10 / 05 / 2024

İlhan Tekeli Odtü

İlhan Tekeli Odtü

Prof. Dr. İlhan Tekeli, ODTÜ ve Türkiye'nin sevilen Şehir Planlaması hocalarındandır. Tekeli, İTÜ İnşaat Mühendisliği'nden mezunudur; ODTÜ'de Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. Peki İlhan Tekeli kimdir? İşte cevabı...

Hazine ve Maliye Bakanlığı binasının Mimarı Tekeli: ‘Bina en az 500 yıl dayanır’

Mimar Doğan Tekeli, Hazine binasının inşaatının bilimsel veriler çerçevesinde tamamlandığını ve 500 yıl dayanabileceğini söyledi. Tekeli, sanat eseri olarak tanımladığı binanın sağlamlığı ile öğrencilere yıllar boyu gösterildiğini belirtti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Herkes başvurabiliyor! ODTÜ çok sayıda sözleşmeli personel alacağını duyurdu! Son başvuru 20 Mart 2023!

Yazılı ve sözlü sınav yok! Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) 156 Sözleşmeli Personel istihdam edeceğini duyurdu. İlana başvuruların 20 Mart 2023 Pazartesi günü saat 17.30'da sona ereceği bildirildi. İşte kadro dağlımı ve başvuru şartlarının detayları…

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Şehit aileleri dikkat! TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilsin önerisi geldi! İşte detaylar..

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım, şehit aileleri için dikkat çeken bir konut önerisinde bulundu. Yıldırım, TOKİ tarafından ODTÜ arazisine konut inşa edilmesini gündeme getirdi. 

ODTÜ’deki işletmeler kira yardımı istiyor!

ODTÜ yönetimi, kiracılarından pandemi döneminde kapalı kaldıkları 18 aylık dönemin kirasını talep etti. Kirasını ödemeyen esnaf kira ödemeleri için yardım talep ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden ODTÜ arazilerine ilişkin açıklama!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, basında çıkan "ODTÜ yolundaki araziler satışa çıkarıldı" haberlerine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. 

ODTÜ kampüsünün imar planları değişti!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nde 7 Eylül’de Yalıncak Mahallesi ODTÜ yerleşkesi içerisinde yer alan 821, 822, 828, 829, 832, 833, 834, 835, 840, 841, 842, 843, 846, 851 numaralı parsellerin olduğu alana ait parselasyon planının askıya çıktığını belirtti...

İBB ve ODTÜ hazırladı: İstanbul'un 17 ilçesi tsunamiden etkilenecek!

İBB ve ODTÜ işbirliği ile hazırlanan 'İstanbul Tsunami Bilgi Kitapçıkları' çalışmasında sona gelindi. Çalışmayla, İstanbul'un olası bir tsunamiden etkileneceği öngörülen denize kıyısı olan 17 ilçesi için ayrı ayrı rapor hazırlandı, kayıpları en aza indirmek için tedbirler belirlendi. 

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

ODTÜ'lü öğrenciler, kalmadıkları eve kira ödüyor!

ODTÜ'de okuyan ve evlerde kalan öğrenciler, salgın sürecinde ev ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını anlattı. Birçok öğrenci kalmadıkları evlere kira ödediğini belirtti...

Serik Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı başladı!

Antalya Serik’te gerçekleşen kontroller sonrasında depreme dayanıksız olduğu belirlenen 3 okuldan biri olan Tekeli Ortaokulu'nun yıkımı gerçekleşti.

İlhan Tekeli Odtü Haberi

İlhan Tekeli Odtü

İlhan Tekeli kimdir?


İlhan Tekeli, 1937 yılında İzmir'de doğdu. İlk ve Ortaöğrenimini İzmir’de yaptı. 1960'da İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun olmuştur. 


1964'te ODTÜ'de Şehir ve Bölge Planlama alanında yüksek lisans yaptı. Bu formasyonu 1966'da Pennsylvania üniversitesi'nde yaptığı "science in city and regional planning" ile pekiştirdi. 1968'de İTÜ'ye dönüp şehir planlama doktoru oldu. 1970'den sonra ODTÜ'ye alanında öğretim üyesi oldu.


1968’de İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Şehir Planlama konusunda doktora yaptı. 1970’den bu yana, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde Şehir ve Bölge Planlama Bölümü’nde öğretim üyeliği yapmaktadır. 


Yurtdışındaki çeşitli üniversitelerde konuk profesör olarak ders veren Tekeli, birçok belediyede ve kuruluşta danışma kurulu üyeliği de yapmıştır.


Tarih Vakfı’nın kurucusu ve başkanı olmasının yanı sıra, World Academy for Local Government and Democracy (Yerel Yönetim ve Demokrasi için Dünya Akademisi)’de...