05 / 05 / 2024

İkitelli OSB ilave alan

İkitelli OSB ilave alan

İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ahmet Akkaya, bölgede dikkat çeken problemlerle ilgili firmalarla yapmış oldukları anket kapsamında, en temel sorunun kapasite artışına gidilememesi olduğunu belirtti.

İkitelli OSB için yeni arazi arayışı!

İkitelli OSB Başkanı Mahmut Aydın, İkitelli OSB olarak yeni yatırım arazisi arayışında olduklarını bildirdi. Aydın, ''İstanbul'a yakın illerden birinde 4 milyon metrekarelik OSB arazisi arayışımız var'' diye konuştu.

Kırklareli OSB'de yapılaşma şartı yüzde 100’e çıkarıldı!

Kırklareli Valiliği, yeni imar planına göre; OSB'de yapılaşma şartı olan KAKS yüzde 70 iken yüzde 100 ‘e çıkarıldığını açıkladı. Bu sayede Kırklareli OSB katılımcıları, önceki yapılaşma haklarına ilave olarak fazladan yüzde 30 imar hakkına sahip oldu.

SVS Met Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul İkitelli OSB Şubesi açıldı!

SVS Met Metal İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi İstanbul İkitelli OSB Şubesi bugün Başakşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile açıldı.

64 OSB projesi tamamlanacak! 

11. Kalkınma Planı döneminde 64 OSB projesi tamamlanacak. Proje maliyeti 4.5 milyar TL olacak. 440 bin ilave istihdam sağlanacak. Plan döneminde 31 küçük sanayi sitesi, 18 endüstri bölgesi kurulacak...

İkitelli OSB için yeni yer isteniyor!

Yüzde 80 doluluk oranının bulunduğu İkitelli OSB'de firmalar büyümekte güçlük çekiyorlar. Firmaların büyümeleri için İkitelli OSB'ye yeni yer tahsis edilmesi isteniyor. 

Arsa dolandırıcılarına dikkat!

TOKİ tarafından inşa edilen Kapaklı-İkitelli OSB, dolandırıcıların radarına girdi. Dolandırıcılar, arazisi devlet teşvikiyle verilen OSB’den arazi almak isteyen işadamlarına hayali arsa satıyor.

OSB'lerde dönüşüm 3 yılda tamamlanacak!

OSB’ler 2017 yılı için hedef büyüttü. OSB'lerde dönüşüm hamlelerinin de katkısıyla yıl sonuna kadar bir milyon ilave istihdam sağlanacak. Yatırımlar için kamudan da 1 milyar dolar kaynak ayrıldı.

İkitelli sanayicilerinin arsa talepleri değerlendirilecek!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, İkitelli OSB'de sanayiciler ve işverenlerle buluştu. Bakan Ağbal sanayicilerin sorunlarını dinledi ve arsa taleplerini değerlendirerek, isteklerin takip edileceği sözünü verdi.

65 yeni OSB geliyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Ersan Aslan, 2023 yılında OSB sayısını 350'ye çıkarmak, 65 yeni OSB projesinin daha altyapı inşaatını tamamlayarak 1 milyon ilave istihdam oluşturmak istediklerini söyledi.

Batman'da OSB 4. İlave Kamulaştırma Toplantısı yapıldı!

Batman Valisi Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi (OSB) 4. İlave Kamulaştırma çalışmaları dolayısıyla Beşiri ilçesine bağlı Örmegöze ve Danalı köyü hak sahipleri ve ilgili kurumların yöneticileriyle bir araya geldi.

22 OSB ve 3 sanayi sitesi için düğmeye basıldı!

2020’ye kadar 63 yeni OSB, 33 yeni SS kurarak 1 milyon ilave istihdam sağlanması için yatırımlar artırılıyor. Bakanlık ayrıca 2017 yılında 22 OSB ve 3 sanayi sitesi olmak üzere 25 yeni projeyi yatırım programına dahil etti.

Çorum'da 215 hektarlık OSB alanının imar planı onaylandı!

Çorum Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 215 hektarlık ilave alanı 2017 yılında hizmete açılacak.

Zirvedekiler Seyahat Acentası Turizm İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Başakşehir Şubesi açıldı!

Zirvedekiler Seyahat Acentası Turizm İnşaat Otomotiv Sanayi ve Ticaret Ltd.Şti.Başakşehir Şubesi, Bilal Şeker Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 1 Temmuz'da Başakşehir, İkitelli OSB Mahallesi'nde açıldı.

İkitelli OSB ilave alan Haberi

İkitelli OSB ilave alan

Yaklaşık 700 hektar büyüklüğündeki alanı ve 30 bini aşkın iş yeriyle reel sektörün kalbi olan İkitelli OSB, 400 binden fazla kişiye istihdam sağlıyor. Dünya Gazetesi'nden Barış Sedef'in haberine göre; İkitelli Organize Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (İOSİD) Başkanı Ahmet Akkaya, bölgede dikkat çeken problemlerle ilgili firmalarla yapmış oldukları anket kapsamında, en temel sorunun kapasite artışına gidilememesi olduğunu belirtti.

Akkaya, 300'ü aşkın firmadan toplamda 3 milyon metrekare büyüklüğünde ek alan talebi aldıklarına dikkat çekti. Ankette bazı firmaların kapasitenin artırılması durumunda yüzde 100 büyüme kaydedebileceğine vurgu yapıldığını dile getiren Akkaya, "İkitelli OSB'de mevcut konumda üreticilerin kapasite artışına gitmesi oldukça zor. Yapmış olduğumuz anket çalışmasında bölgedeki üreticilerden 500 metrekareden 5 bin metrekareye kadar ilave yer talebi aldık. Anketimizde öne çıkan en önemli başlık...