28 / 07 / 2024

ilk manyetik raylı tren

ilk manyetik raylı tren

Tren, birbirini iten mıknatıslar yardımıyla raylara değmeden hareket ediyor. "Korea Herald" gazetesi, ülkenin ilk maglev treninin Hyundai Rotem şirketi tarafından üretildiğini yazdı.

İzmirlilere müjde! Buca Metrosu'nun ilk etabı Haziran 2026’da açılacak!

İzmir tarihinin en büyük raylı sistem yatırımı Buca Metrosu ile ilgili bir müjde veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Tunç Soyer Buca Metrosu'nun ilk etabının 2026 yılının Haziran ayında açılacağını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ilk ring metro hattı 'Çayyolu-Sincan' projesi için düğmeye bastı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentte raylı sistem ağını genişletecek projelere tam gaz devam ediyor. Bu kapsamda kentin ilk ring metro hattı olan Çayyolu-Sincan' metro projesinde imzalar atıldı.

Trabzon'da 4 yıldır beklenen Raylı Sistem Projesi’nde ilk adım atıldı! 

Trabzonluların 4 yıldır beklediği Raylı Sistem Projesi'nde yeni gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı ve Resmi Gazete’de yayımlanan kararda yer alan detaylara göre, bu projeyi Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı üstlenecek.

Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sisteminin ne zaman açılacağını Bakan açıkladı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kazlıçeşme-Sirkeci Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nin, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü 2023’ün ilk çeyreğinde tamamlanacağını açıkladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı Metro Hattı'nda ilk ray kaynağı yarın yapılacak!

Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy-Kartal-Kaynarca Metro Hattı arasında raylı sistem bağlantısını sağlayacak projede ilk ray kaynağı yapılacak.

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı 2023'ün ilk yarısında tamamlanacak!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda çalışmalar 27 Mart'ta çalışıyor. İBB Raylı Sistemler Daire Başkanı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, hattaki çalışmalara ilişkin "Yapım işlerine hızlıca başlayacağız. 2023'ün ilk yarısında İstanbul'a kazandırmak için bütün çabamızla çalışacağız" dedi.

İstanbul’un raylı sistem ağı 360 kilometreye ulaşacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’un raylı sistem ağı toplamda 360 kilometreye çıkacak" dedi ve hayata geçirilmesi planlanan metro hatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Türkiye, tarihinde ilk kez, aynı anda 10 ayrı hatta birden raylı sistem inşaatı çalışmasına tanıklık edecek" dedi

Mersin Raylı Sistem Projesi’nin ön yeterlilik ihalesi tamam!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından Raylı Sistem Projesi’nin 13.4 kilometre uzunluğundaki ilk fazı için Ön Yeterlilik İhalesi tamamlandı. 

Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze'de kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nü ilk etapta, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü'nde yaklaşık 100 uzmanla Gebze’de kuruyoruz'' dedi.

Eminönü-Alibeyköy Tramvay Hattı'nın test sürüşleri başladı!

Eminönü-Alibeyköy Tramvay hattının araç test sürüşleri başladı. Tramvay hattı, İstanbul'un katenersiz ilk hafif raylı sistemi olacak...

Mansur Yavaş'tan Başkent'e hafif raylı sistem sözü!

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş yaptığı açıklamada "Ankara'da ilk yapacağımız işlerden birisi hafif raylı sistemin bir ucunun Yenikent'e, diğer ucunun Elmadağ'a kadar getirilmesi olacaktır" dedi.

Antalya 3. Etap Raylı Sistem Projesi'nde inşaat hızlanıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Varsak- Otogar arasındaki ilk etabı Aralık ayına bitirilmesi planlanan 3. Etap Raylı Sistem Projesi’nde çalışmalarının daha da hızlandırılması için talimat verdi.

Antalya 3. etap raylı sistemde raylar döşeniyor!

Antalya’da Varsak-Zerdalilik arasındaki 25 kilometrelik 3’üncü Etap Raylı Sistem Projesi’nde raylar döşeniyor. Projenin Varsak-Otogar arasındaki ilk etabının Aralık ayında tamamlanması hedefleniyor.

ilk manyetik raylı tren Haberi

ilk manyetik raylı tren

Güney Kore'nin 2006 yılında geliştirdiği ilk manyetik raylı treni dün başkent Seul'un İncheon Havalimanı ve Yongyu İstasyonu arasında çalışmaya başladı.


"Korea Herald" gazetesi, ülkenin ilk maglev treninin Hyundai Rotem şirketi tarafından üretildiğini yazdı. 

Demiryoluna verilen elektrik akımı sayesinde raylara değmeden hareket eden tren, birbirini iten mıknatıslar yardımıyla rayların 8 milimetre kadar üstünde ilerleyerek geleneksel trenlere göre daha gürültüsüz ve sarsıntısız yolculuk imkanı sunuyor.


Güney Kore'nin ilk maglev treni, 230 yolcu kapasitesine sahip ve Uluslararası İncheon Havalimanı ile Yongyu İstasyonu arasındaki 6,1 kilometrelik güzergahta hizmet veriyor.


Makinist olmadan seyahat edebilen maglev treninin azami hızı saatte 110 kilometre.


Hyundai Rotem firması, 2006 yılında geliştirdiği maglev treninin ticarileşmesi için hükümetten 342 milyon dolarlık ihale kazanmıştı. 


Dünyanın ticarileşmiş ilk maglev treni Japonya'nın Nagoya kentinde 2005 yılında hizmete girmişti. 


Japonya, 21...