14 / 05 / 2024

ilk mozaik otel nerede

ilk mozaik otel nerede

Türkiye'nin ilk mozaik oteli için inşaat çalışmalarına 2009 yılında başlandı. 35 milyar dolar harcanan otelin bu yıl ortalarında açılması planlanıyor. 

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

2022'nin ilk yarısında 38 ilde 186 otel icralık oldu! 

İcralık otellerin şehirlere göre dağılımında 47 işlem ile Muğla ilk sıraya yerleşti. Otellere gerçekleştirilen toplam icra işlemlerinin ilçelere göre dağılımında 32 otel ile Bodrum zirvede oldu. şte icralık otellerle ilgili tüm ayrıntılar...

Park Dedeman Düzce imza töreni 12 Ocak'ta!

Türkiye'nin ilk uluslararası otel zinciri Dedeman Hotels - Resorts International'ın Algün İnşaat iş birliğiyle hayata geçireceği Park Dedeman Düzce’nin imza töreni 12 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Yaşar Çilkız'dan Dalyan'a yeni otel!

İşadamı Yaşar Çilkız, "Dalyan’da Ali Bostan Plajı’nda yeni bir otel inşaatına başladım. 33 bin metrekarelik alanda 180 yataklı olacak. Termal ağırlıklı hizmet verecek" dedi...

Sianji Group rezidans-otel konseptini yurt dışına taşıyor!

Türkiye’nin ilk rezidans+otel konseptini Bodrum’da geliştirdi. Sianji Group Yönetim Kurulu Başkanı Recai Çakır şimdi 29 ödül alan modelini yurt dışına taşımaya hazırlanıyor. Hedefi beş yıl içinde 5-6 otelden oluşan bir zincir kurmak. Mısır'daki ilk projesi hayata geçmek üzere...

Hilton Türkiye'de 100 otele ulaşmayı hedefliyor!

Hilton, Türkiye pazarına 64 yıl önce giren ilk yabancı otel zinciri. 2006'dan itibaren yatırım atağına geçen zincir, Türkiye'de sekiz olan otel sayısını yeni markalarla bugün 58'e ulaştırmış durumda. Şirket, bu sayıyı 4-5 yıl içinde 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Yeşilköy sahiline inşa edilecek otel projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yeşilköy sahiline inşa edeceği 45 metre yüksekliğindeki otel projesini iptal etti.

Türkiye'nin ilk mozaik oteli bu yıl açılacak!

Türkiye'nin ilk mozaik oteli için inşaat çalışmalarına 2009 yılında başlandı. 35 milyar dolar harcanan otelin bu yıl ortalarında açılması planlanıyor. 

İstanbul otel yatırımlarında ilk sırada!

Türkiye Otelciler Birliği, Türkiye genelinde otel yatırımlarında artış trendinin devam ettiğini ve İstanbul'un yatırımlarda uzun bir aradan sonra ilk sıraya yerleştiğini açıkladı.

Hilton Kahramanmaraş’ta ilk otel açtı!

Hilton Kahramanmaraş’ta ilk otel açtı. Şehir merkezinde bulunan Hampton by Hilton Kahramanmaraş, Kahramanmaraş Havalimanı’na da 15 dakika uzaklıkta yer alıyor.

Tayland'ın ilk helal oteli El Meroz açıldı!

Bir yılda yaklaşık 30 milyon yabancı turist ağırlayan Tayland'da, ilk helal otel açıldı. Dört yıldızlı olan otelde oda fiyatları 116 dolardan başlayıp 1445 dolara kadar çıkabiliyor.

İstanbul otel yatırımlarında ilk sırada!

Bu yılın ilk 5 aylık döneminde ise ülke genelinde toplamda 31 ayrı şehirde 86 yeni otel projesi teşvik belgesi aldı. Toplamda 1 milyar 388 milyon lira harcanarak tamamlanacak yatırımlar sonrasında sektörde 4 bin 326 yeni ek istihdam sağlanacak.

1453 Bodrum Resort Hotel açıldı!

Bodrum'un denize sıfır ilk muhafazakar otel olma özelliği ile dikkat çeken 1453 Bodrum Resort Hotel & Spa, 1 Mayıs' ta kapılarını müşterilerine açtı.

ilk mozaik otel nerede Haberi

ilk mozaik otel nerede


Sabah Gazetesi yazarlarından Şeref Oğuz bugünkü köşesinde '' Lobide müze üstünde otel'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Şeref Oğuz'un yazısı..

İnşaatı 2009’da başlayan Türkiye’nin ilk mozaik oteli bu yıl ortalarında açılacak. Arkeolojik kalıntılar üzerine kurulan otel için Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu 35 milyon dolar harcamış.

Antakyalı işadamı Necmi Asfuroğlu, mimar Emre Arolat ile 2018 ortalarında 'müze oteli' hizmete açacak. Asfuroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Asfuroğlu, Hilton Antakya Müze Otel'in şantiyesinde otelin Genel Müdürü Tafil Gürbüzbildik ve Proje Müdürü Murat Tanalp'la detayları anlattı.

Tanalp, 2009'dan bu yana yaşanan süreci şu sözlerle özetledi: "Asfuroğlu Grubu'na ait 17 bin metrekarelik arsa 3. derece SİT alanıydı. 2009'da SİT kurallarına uyarak otel projemizi başlattık. Bir yandan da Hatay Arkeoloji Müzesi konrolünde kazılar yapılıyordu. Mayıs 2010 başta büyük...