30 / 04 / 2024

Ilısu Barajı çalışmaları

Ilısu Barajı çalışmaları

Mardin ve Şırnak'ta bulunan, "dünyanın en uzun krete ve en büyük ön yüzü beton kaplama alanı"na sahip Ilısu Barajı, Türkiye'nin yüzde 5'lik elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Ilısu Barajı'nın ön yüz beton kaplaması tamamlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Bu imalatları tamamlayarak 7 ay içerisinde barajın gövdesini su tutmaya hazır hale getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

İzmir'in iki ilçesinde yapı envanteri çalışmaları tamamlandı! Duvarsız otoparklara eksi puan geldi!

İzmir'in Bornova ve Bayraklı ilçelerinde başlatılmış olan yapı envanteri çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Afet Komisyonu Üyesi, İnşaat Mühendisi Ali Güngör duvarsız otoparklara eksi puan geldiğini söyledi.

Bakan Yumaklı açıkladı! Kahramanmaraş Kısık Barajı inşaat çalışmaları başladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Kahramanmaraş'ta Kısık Barajı inşaat çalışmalarını başlattıklarını kaydetti. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbullu vatandaşlar dikkat! Bu hafta o ilçelerde planlı bakım çalışmaları sürüyor!

İstanbul'da bu hafta bazı ilçelerde elektrik kesintisi olacak. Kesintiler planlı bakım ve iyileştirme çalışmaları kapsamında gerçekleştirilecek. İlgili ilçeler ve kesinti zamanları aşağıdaki gibidir...

Erzurum Atlama Kuleleri'nin il tadilat çalışmaları mecliste!

Erzurum Atlama Kuleleri'nin il turizmine katkısı ve yapılan tadilat çalışmalarının maliyeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Bayraklı'da enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmiyor!

İzmir'de geçen cuma günü meydana gelen depremde birçok bina hasar gördü ve can kayıpları yaşandı. En çok hasar gören Bayraklı ilçesinde enkaz çalışmaları devam ediyor.

İBB'den Galata Kulesi'ndeki restorasyon çalışmalarına suç duyurusu!

İBB, Galata Kulesi'nde devam eden restorasyon çalışmalarıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

Gaziosmanpaşa'da kentsel dönüşüm çalışmaları sırasında 1500 yıllık su kemeri bulundu!

Gaziosmanpaşa'da başlatılan kentsel dönüşüm projesinin kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait 1500 yıllık su kemeri ortaya çıktı.

Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı!

Türkiye'nin ikinci büyük sulama projesi olan Silvan Barajı'nda dolgu çalışmalarının yüzde 97'si tamamlandı...

Yeni Yusufeli'nde inşaat ve alt yapı çalışmaları tamamlanıyor!

Yusufeli Barajı'nın devreye girmesiyle sular altında kalacak olan Artvin'in Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yerindeki çalışmalar devam ediyor. yeni yerleşim yerindeki 1. bölgede inşaatlarda yüzde 85 oranında fiziki gerçekleşme sağlandı...  

Ertuğrul Günay: Ilısu Baraj projesi baştan yanlıştı!

Hasankeyf'teki Ilısu Barajı projesi hakkında dönemin Kültür ve Turizm Bakanı olan Ertuğrul Günay açıklama yaptı. Günay, projenin Hasankeyf'e zarar vereceğini belirtti...

Antalya'da 19 ilçeyi kapsayacak Yeni Ulaşım Ana Planı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir şehir yapma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda mevcut Ulaşım Ana Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak biçimde yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Şanlıurfa ilçelerinde OSB kurma çalışmaları TBMM gündeminde!

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nin elektrik sorununun çözümüne, yatırımcıların desteklenmesine ve ilçelerde ticaret odası ve OSB kurma çalışmaları TBMM gündemine taşındı. MHP'li Özyavuz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Ilısu Barajı çalışmaları Haberi

Ilısu Barajı çalışmaları

Mardin ve Şırnak sınırları içerisinde yer alan, "dünyanın en uzun krete ve en büyük ön yüzü beton kaplama alanı"na sahip Ilısu Barajı, bölgenin can suyu olacak.


Mardin ve Şırnak sınırları arasında Dicle Nehri üzerinde 10 yıl önce yapımına başlanan Ilısu Barajı ve HES'in yapımında sona gelindi.


Dargeçit ilçesinin 15 kilometre doğusunda, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinin 13 kilometre kuzeybatısında, Suriye sınırına 45 kilometre mesafede, tarihi Ilısu kaplıcalarının kaynağında yapımı süren Ilısu Barajı ve HES'in hizmete girmesi, bölge ve ülke ekonomisine katkı sunacak.


Gövde hacmi bakımdan Atatürk Barajı'ndan sonra ikinci sırada yer alacak ve yılda yaklaşık 1 milyar lira değerinde 4 milyar 120 milyon kilovatsaat enerji üretecek baraj, bu açıdan Atatürk, Karakaya ve Keban'dan sonra dördüncü büyük baraj olacak.


Projenin tamamlanması durumunda 4 bin kişiye iş...