30 / 04 / 2024

ılgaz dağı telesiyej ne zaman açılacak

ılgaz dağı telesiyej ne zaman açılacak

Ilgaz Dağı'na yapılan telesiyej tamamlanma aşamasına geldi. Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Doruk mevkisinde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen 900 metrelik telesiyejin test çalışmasına katıldı.

Ilgaz Dağı'ndaki kayak merkezine yatırım planı!

Ilgaz Dağı'ndaki Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunan Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Zafer Karahasan, Ilgaz 2-Yurduntepe Kayak Merkezi'nde 4 konuda çalışma yapacaklarını söyledi.

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Ilgaz Dağı için yeni imar planları yapıldı!

Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Ilgaz Dağının yaptıkları yeni imar planlamasıyla başta Türkiye'de olmak üzere Dünya'daki diğer kayak merkezleriyle yarışır hale geleceğini dile getirdi. 

Ardahan Yalnızçam Dağı'na kayak tesisi yapılacak!

Ardahan'daki Yalnızçam Dağı'na 6,2 milyon avroluk turizm projesi geliyor. Avrupa Birliği (AB) desteğinde yapılacak, 3 kilometrelik modern telesiyej hattına sahip tesis ile bölge cazibe merkezi olacak.

Ilgaz Dağı Milli Parkı'nda villa inşa edildiği iddiaları TBMM'de!

Ilgaz Dağı Milli Parkı içerisinde izinsiz olarak ağaç kesimi yapıldığı ve villa inşa edildiği iddiaları hakkında CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, yazılı soru önergesi hazırladı..

Fethiye Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da!

Babadağ mesire yeri ve hava sporları merkezinin teleferik ve telesiyej hatları dahil günübirlik ve sosyal tesislerinin yapım ve işletilmesi işi ihale için tarih açıklandı.Babadağ teleferik ihalesi 3 Nisan'da yapılacak.

Ilgaz Dağı Tesisleri kış turizmine hazırlanıyor!

Çankırı Valisi Mesut Köse, Ilgaz Kaymakamı Muhammed Gürbüz ile birlikte Ilgaz Dağı'ndeki tesislerde incelemede bulundu.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde son delme işlemi yapıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ilgaz Tüneli'nin Kastamonu-Çankırı sınırında "ışık gördü" işlemini gerçekleştirdiklerini bildirdi. Yıldırım, son delme işleminin yapıldığını bildirdi.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde son aşamaya gelindi!

İç Anadolu'yu Batı Karadeniz'e bağlayacak Ilgaz Dağı Tüneli'nin faaliyete geçmesi, hem ekonomiye hem de bölgeye can verecek. Tünelin hizmete girmesinin ardından 27 dakika kısalarak 8 dakikaya düşecek.

Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışık göründü!

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Ilgaz Dağı Tüneli'nde ışığın göründüğünü bildirdi. Çankırı Valisi Özcan: "Nisan ayı sonlarına doğru çalışmaların tamamlanıp, ilk aracın tünelden geçmesi bekleniyor"

Veysel Eroğlu: Ilgaz Dağları için özel master planı hazırladık!

Bakan Eroğlu: "Ilgaz Dağları için özel bir master planı hazırladık. Yollar, tüneller yapılıyor, buralara gelmek artık daha kolay. Burayı çok güzel bir tabiat turizm merkezi haline getireceğiz" dedi.

Ilgaz'da yaşlı bakımevi hizmete açıldı!

Çankırı’nın Ilgaz İlçesi’nde iki yıl önce açılan Hacı Mustafa Akbak huzurevi’nde yaşlılara daha iyi hizmet vermek amacıyla huzurevi bünyesinde yaşlı bakımevi hizmete açıldı.

Ilgaz Dağı Tüneli'nin yüzde 85'i tamamlandı!

TÜRKİYE'nin en uzun tünellerinden birisi olan Ilgaz Dağı Tüneli inşaatının yüzde 85'inin tamamlandı. 2012 yılında inşasına başlanan tünelin, önümüzdeki nisan ayında açılması bekleniyor.

ılgaz dağı telesiyej ne zaman açılacak Haberi

ılgaz dağı telesiyej ne zaman açılacak

Ilgaz Dağı'nın Doruk mevkisinde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen 900 metrelik telesiyejin test çalışması, Vali Vahdettin Özcan'ın katılımıyla yapıldı.


Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, telesiyejin 900 metre uzunluğunda olduğunu, 40 kapalı kabini bulunduğunu ve saatte bin 500 kişiyi taşıyabildiğini söyledi.


Telesiyejin ilk istasyondan son durağa 3 dakikada ulaşabildiğine dikkati çeken Özcan, bölgenin 30 yılllık hasretinin sona ereceğini dile getirdi.


Özcan, "Kastamonu'daki toplam pist uzunluğu bin 600 metreyken, Ilgaz'daki Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde '4 bin 500 metre amatör, 2 bin 300 metre profesyonel pist' dediğimiz Dikmen Pistimiz var. Bunun yanında yeni yapılan telesiyejle Doruk mevkisinde bin 300 metre kayak pistimiz mevcut" diye konuştu.


Tesisin 12 milyon liraya mal olduğunu belirten Özcan, "Bölge turizminin gelişmesi açısından bu yatırımlar çok önemli. Umarız bu yatırımlarla Ilgaz daha fazla turiste hizmet...