09 / 05 / 2024

Sigortacıların gözü yaşlı! Artan zamlar sigortacıları da etkiledi! İşte maliyetler!

Sigortacıların gözü yaşlı! Artan zamlar sigortacıları da etkiledi! İşte maliyetler!

Araç fiyatlarındaki dikkat çekici artış, yedek parça maliyetlerinin döviz kuruyla birlikte yükselmesi ile sigortacıları da etkiledi. Geçtiğimiz yıl sigorta şirketlerinin tarihlerinde görülmemiş zararlar açıklamasına yol açtı.



Araç fiyatlarında yaşanan büyük artış, araç sahiplerinin yüksek kasko primlerinden kaçınmalarına ve hasarları kendilerinin karşılamasına neden oldu. Döviz kurlarına bağlı olarak araç yedek parça fiyatlarının ve işçilik maliyetlerinin yükselmesi, sigorta şirketlerinin trafik poliçelerinden 11 milyar lira zarar etmelerine yol açtı. Bu durum karşısında sigorta şirketleri, trafik sigortası yapmaktan kaçınmaya başladı.  Sorun giderek büyürken, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) 'Trafik Teklif Platformu' uygulamasını devreye sokarak soruna bir çözüm bulmaya çalıştı.

Kasko fiyatlarında yüzde 230 oranında artış

Monopoli Sigorta'nın Kurucu Ortağı ve CEO'su Erol Esentürk, araç değerlerinde meydana gelen büyük artışlar, enflasyon, dövizdeki dalgalanmalar ve hasar maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle kasko fiyatlarının yüzde 230'luk bir artış gösterdiğini ifade etti. Esentürk, "Bu fiyat artışının en belirgin nedeni, araç değerlerindeki artışın yüzde 110'a ulaşması.  Bu yüksek maliyetlerden kaçınan sürücüler kaskosuz trafiğe çıkmaya başladılar.  Ancak, araç değerlerinin bu denli yükselmesi ve araçların bir yatırım aracı olarak görülmesi dikkate alındığında, kaskosuz şekilde trafiğe çıkmak büyük bir hata olabilir" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön