23 / 07 / 2024

İkram Yaralı

İkram Yaralı

Marmara Depremi olduğunda Yalova'da durum çok vahimdi. Yıllar geçti ama değişen birşey olmadığı gün yüzüne çıkmış oldu. Yapılan incelemelerde yaklaşık olarak 200 binanın çürük olduğu gözlemlendi. Bu da demek oluyor ki 16 bin kişi tehlikede

Malatya’daki depremde son durum! Ölü ve yaralılar var!

Kahramanmaraş merkezli büyük deprem felaketinin ardından bir son dakika gelişmesi daha yaşandı. Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04'te meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremde şu ana kadar 1 kişinin öldüğü bildirilirken, yaralı sayısı ise artıyor.

Deprem bölgesinden kahreden bilanço! İşte an itibarıyla can kaybı ve yaralı sayısı!

Türkiye’yi vuran depremin bilançosu saatler geçtikçe artıyor… AFAD dün meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 depremden etkilenen toplam 10 ildeki can kaybı ve yaralı sayısını duyurdu. İşte kahreden o rakamlar!..

Antalya'da inşaatta beton kalıbı çöktü: 4 yaralı!

Antalya'da bir inşaatta beton kalıbının çökmesi sonucunda 4 işçi yaralandı. Yaralı işçiler, sağlık ekiplerince Atatürk Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

Esenyurt'ta bir evde patlama! 3 yaralı!

Esenyurt'ta bir evde patlama meydana geldi. Yaralıların olduğu belirtilen olay yerine ambulans ve itfaiye ekipleri sevk edildi...

Mersin Silifke'de inşaatta beton kalıbı çöktü: 3 yaralı!

Mersin'in Silifke ilçesinde bir inşaatta beton kalıbının çökmesi sonucu 3 işçi yaralandı. Yaralılar Silifke Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı...

Başakşehir’de istinat duvarı çöktü: 1 ölü, 1 yaralı!

İstanbul Başakşehir'de yer alan sitenin istinat duvarı çöktü. Göçük altındaki 1 kişi yaralı olarak kurtarılırken, bir kişinin de cansız bedenine ulaşıldı.  

Mersin'de inşaat iskelesi çöktü: 4 yaralı!

Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan bir inşaat iskelesi çöktü. Olay sonucunda 4 kişi yaralandı. Yaralılar, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Kartal'da çöken binada 3 kişi öldü, 12 kişi yaralı kurtarıldı!

İstanbul Kartal'da çöken binada 3 kişinin hayatını kaybettiği, 12 vatandaşın enkazdan yaralı olarak çıkarıldığı açıklandı.

Vakıf Katılım Sivas Şubesi açıldı!

Vakıf Katılım Sivas Bankalar Caddesi'nde şube açtı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, hedeflerinin 75 şubeye ulaşmak olduğunu kaydetti.

Kayseri Melikgazi'de iki katlı bina çöktü!

Kayseri Melikgazi'de iki katlı binada göçük meydana geldi. Göçükte 1 kişi hayatını kaybetti. 5 kişi ise yaralandı. Yaralılar, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırıldı.

Vakıf Katılım'ın Rize şubesi açıldı!

Vakıf Katılım'ın Rize şubesi açıldı. Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş, "Yılı 75 şube ile kapatmayı hedefliyoruz. Vakıf Katılım bir katılım bankası. Biz faizsiz bankacılık yapıyoruz. Türkiye'deki beş katılım bankasından biriyiz. İki kamu bankasından biriyiz." dedi.

Tesra Internatıonal Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Tesra Internatıonal Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Esra Nur İkram ve Tarık İkram ortaklığında 100 bin TL sermaye ile Kadıköy 'de kuruldu.

Konya'da inşaat iskelesi çöktü: 3 yaralı!

Konya'da inşaat iskelesinin çökmesi sonucu Nurettin Büyük Koçak, Kubilay Us ve Afgan uyruklu bir işçinin yaralandığı açıklandı.

İkram Yaralı Haberi

İkram Yaralı



17 Ağustos'da olan depremde Yalova'da nasibini almıştı. Deprem sonrası hasarlı binalar yıkıldı ama hala yıkılmayı bekleyen binalar da var. İnşaat Mühendisi İkram Yaralı'nın çürük binalar ile ilgili sözleri ise kafaları karıştıracak cinsten. Yaralı, yeni binalarda sıkıntı yaşanmadığını ama 30-35 yıllık binalarda büyük sorunlar olduğunu kaydederken birçok binada deniz kumu kullanıldığını ve binaların tüm özelliğini yitirdiğini de belirtti.  Özellikle Çınarcık, Esenköy ve Armutlu tarafında ciddi sıkıntıların olduğunu söyleyen Yaralı binalara hep görsel olarak bakımlar yapılıp insanlara satıldığını sözlerine ekledi.



Yaralı sözlerine şu şekilde devam etti: 


Van'da beton kalitesi düşük olabilir ama en azından dere kumu kullanmışlar. Burada durum Van'dakinden daha iç karartıcı. Demiri zamanla sıfıra indiren deniz kumu kullanılmış. Betonların içi boş. 2003'te test yaptığımız 200'den fazla 30 yaş üstün binanın yüzde...