23 / 07 / 2024

Ilıcada yıkılacak işyerleri

Ilıcada yıkılacak işyerleri

İçişleri eski Bakanı Efkan Ala ile Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan'ın Başbakanlık girişimleri sonuç verdi. Ilıca esnafı mağdur olmadan yeni işyerlerine kavuşuyor.

Bakanlık yetkililerinden dönüşüm açıklaması: İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var!

İstanbul Bahçelievler’de çöken bina, megakentin deprem riskini yeniden gündeme getirdi. Bakanlık yetkilileri "İstanbul’da 20 kişi omuz verse yıkılacak binlerce bina var" dedi. İşte ayrıntılar...

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda büyük deprem için tarih verdi! Bunlar daha rekor değil

Piyasa Kahini İslam Memiş, altın ve dolarda büyük deprem için tarih vererek son günlerde görülen rakamların rekor olmadığını söyledi. 

Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kahramanmaraş merkezli depremlerin hasar tespitine ilişkin konuştu. Deprem bölgesinde 301 bin bina acil yıkılacak, yıkık veya orta hasarlı! 1 yılda 319 bin konut teslim edilecek!

Murat Kurum açıkladı: 164 bin 321 bina yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 4 milyon 511 bin bağımsız bölümden oluşan 1 milyon 250 bin binanın incelendiğini belirterek, 520 bin bağımsız bölümden oluşan 164 bin 321 binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunu söyledi.

Murat Kurum: Yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı bina sayısı 118 bin!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgesindeki şehirlerde 927 bin binanın incelemesini tamamladıklarını, 118 bin binanın yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğunun tespitini yaptıklarını dile getirdi.

Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından deprem bölgesindeki hasar tespit çalışmalarına ilişkin açıklama yapıldı. Deprem bölgesinde 830 bin 783 bina incelendi: 384 bin 545 bağımsız birim acil yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binalar yıkılacak! 

Kocaeli'nin 3 ilçesindeki eski binaların yıkımı için ihale yapıldı. İhaleye 11 firma teklif sundu. İhaleye sunulan en yüksek teklif 1 milyon 710 bin TL + KDV oldu. İhaleler dışındaki maddeler de konuşularak karar verildi. 

İstanbul depremi için ürküten açıklama: 48 bin bina yıkılacak!

Aydın'ın turistik ilçesi Kuşadası'nda gerçekleştirilen Deprem ile Kentsel Dönüşüm Kurultayı'nda açıklama yapan AKUT Vakfı Başkanı Nasuh Mahruki "Beklenen İstanbul depreminde yıkılacak iki bina enkazının başına koyacağımız, deprem bilgisi olan bir kurtarıcı bile bulamayacağız" diye konuştu.

Muğla'da 156 bina acil yıkılacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da yangınlar nedeniyle 11 bin 844 haneden 36 bin 365 vatandaşın tahliye edildiğine vurgu yaparak "Toplam 156 bina acil yıkılacak, yıkık ve ağır hasarlı konumdadır. 77 konut da aynı kapsamdadır" diye konuştu.

Kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için yeni dönem!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre; kara yolu kenarında açılacak iş yerleri için "Geçiş Yolu İzin Belgesi" alınması zorunluluğu getirildi.

İzmir'de depremde ağır hasar gören 488 bina yıkılacak!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Bayraklı ve Bornova'daki proje alanları dışında ağır hasar gören 488 binanın daha yıkım işlemi başlatıldı. 

Antalya Demre'deki kaçak villa için karar: 30 gün içinde yıkılacak!

İdare Mahkemesi, Demre ilçesi Üçağız Yarımadası'nda İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın aldığı villanın yıkımına ilişkin daha önce verdiği yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, yıkım için 30 gün süre vereceklerini belirtti.

Mersin Yenişehir'de yıkılacak binalardan 20 ton asbest söküldü!

Mersin'in Yenişehir ilçesinde yıkılacak binalarda tespit edilen asbest söküm işlemleri devam ediyor. Bu çalışmalar dahilinde binalardan 20 ton asbestli malzeme söküldü

Ilıcada yıkılacak işyerleri Haberi

Ilıcada yıkılacak işyerleri

Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, Ilıca esnafıyla biraraya geldiği toplantıda müjdeli haberi verdi. Ilıca esnafının merakla beklediği toplantıda Başkan Orhan, kentsel dönüşüm kapsamında Aziziye Caddesi'nde yıkılacak olan dükkanların kamulaştırma bedellerini, yeni dükkanların hak sahiplerine ve kiracılara satış rakamlarını açıkladı. Başkan Orhan, İçişleri eski Bakanı Efkan Ala'nın Başbakanlık nezdinde yaptığı girişimlerle yeni işyerlerinin Toplu Konut İdaresi (TOKI) tarafından yapılacak satış rakamlarının olabildiğince aşağıya çekildiğini kaydetti. 




Esnafı rahatlatan açıklama Aziziye Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Selim Alak ile Ilıca Mahalle Muhtarı Timur Meral'in de katıldığı toplantıda esnaflarla bir araya gelen Başkan Orhan, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi, yeni dükkan fiyatlarını açıkladı. Ilıca Eski Mahalle ikinci etapta yapımına başlanan 380 konut 114 işyeriyle ilgili esnafları bilgilendiren Başkan Orhan, mevcut işyerlerinin metrekaresinin...