06 / 07 / 2024

ilk yeşil kamu binaları

ilk yeşil kamu binaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, su ve de enerji giderlerinin azaltılması amacıyla kamuda yeşil binaların artırılmasına yönelik çalışma başlattı.

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Yeşil GYO ilk 9 ayda 16.1 milyon TL hasılat elde etti! Innovia 4 projesinde son durum netleşti! 

Yeşil GYO tarafından 2023'ün ilk 9 ayına ilişkin faaliyet bilgileri ve gelişmeler açıklandı. Peki Yeşil GYO Innovia 4 projesinde son durum ne oldu? İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı. Söz konusu projede, 59 ve 89 metrekarelere sahip 168 bungalov yer alıyor.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Yeşil Yapı, 2022'nin ilk dokuz ayında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil Yapı, 1 Ocak 2022 - 30 Eylül 2022 dönemini kapsayan faaliyet raporuna göre; şirket söz konusu dönemde 1 milyon 494 bin 399 Türk Lirası hasılat elde etti. Peki Yeşil Yapı'nın 2022'nin ilk 9 ayındaki özkaynakları, toplam varlıkları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Yeşil GYO 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil GYO, 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 dönemine ilişkin faaliyet raporunu, finansal raporunu ve sorumluluk beyanını yayınladı. Peki Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti? İşte ayrıntılar...

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 51 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında gayrimenkul satışlarından 51 milyon 8 bin 469 TL gelir elde etti.

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 243.5 milyon TL'lik satış!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında 243 milyon 531 bin 956,15 TL'lik satış gerçekleştirdi.

Yeşil Yapı'dan ilk 3 ayda 20.8 milyon TL'lik satış!

Yeşil Yapı'nın 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 20.8 milyon TL'lik satış elde etti. 

Yeşil GYO'dan ilk 3 ayda 236.7 milyon TL'lik satış!

Yeşil GYO'nun 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 236.7 milyon TL'lik satış elde etti. 

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

Yeşil GYO'nun iflas davası reddedildi!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı aleyhine açılan iflas davasının ilk duruşması 28 Şubat'ta görüldü. 17 Ekim tarihinde yapılan davacının davadan feragat etmesi nedeniyle davanın reddine karar verildi.

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

ilk yeşil kamu binaları Haberi

ilk yeşil kamu binaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü kamu sektöründe yeşil binalar inşa edilmesi için çalışmalar yürüttü. İncelemelerin ardından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Küresel Çevre Fonu (GEF) desteğiyle Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası örnek proje seçildi. Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası, Türkiye'nin ilk yeşil kamu binalarından biri olacak. Maliyet işlemlerinin sonuçlandırılmasının ardından binanın inşasına başlanacak. Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, yeşil binalarla enerji tasarrufu, doğanın korunması ve konforlu bir yaşam ortamı sağlanmasının hedeflendiğini belirtti. Binaların, dünyada enerjinin yaklaşık üçte birini kullandığına işaret eden Güllüce, "Enerjigiderlerinin azaltımı ve çevre hassasiyeti içinyeşilbinalanyaygınlaştırmamız gerek" ifadesini kullandı. 

Güneş ve rüzgara göre konumlandırıldı 


Sincan Etimesgut Tapu ve Kadastro Müdürlüğü hizmet binası,...