07 / 07 / 2024

İlk çip fabrikasının temeli nerede atıldı

İlk çip fabrikasının temeli nerede atıldı

Milli Savunma Bakanı Yılmaz "Kurulacak fabrikayla Türkiye'nin elini kolunu bağlayan iplerden birini daha kesiyoruz. Türkiye düne göre bir adım daha özgür, bir adım daha güçlü, bir adım daha kendine güvene sahip olacak"

Dünyanın en büyük çip fabrikası geliyor! 473 milyar dolarlık dev yatırım için ilk adım atıldı!

Güney Kore, dünyanın en büyük çip fabrikasını kurmaya hazırlanıyor. Toplam 473 milyar dolar değerindeki çip fabrikası merkezi  21 milyon metrekarelik bir alanda inşa edilecek. 

Şafak Elektrik, Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçiriyor!

İstanbul Hadımköy’deki 5 bin metrekare tesisini taşıyarak, 1 ay sonra 11 bin metrekare olan Silivri’deki fabrikasını faaliyete geçirecek olan Şafak Elektrik, yeni bir döneme geçiş yapıyor.

Fiat, Kanada'daki minivan fabrikasını kapatıyor!

Fiat Chrysler, parça tedarikinde yaşanan sıkıntı nedeniyle Kanada'da bulunan minivan fabrikasını kısa süre için kapatma kararı aldı.

FETÖ, Adapazarı Şeker Fabrikası'nı kumpasla ele geçirmiş!

FETÖ'nün, 2008 yılında 65 bin çiftçinin sahibi olduğu Adapazarı Şeker Fabrikası'nı ele geçirmek için fabrika ve kooperatif yöneticileri ile bürokratlara yönelik gerçekleştirdiği kumpas operasyonu 8,5 yıl sonra ortaya çıktı.

Afyon Çimento Fabrikası'nın imar planında değişikliğe gidildi!

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Çimento Fabrikası'nın bulunduğu alanda imar plan değişikliğine gidildiğini söyledi. Başkan Çoban, "Alanda imar yapılanması titizlikle gerçekleştirilecek. Bölge yeni bir Karaman Mahallesi olmayacak" dedi.

Afyon Çimento'nun Güvenevler'deki fabrikasının imar planı değişti!

Afyon Çimento Sanayi'nin Güvenevler'de yer alan ve faaliyetine son verdiği fabrikasının imar planı konut ve ticari imara dönüştürüldü.

Çerkezköy Altınyıldız fabrikasının kapanış öyküsü!

Altınyıldız’ın Çerkezköy fabrikasında kumaş üretimine odaklanan Boyner Grubu nisan ayında hazır giyim fabrikasını kapattı.

Fabrikasını taşıyana 1 milyon lira destek!

Bakan Elvan, emek yoğun herhangi bir sektörde, fabrikasını 23 ilden herhangi birine taşımak isteyen yatırımcıya 1 milyon lira fabrika başına taşıma gideri için para tahsis edeceklerini buna ilave olarak 6. Bölge teşviklerinden yararlanacaklarını belirtti.

Edirne Eski Elektrik Fabrikası’nın inşaatı bu ay bitecek!

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Eski Elektrik Fabrikası’nı 29 Ekim 2016 tarihinde açmayı planladıklarını belirtti.

AKO Ankara fabrikasının inşaatı ne durumda?

Abdulkadir Özcan Şirketler Grubu'nun Çankırı'daki fabrikasının ikinci faz inşaatında sona gelindi. Fabrikanın 2019 yılı sonu itibarıyla 8 üretim hattının devreye alınmasını hedefleniyor.

Kale Grubu, sinterflex fabrikasının temelini attı!

Kale Grubu, 59. Kuruluş Yıldönümü ile Geleneksel Seramik Bayramı etkinlikleri kapsamında yeni granit fabrikası ve duvar karosu masse hazırlık tesislerinin açılışını gerçekleştirirken, sinterflex fabrikasının temelini attı.

Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirmesi meclis gündeminde!

HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik Özkan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü tarafından yanıtlanması istemiyle Meclis Başkanlığına verdiği önergede, Muş Şeker Fabrikası’nın özelleştirme kapsamına alınmasının nedenini sordu.

Maltepe Havagazı Fabrikası'nın plan değişikliğine tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Maltepe Havagazı Fabrikası alanıyla ilgili yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi. Tezcan Karakuş Candan, Havagazı Fabrikası'nın endüstri mirası olduğunu belirtti.

İlk çip fabrikasının temeli nerede atıldı Haberi

İlk çip fabrikasının temeli nerede atıldı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Bilkent yerleşkesinde kurulacak çip fabrikasıyla Türkiye'nin elini kolunu bağlayan iplerden birinin daha kesildiğini belirterek, "Türkiye düne göre bir adım daha özgür, bir adım daha güçlü, bir adım daha kendine güvene sahip olacak" dedi. 


ASELSAN ve Bilkent Üniversitesi'nin ortaklığında kurulan savunma, uzay, haberleşme ve enerji sektörleri için teknolojilerin geliştirileceği Türkiye'nin ilk çip fabrikası "AB-MikroNano" şirketinin temeli Bilkent yerleşkesinde yer alan Bilkent Cyberpark Teknokent bölgesinde düzenlenen törenle atıldı.


Törene, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Canpolat, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, Bilkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Atalar ve davetliler katıldı.


Bakan Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, temel atma töreninde bulunmaktan memnun olduğunu belirterek, "Çünkü Türkiye'nin elini kolunu bağlayan iplerden...