02 / 05 / 2024

İklim Komisyonu Kanal İstanbul’u konuştu!

İklim Komisyonu Kanal İstanbul’u konuştu!

TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul gündeme geldi.



TBMM Küresel İklim Değişikliği Araştırma Komisyonu’nda çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul konuşuldu.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, Komisyonda söz alan CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Kanal İstanbul projesinin zararlarının da bu komisyonda konuşulması gerektiğini dile getirerek, “Avrupa yakasını besleyen suyun yüzde 65’i kanal yapıldığında devre dışı kalacak. Bu, İstanbul’da 5 milyon insanın suyunun kesilmesi anlamına geliyor” dedi. “Su kıtlığına karşı önlem alacak mıyız” sorusunu yönelten Süllü’ye komisyon başkanı AKP’li Veysel Eroğlu, İstanbul’un 2071 yılına kadar içme suyu sorunu olmayacağını söyledi.

İklim Komisyonu Kanal İstanbul’u konuştu!

Süllü ise Kanal’ın oluşturacağı tek sorunun içme suyu değil, tarımsal sulamada sorunlara sebep olacağını dile getirerek, “Bakın, ben söylemiyorum, bilim adamları söylüyor” dedi. Eroğlu da “Kusura bakmayın, ben de bilim adamıyım” dedi.

Diğer bir taraftan komisyonda, CHP’li vekillerin konuşmalarını kısa tutmalarının istenmesi üzerinden tartışma yaşandı. Bunun üzerine AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Akay, komisyon başkanına “Sunum yapsınlar, kurtulalım” çağrısı yaptı.

CHP’li Murat Bakan, “Ne demek kurtulalım” diyerek tepki verdi. Murat Bakan, Eroğlu’na, “Bu Komisyon konuşulsun diye kuruldu” karşılığını verdi.

 

Kanal İstanbul için ikili formül!


Geri Dön