01 / 07 / 2024

ılgaz dağına yol mu yapılacak

ılgaz dağına yol mu yapılacak

Kastamonu’yu Ankara’ya bağlayan mevcut tek karayolu olan bin 785 metre yükseklikteki Ilgaz Dağı geçidi, Ilgaz Tünelinin yanı sıra alternatif yol olarak kullanılacak.

Sigortacıların gözü yaşlı! Artan zamlar sigortacıları da etkiledi! İşte maliyetler!

Araç fiyatlarındaki dikkat çekici artış, yedek parça maliyetlerinin döviz kuruyla birlikte yükselmesi ile sigortacıları da etkiledi. Geçtiğimiz yıl sigorta şirketlerinin tarihlerinde görülmemiş zararlar açıklamasına yol açtı.

İstanbul'da tsunami riski var mı?

Türkiye'de 11 şehirde yıkıma ve can kaybına yol açan deprem felaketi sonrası gözler İstanbul'a çevrildi. Marmara'da yaşanacak büyük bir depremin İstanbul'da yaratacağı yıkımın yanında tsunami riski de sık sık gündeme geldi. Peki İstanbul'da tsunami riski var mı?

Avrupa’da gübre kalmadı! Birçok gübre üretim tesisi kapısına kilit taktı!

Avrupa'da doğal gaz fiyatlarının hızla yükselmesi sebebiyle gübre üretim tesislerinin büyük kısmı faaliyetlerini durdurma kararı aldı. Üretim tesislerinin kapanması gübre kıtlığına yol açabileceği düşünülüyor.

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

Koronavirüs Fransa’da inşaat sektörünü vurdu!

Fransa’da inşaat sektörü faaliyetleri 20 yılın en düşük seviyesine geriledi. Ülkede ilerleyen dönemde sektörde yaşanan iş kaybının istihdam kaybına yol açtığı kaydediliyor.

Van'da 254 konut ve 297 ahır yıkıldı, 694 yapı ağır hasar aldı! 

Dün İran'da Türkiye sınırına yakın bölgede meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem Van'da can ve mal kaybına yol açtı. Depremde 254 konut ve 297 ahır yıkıldı, 694 yapı ise ağır hasarlandı...

Ilgaz Dağı Yurdun Tepe Kayak Merkezi yıl sonu açılıyor! 

Ilgaz Dağı'nda yapımına 2013 yılında başlanan 6 kilometre uzunluğundaki Yurdun Tepe Kayak Merkezi'nin yıl sonu açılması planlanıyor. Tesis için Kültür ve Turizm Bakanlığı 20 milyon liralık kaynak aktardı. 

Cudi Dağı'na teleferik müjdesi!

Şırnak'ta yüzde 62'ye yakın oyla belediye başkanlığı koltuğuna oturan Mehmet Yarka bölge için yeni hedeflerini ve Cudi Dağı'na teleferik yapma planını duyurdu. 

Nemrut Dağı'na teleferik yapımı önerisi mecliste!

Nemrut Dağı'na ulaşımı kolaylaştırmak üzere teleferik yapımı önerisi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Taşdoğan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul çevre sorunlarına yol açmaz!

Rus uzmanlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul’un yapımıyla ilgili açıklamasının yol açtığı tartışmaları değerlendirdi. Uzmanlar, kanal yapımının çevre sorunlarına yol açmayacağını belirtti...

Yanlış dış cephe kaplamaları yangına yol açıyor!

İZODER, bugün Ataşehir’de meydana gelen yangın ile ilgili açıklamada bulundu. İZODER Başkanı Levent Pelesen, yangına yanlış dış cephe kaplamalarının yol açtığını söyledi.

Çamlıca-Libadiye tünel inşaatına ilişkin 5 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çamlıca'da çöken yol ile Çamlıca-Libadiye tünel inşaatına ilişkin ilişkin 5 soru hazırladı..

Kocaeli'deki Hünkar Çayırı'na yol mu açıldı?

Kocaeli Gebze'deki Hünkar Çayırı'na 1. derece sit alanı olmasına rağmen yol açıldığı iddiasına, alanın özelleştirme kapsamından çıkarılmasına ve kullanımına ilişkin soru önergesi hazırlandı..

ılgaz dağına yol mu yapılacak Haberi

ılgaz dağına yol mu yapılacak

Kastamonu’yu Ankara’ya bağlayan mevcut tek karayolu olan bin 785 metre yükseklikteki Ilgaz Dağı geçidi, Ilgaz Tünelinin yanı sıra alternatif yol olarak kullanılacak. Ilgaz dağ yolunun 18 kilometrelik bölümü 3 şeritli olacak. Bu amaçla, Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından geçen yıl başlatılan 18 kilometrelik dağ yolunun Kastamonu bölümünde genişletme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanırken, Çankırı bölümünde ise bu yıl başlanacak çalışmalarla Ilgaz dağ yolunun 18 kilometrelik bölümü 3 şeride tamamlanacak. 3 şeride çıkacak yol heyelanlar nedeniyle zaman zaman geçit vermiyordu. Çalışmaların önümüzdeki yaz aylarında başlaması...