07 / 05 / 2024

ilk orman yasası

ilk orman yasası

2b arazi nasıl oluşmuştur?: Mustafa Kemal Atatürk tarafından 1924 yılında çıkarılan bir yasa ile göçmen soydaşlara, orman içinde ve dışında iskan ve tevzi ile tapular dağıtılmıştır...

Kentsel Dönüşüm Yasası için ilk uygulama Talan Beyoğlu'nda başladı!

Kentsel dönüşümde yeni bir dönemi başlatacak olan yasanın uygulaması için ilk hazırlıklar Talan Beyoğlu'nda başladı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

2023'ün ilk yarısında 4 milyar dolarlık mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı yapıldı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, Türkiye'nin mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatı bu yılın ocak-haziran döneminde 4 milyar dolar şeklinde gerçekleşti.

EYT’de yeni emeklilik ayrıntıları belli oldu! İlk müjde bir milyon çalışana geldi!

Yeni emeklilik sistemi için müjdeyi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. SSK ve Bağ-Kur prim eşitlemesiyle beraber ilk adım atılmış oldu. EYT yasasının ardından emeklilik hakkı elde edemeyen Bağ-Kur'lu ve SSK'Iı yurttaşlar ile aynı prim gün şartı ile emeklilik hakkı kazanacak.

Çiftçiler dikkat! Devrim niteliğinde yeni uygulama geliyor! Her şey baştan aşağı değişecek!

TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen Orman Yasası ve Bazı Yasalarda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Teklifi’nin 4’ncü maddesi kabul edildi. Bu kapsamda, tarımsal destekleme ödemelerinde Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) yerine Tarım ve Orman Bakanlığı’nın belirleyeceği yeni kayıt sistemine geçilecek.

EYT'lilere bir müjde daha! İlk ay sadece maaşınızla yetinmeyeceksiniz ayrıca bu parayı da alacaksınız

EYT yasasının nihayete ermesiyle Nisan ayında ilk aylıklarına kavuşacak olan emekliler sadece EYT maaşları ile yetinmeyip bankaların promosyon ödemelerini de Nisan ayı içinde alacaklar.

2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı?

2b arazilerdeki "2b" ifadesi 6831 Sayılı Orman Kanunu'nun 2. maddesinin B bendi için kullanılan bir açıklama olarak biliniyor. Peki, 2B arazi nedir? 2B yasası çıktı mı? İşte tüm merak edilenler..

Bakan Bekir Pakdemirli'den müjdeli haber geldi! İlk ödeme bugün!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada fındık üreticilerine müjdeli haberi verdi. Fındık üreticileri için ilk ödemenin bugün yapılacağını açıkladı.

Tesis yönetiminde yasa tasarısının ilk adımı atıldı!

Tesis Yönetim Derneği (TRFMA), Ankara Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa ile beraber tesis yönetimi hizmetleri ile ilgili faaliyetlerin düzenlenmesi kapsamında yasa, yönetmelik ve gerekli mevzuatın hazırlanması için Tesis Yönetim Yasası Çalıştayı’nın ilk toplantısını yaptı. 

Tasarruf Finansman Yasası için ilk başvuru Katılımevim'den!

Katılımevim, faizsiz konut ve taşıt edindirme sistemi olarak bilinen tasarruf finansman sistemine ilişkin kanunun yürürlüğe girmesinin ardından ilk başvurusunu gerçekleştirdi. 

İBB'den Hacıosman Atatürk Kent Ormanı kaçak inşaat açıklaması!

İBB tarafından ilk etabı 19 Mayıs tarihinde açılan Hacıosman Atatürk Kent Ormanı’ndaki tüm çalışmalar, imar planlarına uygun olarak  yürütülüyor. İBB, imar planlarına göre yapılaşma hakkı yüzde 5 olmasına rağmen, bu hakkın sadece yüzde 1,5’lik kısmını kullanıyor.

Dünyanın ilk akıllı orman şehri Meksika’da kurulacak!

Meksika Cancun’da ilk akıllı orman şehri inşa edilecek. Dünyanın ilk akıllı orman şehrinde 130 bin kişi ve 7,5 milyondan fazla bitki yaşayacak…

İstanbul’a dev kent ormanı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından Kemerburgaz'da hayata geçirilen "Avrupa Yakası Uluslararası Kent Ormanı" projesinin ilk etabı eylül ayında hizmete girecek. 

ilk orman yasası Haberi

ilk orman yasası


2b arazi nasıl oluşmuştur?  


"İlk olarak 1924 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından çıkarılan yasa ile göçmen soydaşlara göçmen soydaşlara orman içinde ve dışında iskan ve tevzi ile tapular dağıtılmış, 1925 yılında ise öşür kaldırılarak, orman içinde ve dışındaki araziler üzerinde tasarruf edenlere bedelsiz verilmiştir. Atatürk tarafından hazırlatılan 3116 sayılı ilk orman yasamız ile devletimiz şahıslara orman içinde ve orman  mülkiyeti hakkı tanımıştır."


3116 sayılı yasanın kadastro yönünden uygulamasında teknik imkansızlıklar nedeniyle kadim tarım arazileri dahil vatandaşa ait devlet tarafından satılan ve tahsis edilen taşınmazlar, orman tahdit komisyonları tarafından orman sınırları içerisine alınmıştır.


4785 sayılı yasa ile İsmet İnönü, Atatürk'ün mülkiyetini vatandaşlara verdiği taşınmaz malların büyük bir kısmını Orman Yasası adı altında devletleştirmiştir.




Nagihan...