02 / 05 / 2024

İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız!

İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız!

Kanal İstanbul hakkında açıklama yapan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız." diye konuştu. 



Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde TÜBİTAK ve TÜBA Bilim Ödülleri töreninde konuştu.

"Kanal İstanbul'u yapacağız"

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hediye takdiminin ardından, "Buradan hareketle 94'te İstanbul'a belediye başkanı olduğum zaman Kanal İstanbul projesi üzerinde çalışmaya başladım ve o dönemden itibaren şu anda da Sayın Binali Yıldırım'la birlikte kendisi Ulaştırma Bakanı olduğunda süratle dedik ki 'Kanal İstanbul'u hayata geçireceğiz.' Tabii heyecanımız çok büyüktü. Çünkü Kanal İstanbul'la birlikte biz bir şeyi ispat ediyorduk, o da neydi? Bir İstanbul Boğazı'nın bırakın ihtiyaca cevap vermeyi, sürekli olarak kazalarla, sürekli olarak oradaki tehditler ve Montrö'nün ayrı bir siyasi tehdidi... Bize çok daha farklı bir burada yatırım gerekir dedik." ifadelerini kullandı.

Makaleyi okuduklarında "Biz demek ki doğru istikametteyiz, o zaman bunu yapmamız lazım." dediklerini söyleyen Erdoğan, "İstanbullulara defaatle bu projeyi takdim ettim, ekranlarda takdim ettim. Ne yazık ki hala anlamayanlar, anlamak istemeyenler var. Bunu birinci köprüde, ikide, üçte, Marmaray'da, Avrasya Tüneli'nde, Osmangazi Köprüsü'nde yaptılar, yaptılar, yaptılar hepsinde yaptılar. Biz artık isteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız." diye konuştu.

Dünyada elliyi aşkın bu şekilde kanal olduğunu ve bütün bu kanalların sadece lüks olsun diye yapılmadığına işaret eden Erdoğan, hepsinin bir ihtiyaç olarak yapıldığını kaydetti.

Erdoğan, Kanal İstanbul yapılırken iki modern akıllı şehir inşa edileceğini dile getirerek, "İki yolumuz var ya yap-işlet-devret ile yapacağız veyahut da milli bütçeyle yapacağız, Türkiye bunu yapmaya zaten kendisi de muktedirdir ama yap-işlet-devret ile olursa bizim için çok daha iyi olur. Olmadı milli bütçeyle bunu yapmamız mümkün. Çünkü her ikisinde de şu anda elimizde imkanlar var, hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

Fahrettin Altun'dan Kanal İstanbul paylaşımı!

9 maddede Kanal İstanbul!
 


Geri Dön