10 / 05 / 2024

İlhan Tekeli Biyografisi

İlhan Tekeli Biyografisi

Prof. Dr. İlhan Tekeli, ODTÜ ve Türkiye'nin sevilen Şehir Planlaması hocalarındandır. Tekeli, İTÜ İnşaat Mühendisliği'nden mezunudur; ODTÜ'de Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Peki İlhan Tekeli kimdir? İşte cevabı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

Serik Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı başladı!

Antalya Serik’te gerçekleşen kontroller sonrasında depreme dayanıksız olduğu belirlenen 3 okuldan biri olan Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı gerçekleşti.

Doğan Tekeli: Mimarlık tek değil toplumsal bir sanattır!

Cumhuriyet tarihinin en önemli mimarlarından olan Doğan Tekeli, “Mimarlık zor bir sanattır çünkü müzik gibi, resim gibi tek başına değildir. Mimarlığın içinde işveren, toplum ve koşullar vardır. Mimarlık toplumsal bir sanattır” dedi.

İzmir Tekeli dönüştürülüyor!

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Tasarım Araştırmaları Merkezi bünyesinde gerçekleştirilen “Tekeli Beldesi Kent Meydanı ve Çevresi İyileştirme” projesiyle belde yeni görümüne kavuşacak.

Gülhan Öz Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gülhan Öz Yapı İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Evren Öztürk ve Davut Gülhan ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Burak Kızılhan, beton binaları akıllandırdı!

Dünya Gazetesi Köşe Yazarı Volkan Akı bugünkü yazısında AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kızılhan ile gerçekleştirdiği röportaja yer verdi. İşte, Volkan Akı'nın yazısı...

Kentlerdeki büyük projeler keyfi olamaz!

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü’nde bu yıl Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İlhan Tekeli, çağdaş mimari sorunlarını, kent planlamasının önemini anlattı.

Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu İzmir’de gerçekleştirildi!

Kentsel ve Bölgesel Araştırmalar Ağı Sempozyumu İzmir’de gerçekleştirildi. Prof. Dr. İlhan Tekeli’nin yönettiği Kentsel Araştırmalar Ağı Sempozyumu'nda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin “yerelde kalkınma” modeli öne çıktı.

Mustafa Tekeli: AŞTİ’nin yıkılması kamu kaynağı israfıdır!

Aylin Nazlıaka’nın soru önergesiyle gündeme gelen AŞTİ yerine proje çalışması yönündeki iddialarla ilgili açıklama yapan Ankara Şehirlerarası Otobüs İşletmecileri Başkanı Mustafa Tekeli, AŞTİ’nin yıkılmasının kamu kaynağı israfı olacağını söyledi.

Burak Kızılhan Construction Week’in Power 100 listesinde!

AE Arma-Elektropanç Yönetim Kurulu Üyesi Burak Kızılhan 3. kez Construction Week’in her yıl belirlediği, bölgenin en etkili 100 ismini kapsayan Power 100 listesine girdi.

Sinan Gülhan: Konut sayısı arttıkça kiralar düşmeli!

Uludağ Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sinan Gülhan, Türkiye'de her yıl yaklaşık 1 milyon konut yapıldığını söyledi..

İlhan Tekeli Biyografisi Haberi

İlhan Tekeli Biyografisi

İlhan Tekeli kimdir?


İlhan Tekeli, 1937 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini İzmir’de yaptı. 1960'da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 


1964'te ODTÜ'de Şehir ve Bölge Planlama alanında yüksek lisans yaptı. Bu formasyonu 1966'da Pennsylvania üniversitesi'nde yaptığı "science in city and regional planning" ile pekiştirdi. 1968'de İTÜ'ye dönüp şehir planlama doktoru oldu. 1970'den sonra ODTÜ'ye alanında öğretim üyesi oldu.


1968’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Şehir Planlama konusunda doktora yaptı. 1970’den bu yana, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. 


Yurtdışındaki çeşitli üniversitelerde konuk profesör olarak ders veren Tekeli, birçok belediyede ve kuruluşta danışma kurulu üyeliği de yapmıştır.


Tarih Vakfı’nın kurucusu ve başkanı olmasının yanı sıra, World Academy for Local Government and Democracy (Yerel Yönetim ve Demokrasi için Dünya Akademisi)’de...