04 / 05 / 2024

ilk milli yer gözlem uydusu rasat

ilk milli yer gözlem uydusu rasat

Milli yer gözlem uydusu olarak uzaydaki görevinin 3. yılını dolduran RASAT ’ ın çektiği görüntülerle yerli harita uygulaması yapıldı. Gezgin isimli portal törenle kullanıma açıldı...

Fikirtepeliler kentsel dönüşüm mücadelesinin sonucunu bekliyor! Vatandaş hikayeyi baştan sona anlattı...

İstanbul'da kentsel dönüşüm denilince akla ilk gelen yer olan Fikirtepe'de binlerce mağdur hak kaybına uğradıklarını ve mücadelelerinin sonucunu beklediklerini belirtti.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Analist Tunç Şatıroğlu ilk ve son kez açıkladı! Altın ve dolarda bugün yer yerinden oynayacak! Ne olursa olsun satmayın

Bugün ABD'deki kritik enflasyon verisi altın ve dolar fiyatlarında etkili olacak. Ünlü analist Tunç Şatıroğlu ilk ve son kez açıkladı! Altın ve dolarda bugün yer yerinden oynayacak! Ne olursa olsun satmayın!

İlk Milli Elektrikli Tren Seti bugün İstanbul'da görücüye çıktı!

Türkiye'nin ürettiği İlk Milli Elektrikli Tren Seti, bugün Marmaray Bakırköy İstasyonu'nda vatandaşlarla buluşturulacak.

MEB yeni ayın ilk müjdesini patlattı! 5 bin personel alınacak! Milli Eğitim Bakanlığı iş başvuru şartları

MEB yeni ayın ilk müjdesini patlattı. 5 bin personel alınacak! Milli Eğitim Bakanlığı iş başvuru şartları...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinde şok gelişme! Resmen tarih verildi! 2023'te tamamlanacak! 

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın ikinci pistinin 2023'te tamamlanacağı Cumhurbaşkanlığı Programı'nda ilk defa yer aldı. Pist, rakip konumdaki, İstanbul Havalimanı'nı (İGA) işleten müteahhitler tarafından inşa ediliyor ancak 14 senedir bitirilemedi. İşte son dakika gelişmesi...

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31845 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Türkiye'nin ihracatında ilk 20'de yer alan ülkeler hangileri?

Türkiye'nin ihracatında ilk 20'de yer alan ülkelere 2019'da 111,2 milyar dolarlık dış satım yapılırken, bu rakam toplam ihracatın yaklaşık yüzde 65'ine karşılık geldi.

Univa’nın ticari alanları satışa çıktı!

Erkanlı Holding’in yatırım amaçlı öğrenci evi projesi Univa’nın Sakarya’daki ilk projesinde yer alan ticari alanların satışı başladı. Univa, aylık 1.900 liralık taksitlerle yatırımcı olma fırsatı sunuyor.

Sümela Manastırı'nın ilk etabı açılışa hazır!

Trabzon Maçka İlçesi Altındere Vadisi Milli Parkı içerisinde yer alan Sümela Manastırı'nın ilk bölümü çevre düzenleme ve restorasyon çalışması tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi.

ilk milli yer gözlem uydusu rasat Haberi

ilk milli yer gözlem uydusu rasat

Milli yer gözlem uydusu olarak uzaydaki görevinin 3. yılını dolduran RASAT’ın çektiği görüntülerle yerli harita uygulaması yapıldı. Gezgin isimli portal törenle kullanıma açıldı.



ODTÜ Yerleşkesindeki TÜBİTAK UZAY’da RASAT'ın uzayda üçüncü yılını doldurması ve Gezgin Portalı'nın açılışı nedeniyle tören düzenlendi.


Törende konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gezgin'in, 3 yıldır başarıyla yörüngesinde görev yapan RASAT'ın elde ettiği görüntüleri yayınlamaya başladığını belirtti. Bakan Işık, kamu kurumları ve üniversitelerle paylaşılacak görüntülerin şehir planlaması, ormancılık, tarım ve afet yönetimi gibi alanlarda kullanabileceğini, böylece kurumların uzay teknolojisinden yararlanacağını bildirdi.


Bugün aynı zamanda, ilk milli yer gözlem uydusu RASAT'ın uzaydaki üçüncü yılı olduğunu anımsatan Işık, uydunun 3 yıldır yörüngesinde görevini başarıyla sürdürdüğünü anlattı.


6 milyon kilometrekare alan görüntülendi


RASAT'ın yörüngesinde 16 bin 480 tur atarak, toplam 6 milyon...