11 / 05 / 2024

ilk sene emlak vergisi öder mi

ilk sene emlak vergisi öder mi

Emlak vergisini ev, işyeri, arsa ve arazilerin sahipleri ödüyor. Vergi, taşınmazın alındığı ilk sene ödenmiyor. Peki, Buna göre 2015 yılında ev alanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Avrupa'da da emlak piyasası durgun: İlk çeyrekte emlak yatırımları yüzde 26 azaldı!

Avrupa emlak piyasalarında durgunluk yaşanıyor. 2024'ün ilk çeyreğinde emlak yatırımları, bir önceki yıla göre yüzde 26 azaldı. İşte ayrıntılar... 

Evi, arsası olan emekliler dikkat: Emlak vergisi muafiyet şartları neler? Kimler emlak vergisi ödemez? 

EYT düzenlemesiyle 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanların bu sene emlak vergisi ödeyip ödemeyeceği merak ediliyor. Peki emlak vergisi muafiyet şartları neler? Kimler emlak vergisi ödemez? 

Milli Emlak vergiden muaf 1.739 gayrimenkul satacak!

Milli Emlak büyük bir kısmı turizm bölgelerinde yer alan bin 739 taşınmazı satıyor. Taşınmazların satışında 24 ay vade, KDV’den ve 5 sene emlak vergisinden muaf tutulma gibi imkanlar sunuldu. 

İlk İstanbul Emlak İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İlk İstanbul Emlak İnşaat Ve Dış Ticaret Limited Şirketi  Bağcılar’da  250 bin TL sermaye bedeli ile IYAD Alı Mustaf Al-Qashash tarafından kuruldu.

Emlak Katılım’dan Türkiye’nin ilk ortaklığa dayalı sukuk ihracı!

Emlak Katılım, 17-18 Mart 2021 tarihlerinde talep toplamasını yaptığı 455 gün vadeli ve yaklaşık 47 milyon lira tutarlı sukuk ihracıyla, Katılım Bankacılığına özel bir fon toplama yöntemi olan Özel Fon Hesabı Havuzu üzerinden Türkiye’nin ilk emek-sermaye ortaklığına dayalı sukuk ihracını yaptı.

Emlak vergisinde ilk taksit zamanı!

Ev, arsa, arazi, iş yeri sahiplerinin ödeyeceği Emlak Vergisi’nde ilk taksit ödemesi 1 Mart (yarın) itibarıyla başlıyor. Emlak Vergisi nasıl ve neye göre hesaplanıyor, ödemeler nereye yapılıyor, kimler bu vergiden muaf? İşte ayrıntılar... 

Emlak Katılım Diyarbakır ve Batman'da ilk şubesini açtı!

Ekonomik büyüme ve istihdama katkısı yüksek stratejik sektörlere, sürdürülebilir ve herkes için erişilebilir finansman modellerini sağlayan Emlak Katılım, Diyarbakır ve Batman'da da ilk şubelerini açtı.

Dünya emlak artışında ilk üç Türkiye’den!

Emlak piyasasında fiyat araştırması yapan  Knight Frank firmasının verilerine göre, küresel emlak artışında ilk üç şehir Türkiye'den çıktı. Yüzde 28.1 artışla İzmir birinci olurken, Ankara 26.4’le ikinci, İstanbul ise 20.2 oranıyla üçüncü sırada yer aldı.

Emlak Konut GYO'nun yılın ilk yarısında en çok satış yapan projesi hangisi?

Emlak Konut GYO 2020'nin ilk yarısında toplam 10 milyar 198 milyon 816 bin TL'lik satış yaptı. Peki Emlak Konut GYO'nun en çok satış yapılan projesi hangisi oldu?

Emlak Konut GYO'dan yılın ilk yarısında 5 yıldan fazla satış!

Emlak Konut GYO, ilk 6 ay KDV hariç toplam 10 milyar 198 milyon TL'lik konut satışı gerçekleştirdi. Sadece ilk iki çeyrekte 2019 genelinin yaklaşık 4 katı satış yapıldı.

Emlak Katılım, ilk sukuk ihracını tamamladı!

Emlak Katılım yaptığı açıklamada ilk sukuk ihracını tamamladığını bildirdi. Emlak Katılım, talepleri 28-29 Nisan 2020 tarihinde topladı.

Belgin Bilgiç'ten Emlakta Doğru Fiyat Belirlemenin Sırları 1 eğitimi bu akşam!

Emlak GYO'nun önceki genel müdür yardımcısı Belgin Bilgiç ilk kez emlak ofisi sahipleri ve danışmanlarıyla buluşuyor. Bilgiç'ten Emlakta Doğru Fiyat Belirlemenin Sırları 1 eğitimi bu akşam online canlı anlatımıyla Online Emlak Akademi'de....

Emlak eğitimleri almanın en kolay yolu açıldı!

Işıkören Danışmanlık kurucu ortakları Hilmi Işıkören ve Belgin Benek tam 8 yıl sonra yine bir Şubat ayında Türkiye’nin ilk ‘Online Emlak Akademi’sini açtı...

ilk sene emlak vergisi öder mi Haberi

ilk sene emlak vergisi öder mi

2015 yılında ev alanlar emlak vergisi ödeyecek mi?

Emlak vergisini ev, işyeri, arsa ve arazilerin sahipleri ödüyor. Taşınmazda intifa hakkı sahibi varsa, intifa hakkı sahibi her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler ödeme yapıyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftir; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti;  Vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu ve bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,


Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,


Muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlıyor. Peki, 2015 yılında ev alanlar emlak vergisi ödeyecek mi?


Yukarıda yer alan emlak vergisi mevzuatı gereğince emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmazın satın alındığı seneyi...