05 / 05 / 2024

ılgaz dağı kayak merkezleri

ılgaz dağı kayak merkezleri

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Bakanlık'a devredildi!

Kütahya Gediz'de yer alan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. 

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddiaları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi hazırladı..

Ilgaz Dağı Tesisleri kış turizmine hazırlanıyor!

Çankırı Valisi Mesut Köse, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz ile birlikte Ilgaz Dağı'ndeki tesislerde incelemede bulundu.

Erzurum'da kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı!

Erzurum'da, Başbakanlık Özelleştirme İdaresince yönetilen Palandöken ve Konaklı kayak merkezlerinin, Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin ardından kayak merkezleri için proje çalışmasına başlandı.

Niğde Bolkar Dağları'nda kayak tesisi kurulacak mı?

Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Bolkar Dağları üzerinde kayak tesisi kurulmasına yönelik bir çalışma olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı.

Ece Vahapoğlu, Sinpaş Altınoran'da kayak yaptı!

Ünlü sportif sunucu Ece Vahapoğlu, 7 Nisan tarihinde Altınoran'da 365 gün kayak yapılan Türkiye'nin ilk ve tek şehir içi kayak merkezi Snowland'de çocuklar gibi eğlenirken görüntülendi.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde son delme işlemi yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ilgaz Tüneli'nin Kastamonu-Çankırı sınırında "ışık gördü" işlemini gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yıldırım, son delme işleminin yapıldığını bildirdi.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde son aşamaya gelindi!

İç Anadolu'yu Batı Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı Tüneli'nin faaliyete geçmesi, hem ekonomiye hem de bölgeye can verecek. Tünelin hizmete girmesinin ardından 27 dakika kısalarak 8 dakikaya düşecek.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık göründü!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışığın göründüğünü bildirdi. Çankırı Valisi Özcan: "Nisan ayı sonlarına doğru çalışmaların tamamlanıp, ilk aracın tünelden geçmesi bekleniyor"

Veysel Eroğlu: Ilgaz Dağları için özel master planı hazırladık!

Bakan Eroğlu: "Ilgaz Dağları için özel bir master planı hazırladık. Yollar, tüneller yapılıyor, buralara gelmek artık daha kolay. Burayı çok güzel bir tabiat turizm merkezi haline getireceğiz" dedi.

ılgaz dağı kayak merkezleri Haberi

ılgaz dağı kayak merkezleri

Ilgaz Dağı Mili Parkı'nın Kastamonu sınırlarında kalan bölümünde kurulan 6 kilometre uzunluğundaki yeni kayak tesisinin bu yıl açılması bekleniyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre,  yapımına 2013 yılında başlanılan Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin tamamlanabilmesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 20 milyon liralık kaynak aktarıldı. Tesisin gönderilen kaynağın ardından tamamlanarak 2019-2020 kış sezonunda kayakseverlere hizmet etmesi planlanıyor.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan, özel idare ekipleri ve yüklenici firma görevlileriyle kayak tesisinde incelemelerde bulundu. Yatırım son aşamasına geldiklerini belirten Karahasan şunları söyledi: 

"Tesisin bu yıl tamamlanıp tamamlanmayacağı konusunda tereddüt oluştuğunu belirten Karahasan, "Fakat Kültür ve Turizm Bakanımızın son ziyaretinde Kastamonu'ya, Ilgaz'a verdiği 20 milyon liralık destekle bu sene tesisi tamamlamayı planlıyoruz. Son yapmamız gereken yatırımları ve son işleri konuştuk. İnşallah...