14 / 05 / 2024

ilk yeşil konut denetçileri Türkiyeden

ilk yeşil konut denetçileri Türkiyeden

Türkiye'nin yeşil bina konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis'in iki kurucu ortağı Emre Dıcalı ve Berkay Somali, LEED'in Amerika dışındaki ilk LEED for Homes Green Rater (yeşil denetçisi) oldular...

Yeşil GYO ilk 9 ayda 16.1 milyon TL hasılat elde etti! Innovia 4 projesinde son durum netleşti! 

Yeşil GYO tarafından 2023'ün ilk 9 ayına ilişkin faaliyet bilgileri ve gelişmeler açıklandı. Peki Yeşil GYO Innovia 4 projesinde son durum ne oldu? İşte ayrıntılar...

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı! Yeni proje!

Türkiye’nin ilk bungalov mahallesi Yeşil Mahalle'nin lansmanı yapıldı. Söz konusu projede, 59 ve 89 metrekarelere sahip 168 bungalov yer alıyor.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

Yeşil Yapı, 2022'nin ilk dokuz ayında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil Yapı, 1 Ocak 2022 - 30 Eylül 2022 dönemini kapsayan faaliyet raporuna göre; şirket söz konusu dönemde 1 milyon 494 bin 399 Türk Lirası hasılat elde etti. Peki Yeşil Yapı'nın 2022'nin ilk 9 ayındaki özkaynakları, toplam varlıkları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Yeşil GYO 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti?

Yeşil GYO, 1 Ocak 2022-30 Haziran 2022 dönemine ilişkin faaliyet raporunu, finansal raporunu ve sorumluluk beyanını yayınladı. Peki Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı 2022'nin ilk yarısında ne kadar hasılat elde etti? İşte ayrıntılar...

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 51 milyon TL'lik gayrimenkul satışı!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında gayrimenkul satışlarından 51 milyon 8 bin 469 TL gelir elde etti.

Yeşil GYO'dan 2021'in ilk yarısında 243.5 milyon TL'lik satış!

Yeşil GYO 2021'in ilk yarısında 243 milyon 531 bin 956,15 TL'lik satış gerçekleştirdi.

Yeşil Yapı'dan ilk 3 ayda 20.8 milyon TL'lik satış!

Yeşil Yapı'nın 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 20.8 milyon TL'lik satış elde etti. 

Yeşil GYO'dan ilk 3 ayda 236.7 milyon TL'lik satış!

Yeşil GYO'nun 1. dönem geçici vergi eki mali tablosu yayınlandı. Tabloya göre, şirket ilk 3 ayda 236.7 milyon TL'lik satış elde etti. 

Türkiye’nin ilk 'Yeşil Şehir Eylem Planı' İzmir için hazırlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Yeşil Şehir Eylem Planı ve İzmir Sürdürülebilir Enerji ve İklim Eylem Planı’nı hazırladı. Her iki planda 61 eylem belirleyen Büyükşehir, İzmir’in iklim ve diğer çevre konularına ilişkin 2030 yılına kadarki yol haritasını belirledi.

VakıfBank’tan 'Yeşil Konut Kredisi’ kampanyası!

Türkiye’nin ilk karbon negatif bankası olan VakıfBank, sürdürülebilir bankacılık çalışmalarını sürdürüyor .Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile yakın zamanda 200 milyon Euro’luk  'Yeşil Konut Kredi’ anlaşmasına imza atan VakıfBank, bu kapsamda ‘Yeşil Konut Kredisi’ kampanyası başlatıyor.

Fransız Kalkınma Ajansı'ndan VakıfBank’a 'Yeşil Konut Projesi' için 200 milyon avro kredi!

VakıfBank ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD), "Yeşil Konut Projesi" kapsamında 200 milyon avro tutarında yeni bir anlaşma imzaladı. 

Yeşil konut projesi, felakete dönüştü! Bitkiler balkonları yuttu!

Çin'de yeşil konut projesi, beklenmeyen misafirlerin gelmesi sonucunda adeta kabusa döndü. Konut projesinde apartmanların balkonlarına ekilen bitkiler bakımsızlıktan kontrol edilemez duruma gelince evler adeta ormanı andırdı. 

ilk yeşil konut denetçileri Türkiyeden Haberi

ilk yeşil konut denetçileri Türkiyeden

Yeşil bina konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis'in iki kurucu ortağı Emre Ilıcalı ve Berkay Somali, Amerika dışındaki ilk yeşil denetçiler oldu. 


DÜNYADAKİ en yaygın iki çevre dostu bina sertifikasından biri olan LEED konusunda, USGBC (Amerikan Yeşil Binalar Konseyi) tarihinde ilk olacak bir karara imza attı. USGBC; konut tipi alçak ve orta katlı konutlar için bundan sonra tüm dünyada kullanılacak 'Leed for Homes' sisteminde ilk kez ABD dışındaki profesyonelleri yeşil denetçi ilan etti. Türkiye'nin yeşil bina konusunda danışmanlık hizmeti veren Altensis'in iki kurucu ortağı Emre Dıcalı ve Berkay Somali, LEED'in Amerika dışındaki ilk LEED for Homes Green Rater (yeşil denetçisi) oldular. 


Bunun ABD otoritesinin, Turk profesyonellerinin dünyadaki yetkinliğini onaylaması açısından önemi olduğunun altım çizen Berkay Somali, "Türk denetçilerin olması hem Türkiye'nin yakın...