05 / 05 / 2024

Ilısu Barajının inşaatı ne durumda

Ilısu Barajının inşaatı ne durumda

Ilısu Barajı ve HES'in yüzde 80'i tamamlandı - Bugüne kadar 4 milyar 130 milyon lira harcama yapılan Ilısu Barajı ve HES inşaatı ile yılda 920 milyon lira ülke ekonomisine fayda sağlanması amaçlanıyor

Ilısu Barajı 2015 sonunda su tutmaya başlayacak!

Dicle Nehri üzerinde 8 yıl önce yapımına başlanan Türkiye'nin hidroelektrik üretiminin yüzde 10’unu sağlayacak Ilısu Barajı ve HES'te fiziki gerçekleşme yüzde 72'ye ulaştı. Ilısu Barajı 2015 yılı sonunda su tutmaya başlayacak...

Milyonluk arsa için imar değişikliği! Ankara'daki o arsanın inşaat alanı artırıldı! 

AKP’li vekil Cantürk Alagöz'ün Ankara'nın Çankaya ilçesindeki arsasının inşaat alanının artırılması için imar planı değiştirildi.

Mamak'ta mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı!

Ankara Mamak'ta inşa edilen mahalle konaklarının inşaatı tamamlandı. Konakların yakın zamanda ilçe halkının hizmetine sunulması bekleniyor. 

Kahramanmaraş'taki Andırın Millet Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Andırın ilçesinde inşa edilen Millet Konağı'nın inşaatı tamamlandığını dile getirdi.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı devam edecek mi?

COVID-19 salgınına rağmen Artvin ili Yusufeli Barajının inşaatının sürmesi ve il genelinde koronavirüse karşı alınan önlemler meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıkaya Barajı'nın inşaat süreci TBMM'de!

Ballıkaya Barajı'nın inşaat süreci ve tamamlanma tarihi meclis gündemine taşındı. CHP'li Özkoç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Hasankeyf 2 Köprüsü'nün inşaatında sona gelindi!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak.

Innovia 4'ün inşaatı ne zaman başlayacak?

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz yıl durdurdu. Peki Innovia 4'ün inşaatı ne zaman başlayacak?

Ereğli'de 16 katlı binanın inşaatı durduruldu!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, İmam Hatip Lisesi Cami arkasında yapımı süren 16 katlı binanın inşaatı, bölgenin mimari yapısını bozduğu sebebiyle belediye tarafından durduruldu.

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı'nın inşaatı tamamlandı!

Çin'in başkenti Pekin ilçesinde üç yıldır devam eden dev havalimanının inşaatı tamamlandı. Resmi açılış Komünist yönetimin kuruluşunun 70'inci yıldönümünden bir önceki gün yani 30 Eylül'de büyük bir kutlamayla yapılacak.

Ahlat Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaatı başladı!

Bitlis’in Ahlat ilçesinde yapılacağını söylenen Cumhurbaşkanlığı Köşkü için inşaat çalışmaları başladı. Cumhurbaşkanlığı Köşkü'nün inşaat alanını inceleyen Ahlat Belediye Başkanı Abdulalim Mümtaz Çoban yetkilerden bilgi aldı.

Ilısu Barajı altında kalan köyün sakinlerine arsa tahsisi!

Batman'da yapımı devam eden Ilısu Barajı´nın suları altında kalacak olan Kılıç köyünün sakinleri için yeni arsa tahsisi için kura çekimi gerçekleştirildi. 

Sakarya Akçay Barajı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Sapanca Gölü’ne alternatif içmesuyu kaynağı olarak inşa edilen Akçay Barajı’nın inşaatı tamamlanıyor.

Manisa Karayağcı Barajı'nın inşaatı hızlandı!

Manisa'nın Gördes ilçesinde 2 bin dekar araziyi modern sulamayla tanıştıracak Karayağcı Barajı’nın inşaatı hızla devam ediyor. Projede gövde dolgusunun yüzde 80’lik kısmı tamamlandı.

Ilısu Barajının inşaatı ne durumda Haberi

Ilısu Barajının inşaatı ne durumda


GAP'ın en önemli yatırımları arasında yer alan ve enerji bakımında ülkeye büyük bir katkı sağlaması beklenen Ilısu Barajı ve HES'in yüzde 80'i tamamlandı.

Mardin ve Şırnak sınırları arasında Dicle Nehri üzerinde 8 yıl önce yapımına başlanan ve Türkiye'nin hidroelektrik üretiminin yüzde 10'unu sağlayacak Ilısu Barajı ve HES'in yapımında sona yaklaşıldı.

Mardin'in Dargeçit ilçesinin 15 kilometre doğusunda, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinin 13 kilometre kuzeybatısında, Suriye sınırına 45 kilometre mesafede, tarihi Ilısu kaplıcalarının kaynağında yapımı süren Ilısu Barajı ve HES'in hizmete girmesiyle bölgede ekonomik büyüme sağlanacak.

- Barajın 2015'te tamamlanması hedefleniyor

DSİ 16. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, müdürlükleri bünyesinde inşaatı devam eden Ilısu Barajı ve HES'in Türkiye'nin en önemli çok sektörlü, entegre ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışı ile ele alınan bölgesel kalkınma...