06 / 05 / 2024

İlk Yeşil Kamu Binası

İlk Yeşil Kamu Binası

Türkiye'nin ilk yeşil kamu binası olma özelliği taşıyan ve yapımına 23,4 milyon lira harcanan lise binası yüzde 70 enerji tasarrufu sağlayacak

Küçükçekmece Belediye binası enerji tasarrufu sağlıyor!

Küçükçekmece belediye binası Türkiye’nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası olma özelliğini taşıyor. Doğa dostu yeşil binayı diğer binalardan ayıran en önemli özelliği ise birçok konuda enerji tasarrufu sağlaması.

İlk yeşil kamu binası olacak Küçükçekmece Belediye binasının temeli atılıyor!

Türkiye'nin ilk yeşil sertifikalı kamu binası, Küçükçekmece Belediye Başkanlığı binasının temeli 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü atılıyor

Yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde yeşil çimento kullanımı teşvik edilecek!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 2053 Net Sıfır Emisyon hedefleri kapsamında, yeni dönemdeki kamu ihale sözleşmelerinde "yeşil çimento" kullanımlarının teşvik edileceğini bildirdi.

Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya ret kararı!

Karadeniz yaylaları için bir doğa talanı olan Yeşil Yol projesinin iptali için açılan davaya '' kamu yararı taşıdığı'' nedeniyle ret kararı verildi.

Greenox ev sahipleri EDGE Yeşil Bina Sertifikalarını aldı!

Türkiye’nin İlk Dikey Ormanı Greenox'un ev sahipleri EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies) yeşil bina sertifikalarını aldı.

İstanbul Yeni Havalimanı 'yeşil' olacak!

23. Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Taraflar Konferansı'nda sunum yapan Ülkü Özeren ," Yeni havalimanının 'Yeşil Havalimanı Sertifikası'na sahip olması amacıyla tüm 3. parti firmalara 'Yeşil Kuruluş' olma zorunluluğu sözleşmeyle getirildi." dedi...

Dünyanın ilk yeşil binası Sarıyer'de!

Sarıyer Belediyesi, 33 yıl sonra hizmetlerini tek çatı altında toplayacak yeni hizmet binasına 1 Nisan’da kavuşacak. Böylelikle Sarıyer Belediyesi Ana Hizmet Binası, dünyanın ilk yeşil kamu binası ünvanını da Türkiye’ye kazandırmış olacak.

İlk yeşil kamu binası yapımında sona gelindi!

Türkiye'nin ilk yeşil kamu binası olma özelliği taşıyan ve yapımına 23,4 milyon lira harcanan lise binası yüzde 70 enerji tasarrufu sağlayacak

Yeşil GYO'dan finansal duran varlık edinimi açıklaması!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı finansal duran varlık edinimi hakkında Kamu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı.

Yeşil GYO 2016 sınırlı denetim raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, 2016 sınırlı denetim raporunu Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Yeşil GYO ara dönem finansal raporu!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi, ara dönem finansal bilgilerine ilişkin raporlarını Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı.

Yeşil GYO sorumluluk beyanını açıkladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Anonim Şirketi bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda 6 aylık konsolide olmayan sorumluluk beyanını açıkladı.

Yeşil Yapı kar payı dağıtmayacak!

Yeşil Yapı 2015 yılı kar payı dağıtımına ilişkin yönetim kurulu kararını Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınladı. Şirket tarafından yapılan açıklamada kar dağıtımı yapılmayacağı belirtildi.

Yeşil binalar ilgi odağı oldu!

'Çevreci yapılar' olarak da bilinen yeşil binalar, hem firmaların hem de müşterinin ilgi odağı haline geldi. İlk aşamada maliyeti biraz fazla olan çevreci binaların ilerleyen zamanlarda sağladığı avantajları ve düşük işletim maliyetleri ön plana çıkıyor.

Yeşil GYO esas sözleşme tadilini yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan açıklamaya göre Yeşil GYO Yeşil GYO esas sözleşme tadilini yayınladı.

İlk Yeşil Kamu Binası Haberi

İlk Yeşil Kamu Binası

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM) tarafından binalarda enerji verimliliğinin artırılmasına yönelik yürütülen proje kapsamında, yenilenebilir enerji teknolojilerinin kullanıldığı Türkiye'nin ilk kamu binası olacak Ankara'daki teknik ve endüstri meslek lisesinin inşasında sona gelindi.


Küresel Çevre Fonu’nun (GEF) desteği ile YEGM, UNDP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde yürütülen ‘‘Türkiye’de Binalarda Enerji Verimliliğinin Artırılması Projesi’’ kapsamında Ankara'da yapımına başlanılan Etimesgut-Eryaman Cezeri Yeşil Teknoloji Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nin inşasının yüzde 80'i tamamlandı. 


Yapımında sürdürülebilir enerji verimli sistemler ve yenilenebilir enerji kaynaklarının dikkate alındığı binanın inşaat maliyeti 23 milyon 421 bin lirayı buldu.


Yenilenebilir enerji kaynağı olarak solar elektrik sistemi ve rüzgar türbininin bulunduğu okul, yıllık toplam enerji ihtiyacının yüzde 80'nini...