02 / 05 / 2024

Ilgaz Dağı kayak pisti uzunluğu kaç metre

Ilgaz Dağı kayak pisti uzunluğu kaç metre

Ilgaz Dağı'nın Kastamonu ve Çankırı sınırlarında kalan bölümleri, telesiyej sistemiyle birleştirilecek. Ilgaz Dağı'ndaki kayak pistlerinin uzunluğu 3 bin metreye çıkacak.Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım konuyu değerlendirdi.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Murat Dağı Termal Kayak Merkezi Bakanlık'a devredildi!

Kütahya Gediz'de yer alan Murat Dağı Termal Kayak Merkezi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredildi. 

Çankırı Ilgaz'a kapalı pazar yeri ve otogar projesi!

Ilgaz Belediye Başkanı Arif Çayır, Çankırı Ilgaz'da inşa edilecek pazar yeri ve otogar projesini tanıttı. Çayır, projelerin önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştireceğini belirtti.

Ferko Ilgaz Hotel açıldı!

Ferko’nun Ilgaz Dağı’nda 100 milyon TL’lik yatırımla hayata geçirdiği 286 yatak kapasiteli Ferko Ilgaz Hotel kapılarını açtı. Sanat oteli olarak tasarlanan Ferko Ilgaz Hotel'de sanat eserleri sergileniyor.

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddiaları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi hazırladı..

Ilgaz Tüneli 718 milyon liraya mal oldu!

Ilgaz Dağı geçişini 8 dakikaya indiren tünel hizmete açıldı. Türkiye’nin 130 yıllık hayali olan tünel, 718 milyon liraya mal oldu.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli açıldı!

Kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na inşa edilen "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli" hizmete açıldı.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli bugün açılıyor!

Özellikle kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na inşa edilen, bölgenin ekonomisi ve turizmi açısından da büyük önem taşıyan "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli" bugün hizmete açılacak.

Ilgaz Tüneli yarın açılıyor!

Kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı’na inşa edilen tünel yarın açılıyor. Bölgenin ekonomisi ve turizmi açısından da büyük önem taşıyan Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli, sürücülerin İç Anadolu’dan Batı Karadeniz’e kolay ve hızlı ulaşmasını sağlıyor.

Ilgaz tüneli'nde geri sayım başladı!

Özellikle kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na inşa edilen, bölgenin ekonomisi ve turizmi açısından da büyük önem taşıyan "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli" 26 Aralık'ta hizmete açılacak.

Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli yıl sonuna kadar açılacak!

Özellikle kış aylarında sürücülerin zor anlar yaşamasına neden olan Ilgaz Dağı'na inşa edilen, bölgenin ekonomisi ve turizmi açısından da büyük önem taşıyan "Ilgaz 15 Temmuz İstiklal Tüneli"nin yıl sonuna kadar açılması planlanıyor.

Ilgaz Dağı kayak pisti uzunluğu kaç metre Haberi

Ilgaz Dağı kayak pisti uzunluğu kaç metre

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Ilgaz Dağı'nın kuzey ve güney bölümünün telesiyej sistemiyle birleştirilmesiyle kayak pistlerinin uzunluğu, bin 800 metreden 3 bin metreye çıkarılacak.


Çankırı Kayak Antrenörleri Derneği Başkanı İmdat Yarım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa'nın birçok ülkesinde kayak pistlerinin dağın iki tarafına yapıldığını söyledi.


Telesiyej sisteminin daha önce sadece Ilgaz Dağı'nın Kastamonu tarafında olduğunu anlatan Yarım, şunları kaydetti:


"Dağın Çankırı tarafında 300 metrelik taşıma sistemi (baby lift) vardı. Kastamonu tarafında da bin 500 metrelik pist var. Kastamonu tarafında bulunan telesiyej, iki ilin sınırında bulunan doruk noktasında sona eriyor. Dağın Çankırı tarafına yapılan bin 200 metrelik yeni telesiyej de aynı şekilde doruk noktasında sona erecek. Çankırı tarafından telesiyeje binen kişi doruk noktasında inip, isterse Çankırı tarafına, isterse de Kastamonu tarafına kayabilecek. Kaymak istemezse...