06 / 05 / 2024

ilamlı icra takibine itiraz

ilamlı icra takibine itiraz

Hukuksal bir terim olan ilamlı icra takibi nedir, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

İcra takibine alınan borç miktarı 53,5 milyar liraya kadar yükseldi! 

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Bankaların tüketicilerden zamanında tahsil edilemediği için icra takibine aldıkları bireysel kredi ve kredi kartı alacakları ise söz konusu haftada 1,1 milyar lira daha yükselerek 53,5 milyar lira olduğunu ifade etti. 

Emeklilere banka promosyonu şoku! Banka promosyonları yatmayacak mı? Emekliler dikkat!

Emeklilerin banka promosyonları da kriz engeline takıldı. Emeklilerin aylıklarını kendi bankalarından alması için çeşitli kampanyalar hazırlayan bankaların, icra takibine giren emeklilerin promosyonlarını yatırmadığı öğrenildi.

İcraya düşenlere müjde! Borçlarınız silinecek

5 Eylül tarihinde gerçekleşen Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, icra takibine düşen borçların silineceği müjdesini verdi.

Borçlunun malı yoksa icra nasıl yapılabilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın üzerine olan dükkandaki kiracıyı tahliye ettik. Borçlarını icra yoluyla almak istedik, tahsil edemedik. Bu durumda ne yapabiliriz, herhangi bir cezai müeyyidesi yok mu?' sorusunu yanıtladı.

Denizlili esnafa icra yağıyor! 

Denizli’de hem yerli hem de yabancıların göz bebeği olan Pamukkale’nin yanı başındaki Karahayıt’ta ödemelerini yapamayan esnafa icra yağıyor.

İcra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler mecliste!

23 Temmuz 2020 tarihi itibariyle icra takibi ve haciz işlemleriyle ilgili veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Başevirgen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Demre Belediyesi'ne icra geldi!

Demre Belediye Başkanı İYİ Partili Okan Kocakaya, 2010- 2013 yıllarından kalan borç için belediyeye faiziyle 1 milyon 200 bin TL'lik  icra geldiğini söyledi.

Ödenmeyen apartman aidatı için icra takibi olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, '1822 haneli bir sitede oturuyorum. Kendi kafalarına göre aidat toplamaya kalkıyor. Ödemeyenlere gecikme cezası tatbik ediyor ve hatta gecikme cezasını ödemeyenleri de icraya vereceklerini söylüyor. İcraya verilirsek, bir de icra masrafı vs. öder miyiz?' sorusunu yanıtladı.

7 yılda 10 milyon yeni icra dosyası!

CHP Hukuk Politikaları'ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek 2012'de 21 milyon olan icra dosyası sayısının geçen yıl 31 milyona ulaştığını söyledi.

Erol Özmandıracı’ya icra şoku!

Oyuncu Naz Elmas’ın eşi işadamı Erol Özmandıracı’ya eski sevgilisi Merve Nur Başbuğ, dava açtı. Özmandıracı hakkında icra davası başlatıldı.

İcra ve iflas işlemlerinin durdurulması için teklif verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında yıl sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi planlanıyor.

İcra ve İflas Kanunu'nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi verildi!

İcra ve İflas Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kapsamında 2020 yılı sonuna kadar esnaf ve sanatkârlar aleyhine mevcut borçları için icra takip işlemlerinin yapılmasının engellenmesi amaçlanıyor.

Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi ve tahliye davası!

Koronavirüs önlemleri kapsamında AVM'ler Mart ayının ortalarında birer birer kapanmıştı. 11 Mayıs'ta kademeli olarak açılmalarına karar verilen AVM'lerde mağaza sahipleri ile perakendeciler arasında kira tartışmaları ortaya çıkıyor. Kirasını eksik ödeyen Migros'a icra takibi başlatılacak.

ilamlı icra takibine itiraz Haberi

ilamlı icra takibine itiraz

İlamlı icra takibi nedir?

İlamlı icra takibi terimini açıklayabilmek için ilk olarak "İlam" kelimesini açıklamak doğru olacaktır. İlam, kelime anlamı "bildirmek" olarak karşımıza çıkıyor. Yani ilam, sonuca bağlanan bir dava ile ilgili mahkemece verilen hükmün yer aldığı resmi belgeye deniyor. Buna göre ilamlı icra takibi nedir, sorumuzu yanıtlayalım.


İlamlı icra takibi, mahkeme tarafından bir hükme bağlanmış resmi bir belge ile açılan icra takiplerine deniyor. İlam kararları genellikle bir şeyin yapılmasına ilişkin olarak alınıyor.


Söz konusu ilamlı icra takibine girebilecek konular şu şekilde sıralanıyor: Para, menkul teslimi, çocuk teslimi, çocuk ile şahsi münasebet-görüştürme ve gayrimenkullerin tahliyesi ve teslimi gibi..


İlamlı icra takibine itiraz

İlamlı icra takibine itiraz mümkün olmuyor. Bunun nedeni ise ortada mahkeme ilamı bulunmuş olmasıdır.


İlam belgeleri..

İlam hükmünde olan belgelere, İcra İflas Kanunu’nun 38....