02 / 05 / 2024

İklim riski olay incelemesi raporu türkiye

İklim riski olay incelemesi raporu türkiye

Raporda, deniz seviyesi yükselirse "Dolmabahçe Sarayı ve camisi, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi dahil, Boğaziçi boyunca uzanan tarihi ve kültürel sitelerin turizm sektörüne zarar verecek şekilde hasar görebileceği" belirtildi...

Evinin altında deprem fay hattı geçiyor mu? İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremin ardından vatandaşlar evimin altından fay hattı geçiyor mu sorusuna yanıt arıyor. İşte e-Devlet deprem riski sorgulama ekranı!

Türkiye'nin en güvenli deprem şehirleri açıklandı: Deprem riski düşük iller!

Türkiye, deprem riski taşıyan bir coğrafyada bulunması nedeniyle vatandaşlarını tedirgin eden sık sık yaşanan depremlerle karşılaşabiliyor. Ancak, ülkedeki deprem riski farklı bölgeler arasında değişiklik gösteriyor. 

SON DAKİKA: Büyük deprem riski! Evimin altından fay geçiyor mu? Tam 110 ilçe canlı fay hattı üzerinde bulunuyor!

AFAD tarafından geliştirilen Türkiye Deprem Tehlike Haritası uygulaması sayesinde, herhangi bir konumun deprem tehlike değeri kolaylıkla öğrenilebilmektedir. Deprem riski sorgulama işlemi için ise, adrese özel sorgulama sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Tatil Olayı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Tatil Olayı Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Kağıthane’de 250.000,00 TL sermaye bedeli ile Fayyaz Başpınar tarafından kuruldu.

QNB Finansbank’tan olay yaratacak karar! Resmen sona eriyor!

QNB Finansbank’tan resmen olay yaratacak yeni bir kampanya haberi geldi. Mobilya, mutfak aletleri ve ev eşyaları alışverişlerine yönelik yeni bir kampanya hazırlayan QNB Finansbank, müşterilerin kampanya kapsamında peşin fiyatına 6 taksit imkânından yararlanacağını duyurdu.

DİKKAT: Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli! Evinizin altından diri fay hattı geçiyor!

Dikkat...Dikkat... Deprem riski! Bu ilçelerde yaşayanlar yandı, çok tehlikeli... Evinizin altından diri fay hattı geçiyor...

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan blokların yıkımına başlandı

İstanbul Büyükçekmece'de, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem riski taşıyan 4 blokun yıkımına başlandı.

Ekonomist Özgür Demirtaş'tan olay yorum: Dolar hemen 25 TL olmalı

Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, ‘ihracatçıların rahatlaması’ için  doların 25 TL olması gerektiğini söyleyerek, “Temmuzda asgari ücrete zam gelirse doların 28 lira seviyelerine çıkması gerekir” diye konuştu. İşte Özgür Demirtaş'ın olay olan o açıklamaları...

Türkiye'de deprem riski en az olan iller hangileri?

Türkiye'de 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremden sonra vatandaşlar en az deprem riskli illeri sorguluyor. Peki, en az deprem riski olan iller hangileri? İşte detaylar...

Türkiye’de her 3 kişiden biri yoksulluk riski altında!

TÜİK’in açıkladığı rakamlara göre maddi ve sosyal yoksunluk oranı, 2021 yılında yüzde 18,1 iken 2022 yılında yüzde 16,6 oldu. Türkiye’de yaşayan fertlerin yüzde 32,6'sı ise yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında kaldı.

Murat Kurum'dan deprem uyarısı: İstanbul'da 1,5 milyon riskli konut var!

İstanbul'daki deprem riski ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul'da 5,9 milyon konut olduğunu ve bu konutların 1,5 milyonunun riskli olduğunu söyledi.

Marmara Denizi'nde Tehlike: Korkutan deprem riski!

Marmara Denizi'ndeki Kuzey Marmara fayının büyük bir deprem riski taşıdığını söyleyen Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, yapılan çalışmalara göre 2016-2030 arasında İstanbul ve Marmara çevresindeki 7 il ile 50 ilçenin yüzde 50 oranında etkilenebileceğini belirtti.

O bölgelerde deprem riski arttı! İki uzman isim tek tek açıkladı: Bu fay 7 büyüklüğünde deprem üretebilir! 

İki uzman isimden son dakika deprem açıklamaları peş peşe geldi. Prof. Dr. Ziyadin Çakır ve Prof. Dr. Murat Utkucu deprem riski artan yerleri bir bir açıkladı. 

İklim riski olay incelemesi raporu türkiye Haberi

İklim riski olay incelemesi raporu türkiye

Raporda, deniz seviyesi yükselirse "Dolmabahçe Sarayı ve camisi, Beylerbeyi Sarayı ve Ortaköy Camisi dahil, Boğaziçi boyunca uzanan tarihi ve kültürel sitelerin turizm sektörüne zarar verecek şekilde hasar görebileceği" belirtildi.


Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'nın (EBRD) Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TOBB ile ortak hazırladığı "İklim Riski Olay İncelemesi, Pilot İklim Değişimine Karşı Uyum Piyasa Çalışması: Türkiye" başlıklı rapor geçtiğimiz günlerde yayımlandı. Raporda iklim değişikliklerinin Türkiye'de şimdiden görülmeye başlandığı ve gelecek on yıllarda yoğunlaşacağı belirtildi. 


BUNLAR YAŞANACAK 

Raporda iklim değişikliğine bağlı olarak Türkiye'nin gelecekte yaşayacağı tahmin edilen deneyimler şöyle: 

 Tüm mevsimlerde her yerde ısıda bir artış var ancak artışlar yazları kışlardan daha fazla. 

 Yıllık yağış miktarında Türkiye'nin güney kesimlerinde azalışlar ve kuzey doğusunda olası hafif artışlar olabilir. 

 Toprak kaymalarıyla birlikte nehir...