19 / 05 / 2024

İlbank tbmm komisyonu

İlbank tbmm komisyonu

Komisyonda kabul edilen diğer bir düzenleme kapsamında İller Bankası'na (İLBANK) kentsel dönüşüm uygulamaları, bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi.

Satılık ve kiralık konut fiyatları nasıl düşecek? TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz tek tek açıkladı!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, satılık ve kiralık konut fiyatları ile ilgili atılan adımları tek tek açıkladı ve fiyatların düşürüleceğini vurguladı. 

TBMM Deprem Komisyonu'ndan kentsel dönüşüm için imar affı önerisi! İmar affı gelecek mi?

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu raporunda 6.7 milyon konutun dönüştürülmesi gerektiği bildirdi. Ayrıca komisyon kaçak yapıların mülkiyet sorununun çözümü için kentsel dönüşümle sınırlı olmak üzere imar affı düzenlemesi istedi.

Fahiş ev kiraları Meclis gündeminde! Kira fiyatları için araştırma komisyonu kurulacak!

CHP Grup başkanvekilleri, enflasyondaki yükselişle beraber gerçekleşen kira krizine ilişkin çözüm bulunabilmesi için TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasını talep ederek önerge sundu.

Deprem Araştırma Komisyonu raporu TBMM’de onaylandı!

İzmir depreminin ardından kurulan Deprem Araştırma Komisyonu’nun hazırladığı rapor Ekim’de Meclis Genel Kurulunda görüşüldü ve onaylandı. Rapora ilişkin Doç.Dr. Bülent Özmen “Şimdiye kadar yayınlanmış olan raporların en detaylısı ve en kapsamlısı olduğu görülmektedir. Raporda 268 öneri mevcut” dedi.

TBMM’de Kanal İstanbul tartışması!

TBMM’de kurulan Müsilaj Komisyonu’nda Kanal İstanbul projesi tartışmalarla gündeme geldi. Milletvekilleri, konuya ilişkin konuştu.

İklim Komisyonu Kanal İstanbul’u konuştu!

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul gündeme geldi.

Konut mağduriyeti için kurulan Meclis Alt Komisyonu toplandı!

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesindeki Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı.

Ön ödemeli gayrimenkul satışlarındaki sorunlar için kurulan Meclis Alt Komisyonu toplandı!

TBMM Dilekçe Komisyonu bünyesinde yer alan Ön Ödemeli Gayrimenkul Satışlarında Yaşanan Sorunların Araştırılması ve Alınabilecek Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı.

Recep Uncuoğlu: Hazırlayacağımız deprem raporunu TBMM'ye sunacağız!

TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri, İzmir'deki depremzedelerle buluştu...

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Kanal İstanbul'a yer verilmedi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, önceki gün, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bütçesi onaylandı. Bütçede Kanal İstanbul'a yer verilmedi.

TBMM Deprem Araştırma Komisyonu üyeleri belli oldu!

TBMM Genel Kurulu'nda Deprem Araştırma Komisyonu'na AKP'den 11, CHP'den 5, İYİ Parti, HDP ve MHP'den 2'şer milletvekili üye olarak belirlendi. 

TBMM'de önlemler için Deprem Araştırma Komisyonu kuruldu!

TBMM'de 5 partinin ortak kararıyla depremlerin zararını en aza indirgeyecek tedbirlerin saptanması için araştırma komisyonu kuruldu. İzmir'deki arama-kurtarma çalışmaları ise tamamlandı. 

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri TBMM'ye sunuldu!

Koronavirüs önlemleri kapsamında yapılan kira düzenlemeleri teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifinin görüşmeleri, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yapıldı. Tekliften, iş yeri kiralarından hazine taşınmazlarının kiralarına kadar birçok konuda kira önlemlerine yer verildi...

İlbank tbmm komisyonu Haberi

İlbank tbmm komisyonu

Komisyonda kabul edilen diğer bir düzenlemeyle İller Bankası'na (İLBANK) karının yüzde 51'ini yerel yönetimlerin kentsel dönüşüm uygulamaları, harita, imar planı, altyapı ve üst yapı projeleri ve bu projelerin yapım işlerinin finansmanına harcaması yetki ve görevi verildi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre, CHP Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, AKP'nin zaten uygulamaya geçirdiği işler için sonradan yasa çıkarmaya çalıştığını söylerek, şu açıklamalarda bulundu:

''Bu iş başladı, şu anda Fikirtepe'de, avans şeklinde verildi, yapılıyor, şimdi bunun yasal altyapısı oluşturuluyor. Banka adeta inşaat bataklığına çekiliyor.''

İhalelerde sahte ve kiralık iş deneyim belgelerinin önlenmesi amacıyla torba teklife madde eklenerek bu konuda Kamu İhale Kurumu'na yetki verildi.

İLBANK kentsel dönüşüm faaliyetini...