goldman Sachs da faizin yüzde 40’a yükselmesi gerektiğinin altını çizmişti.

Son olarak dünyanın en büyük bankalarından Deutsche Bank üç faiz senaryosu paylaştı. İlk senaryoya göre, faiz ilk seferde yüzde 25’e çıkabilir. 2’nci senaryoda faiz, haziran ayında yüzde 18-20 bandına ve temmuz ayında ise yüzde 25 bandına artırılabilir. 3’ncü senaryoda ise faiz yüzde 30’ün üzerine çıkabilir.

Deutsche Bank: ‘Merkez Bankası faizi yüzde 25’e yükseltebilir!’

Bloomberg HT'nin haberine göre, raporda bankanın hırçın fakat aşırı olmayacağı belirtilerek faiz konusunda şöyle denildi:

"Bu durumda tam bir değerlendirme yapmak zor. Fakat TL'deki hızlı değer kaybı, ilk anda büyük bir faiz artırımını zorunlu kılıyor. Öte taraftan, hükümetin kredi büyümesinde çöküşe sebep olmamak için bir denge sağlaması lazım.

Politika faizi ilk seferde yüzde 25'e çıkabilir. Haziran ve temmuzda üst üste faiz artırımı olabilir. 2.nci senaryoda faiz önce yüzde 18-20 bandına, temmuz ayında da yüzde 25 bandına çıkabilir. Bu yükselişin son olup olmayacağı soru işareti ve Türk Lirası’nın hareketi ile portföy akışlarına bağlı olacak. Faizin yüzde 30 seviyesinin üzerine yükselmesi ihtimalini de dışlamıyoruz."

Staj ve çıraklık sigortasında beklenen açıklama geldi! Üst üste gelişmeler yaşandı!

90 bin taşerona müjde! Hayaller gerçek oluyor! Kritik tarih belli oldu!

A101’de Calgon kireç önleyici 34,50 TL’ye, sıvı deterjan çeşitleri 70 TL’ye, bebek bezi 200 TL’ye düştü!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön