03 / 05 / 2024

ilçelerin imar planları

ilçelerin imar planları

Yapılan değerlendirme toplantılarına Kaymakamlar, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları, Özel İdare Yol ve Ulaşım Hizmetleri, İmar ve Kentsel iyileştirme Müdürleri ile şantiye personeli katıldı.

Kanal İstanbul'a 3 ayrı iptal kararı geldi, çılgın projenin bütün imar planları iptal edildi!

Mega kent İstanbul’un yeşil alanlarına darbe vuracak, kentte göç yoğunluğu oluşturacak Çılgın proje Kanal İstanbul'un imar planlarına yargı ‘dur’ dedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hukuk savaşını şimdilik kazandı.

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

Kemer'in yeni imar planları onaylandı! 

Antalya Kemer Belediyesi Nisan ayı Meclis toplantısında ilçenin yeni imar planları belediye encümeninde onaylandı. 

Silivri'de 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı!

Silivri Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı 2. birleşiminde, ilçe merkezi sahil bölgesi dahil Semizkumlar Mahallesinden Cumhuriyet Mahallesini kapsayan yaklaşık 1000 hektarlık alanın imar planları onaylandı.

Turizm bölgelerinin imar planları değişti!

ÖİB Türkiye’nin gözde turizm beldeleri ile ticari değeri yüksek ilçelerinde yer alan bazı arazilerinin satışını kolaylaştırmak için imar planlarında değişikliğe gitti...

Olimpos imar planlarına tepki: Kaçak yapılaşma yasallaşacak!

Antalya'nın Kumluca ilçesindeki köklü tarihe ve eşsiz doğaya sahip Olimpos için hazırlanan imar planlarıyla ilgili konuşan Antalya Kent İzleme Platformu, "Bu uygulama kaçak yapılaşmaları yasallaştırmaktan ibaret bir düzenlemedir" dedi

Çeşme RES'in imar planları davalık oldu!

İzmir'in Çeşme ilçesi Sarnıç bölgesindeki rüzgar enerjisi santrallerinin (RES) imar planları, hak sahipleri tarafından açılan davanın ardından iptal edildi.

Yıldırım yatırımları için imar planları Meclis'ten geçti!

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, ilçede inşa edilmesi planlanan spor lisesi için imar planlarının Meclis'ten geçtiğini söyledi

Bayraklı'nın eskiyen imar planları yenileniyor!

İzmir'in Bayraklı ilçesinin 6 mahallesinde 1980’li yıllarda yapılmış eski imar planları revize edildi. Yeni imar planları ile 10 katlı yeni konutlar yapılacağı açıklandı.

Mudurnu'ya yeni imar planları!

İmpo İmar tarafından Türkiye'nin 15'inci yavaş kenti Mudurnu ilçesi için yeni imar planları da hazırlandı.

Şükrü Genç: Sarıyer yanlış imar planlarının kurbanı!

İstinye Boğaziçi Sitesi’nde konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçedeki en büyük problemin yapılan yanlış imar planları olduğunu söyledi.

Trabzon'da yeni imar planları kabul edildi!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı gerçekleştirildi. Yapılan toplantı kapsamında Of, Vakfıkebir ve Çarşıbaşı ilçelerinde yeni imar planları kabul edildi. 

ilçelerin imar planları Haberi

ilçelerin imar planları

Hizmetlerin daha verimli ve etkin bir şekilde sunulması için herkesin sorumluluk içinde hareket etmesinin önemine değinen Aygöl, "Ortak hedeflerin tespit edilmesi ve bu hedeflere doğru bir yol haritasının belirlenebilmesi için zemin oluşturulacağını düşündüğüm bu toplantıların İlçelerimizin gelecek vizyonunun oluşumuna önemli katkılar sağlayacaktır. Kaymakamlıklarımız, Köylere Hizmet Götürme Birliklerimiz, belediyelerimizle yan yana gelerek ilçe sorunlarımıza çözüm üretilmesi için kurumlar arası koordinasyonun sağlanarak bir çalışma takviminin oluşturulması, ihtiyaçların tespit edilerek ilimize özgü ekonomik çözümler üretmeliyiz, ilçelerimizde yürütülmekte olan ve planlama aşamasında bulunan projelerin çalışmaların konuşulması, tartışılmasının farkındalığı ve sahip çıkma hissiyatını artıracaktır."...