29 / 04 / 2024

İlhan Berk sergisi

İlhan Berk sergisi

İlhan Berk'in şiirleri, resimleri, kitapları, defterleri ve özel eşyaları ilk kez Bodrum dışına çıktı. Ahmet Berk, usta şairin Bodrum’daki üç katlı evinin, dünyanın dört bir yanından gelecek sanatçılara ve yazarlara açılacağı haberini verdi

Tibet Grup Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tibet Grup Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 40 bin TL sermaye bedeli ile İlhan Berk Ocakcıoğlu tarafından kuruldu.

Nilüfer Burak Berk Kreşi'nin protokolü imzalandı!

Nilüfer’de çocukların daha iyi koşullarda eğitim almaları için yeni bir proje hayata geçiriliyor. 23 Nisan Mahallesi’nde yapılacak Nilüfer Belediyesi Burak Berk Kreşi’nin protokolü imzalandı.

Denizli Mimarlar ve Yapıları sergisi açıldı!

Mimarlar Odası Denizli Şubesi tarafından geleneksel hale getirilen ‘Mimarlar ve Yapıları’ sergisi Forum Çamlık Alışveriş Merkezi’nde açıldı. Sergide 20 mimarın 300’e yakın projesi yer aldı.

Bursa Berk Center İş Merkezi açıldı!

İnşaat sektöründe Bursanın önemli markalarından biri olan Burçin İnşaat, Mudanya Yolu üzerinde tamamladığı Berk Center projesi ile 2016'ya damgasını vurdu.

Evi Yeniden Kurmak sergisi açıldı!

Küratörlüğünü Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman’ın yaptığı Eda Soylu’nun ‘Evi Yeniden Kurmak’ isimli sergisi Kadir Has Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Galeri KHAS’da açıldı.

İstanbulSMD Le Corbusier Sergisi Ankara’da açıldı!

Modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını içeren sergisi 2016 Mimarlık Haftası kapsamında 4 Ekim’de Türk Serbest Mimarlar Derneği ev sahipliğinde Ankara’da izleyicilerle buluştu.

Tek ve Çok Sergisi 6 Eylül'de gerçekleşecek!

Eşyanın üretimi ve dolaşımına yönelik, araştırma temelli Tek ve Çok sergisi 6 Eylül'de SALT Galata'da açılıyor.

Berk Akkaya Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Danışmanlığı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Berk Akkaya Eğitim Hizmetleri Gayrimenkul Danışmanlığı İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nermin Akkaya tarafından 100 bin TL sermaye ile 1 Ağustos'ta Kadıköy, Caddebosta Mahallesi'nde kuruldu.

Mimar Sinan'ın sergisi Tophana'de açıldı!

UNESCO, Dünya Miras Komitesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Mimar Sinan Vakfı, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Kiptaş'ın işbirliğinde Tophane-i Amire'de düzenlenen Mimar Sinan sergisi açıldı.

Almanya Göçebe Mekânlar Sergisi 17 Haziran’da!

Almanya’dan yurda “kesin dönüş” yapmış misafir işçilerin Türkiye’de inşa ettiği evlerdeki etkilerini inceleyen Göçebe Mekânlar sergisi 17 Haziran’da SALT Galata’da açılıyor.

AKÜ İç Mimarlık öğrencilerinden yılsonu sergisi!

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri tarafından yılsonu sergisi düzenledi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Avrasya Üniversitesi İç Mimari Proje sergisi Yomra'da açıldı!

Avrasya Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarım Bölümü, Yomra Yerleşkesi sergi salonunda "İç Mimari Proje Sergisi" düzenledi.

İlhan Berk sergisi Haberi

İlhan Berk sergisi

Usta şair İlhan Berk'in şiirleri, resimleri, kitapları, defterleri, çalışma odası, fotoğrafları, giysileri ve özel eşyaları ilk kez Bodrum dışına çıktı. Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde açılan “İlhan Berk'e Ev Ziyareti” adlı sergi, Necatigil'in deyişiyle şiirimizin ‘uç beyi' İlhan Berk'in dünyasına bir kapı aralıyor.


Yazmayı kendisi için bir cehennem olarak tanımlayan usta şair İlhan Berk (1918–2008) şöyle devam eder: “Yeryüzü, bu en büyük kitap, hep yazılmalıdır. Sözcükler, sevgili sözcükler yerlerinden oynatılmalıdır, yeni bir yaşam adına.” Necatigil'in deyişiyle şiirimizin ‘uç beyi' Berk'in şiirleri, resimleri, kitapları, defterleri, çalışma odası, fotoğrafları, giysileri ve özel eşyaları ilk kez Bodrum dışına bir sergiyle çıktı. Bursa Nilüfer Belediyesi Nazım Hikmet Kültürevi'nde açılan ve küratörlüğünü şairin oğlu Ahmet Berk ve Gonca Özmen'in üstlendiği “İlhan Berk'e Ev Ziyareti”...