05 / 05 / 2024

Ilgaz tünelinin bitiş tarihi kesinleşti

Ilgaz tünelinin bitiş tarihi kesinleşti

Trafik kazalarını en aza indirmesi ve Kastamonu-Ankara arasındaki ulaşımı 1.5 saate düşürmesi öngörülen Ilgaz Tüneli, önümüzdeki yılın nisan ayında tamamlanacak.

Atatürk Havalimanı'nın bitişiğindeki konut ve ticaret alanlar için kritik karar: Mahkeme imar planını durdurdu!

Atatürk Havalimanı’nın bitişiğindeki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Teknopark Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde 27 bin metrekarelik alanın konut ve ticaret imarına açılmasıyla ilgili mahkemeden karar geldi.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

İş Bankası'ndan "Allah Allah" dedirten hareket, para hediye edecekler! Bitiş tarihi var ama

İş Bankası tarafından müşterilere "Allah Allah" dedirtecek bir adım atıldı. Banka müşterilerine para hediyesi yapacak ancak hediyenin bitiş süresi var. İşte konuyla ilgili tüm detaylar...

Çankırı Korgun ve Ilgaz için acele kamulaştırma kararı!

Çankırı ili, Korgun ve Ilgaz sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Çankırı Korgun ve Ilgaz için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31530 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bitişik nizam binaların yeni olması, deprem riskini azaltmıyor!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Yapı ve Deprem Mühendisliği Birimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çelik,  bitişik nizam yapıların yeni olmasının deprem anındaki riski azaltmadığını söyledi.

Riskli binalar tek tıkla öğrenilecek!

Tapu ve Kadastro Müdürü Mehmet Zeki Adlı, binalara yönelik inşaat başlama bitiş tarihi, mülkiyet durumu, risk alanda olup olmadığı gibi önemli bilgilere tapu kaydında tek tıkla erişilebileceğini dile getirdi. 

Aydın-Denizli otoyolu 2022'de tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, Honaz Tünelinin bağlantı yollarıyla birlikte bitirilmesiyle Denizli Çevre Yolunun gelecek yıl hizmete alınacağını söyledi ve Aydın-Denizli otoyol ihalesinin de onaylandığını, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanıp 2022 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarına dikkat çekti. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Çin, dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi!

Çin'in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin çalışmaları Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı...

İzmir'in en uzun karayolu tünelinde inşaat durdu!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Buca ve Bornova arasında yapımına başladığı karayolu tünelinin çalışmaları ihaleyi alan firma tarafından durduruldu…

Kop Tüneli'nin bir kısmı 2020'de trafiğe açılacak!

Bayburt Milletvekili Fetani Battal, yapımı devam eden çalışmalarla ilgili açıklamada bulunarak, Kop Tünelinin bir kısmının 2020'nin sonunda trafiğe açılacağını söyledi.

Ilgaz tünelinin bitiş tarihi kesinleşti Haberi

Ilgaz tünelinin bitiş tarihi kesinleşti

Sürücülerin korkulu rüyası olan Ilgaz Dağı, yapımı süren 5 bin 391 metrelik tünelle 8 dakikada geçilebilecek. 


Son 12 yılda 50 km’den 200 km’ye çıkan tünel projeleri daha da hız kazanacak. Devam eden 106 projenin tamamlanmasıyla tünel uzunluğu 466 km’ye ulaşacak. Bu kapsamda, yapımına 2012 yılında başlanan ve Ankara-Kastamonu arasındaki yolculuk süresini 1.5 saate düşürecek Ilgaz Tüneli’nin yapımında sona gelindi. 5 bin 370 ve 5 bin 391 metrelik 2 tüpten oluşan bağlantı yollarıyla toplam uzunluğu 26.7 kilometre olan projenin tamamı yüzde 73 oranında tamamlandı. 


Kastamonu'ya en büyük yatırım 

572 milyon TL’ye mal olması ve Nisan 2016’da açılması beklenen Ilgaz Tüneli ayrıca bir kalemde Kastamonu’ya yapılan en büyük yatırım olarak kayda geçecek. Ortalama seyahat süresinde yıllık 345 bin 655 saat, akaryakıt tüketiminde de 8...