11 / 05 / 2024

İlkadımda cami çalışmaları

İlkadımda cami çalışmaları

İlkadım Belediyesi tarafından yapımına başlanan Selçuklu mimarisine uygun bin 400 kişilik cami ve külliye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Ayasofya Camii'nde restorasyon çalışmalarına başlandı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi’nde kapsamlı restorasyon çalışmalarına başlandı.

Rusya'ya bir yaptırım kararı da Apple ve Google'dan geldi: Rusya’da çalışmalarını durdurdular!

Rusya'nın, Ukrayna'yı işgal kararına yaptırımlar ardı ardına gelmeye başladı. Bir yaptırımda teknoloji şirketlerinden geldi. Apple ve Google Rusya'da çalışmalarını durdurma kararı aldı.

Samsun İlkadım'da kentsel dönüşüm çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı!

Samsun İlkadım'a bağlı Kıran Mahallesi'nde hayata geçirilen Kentsel Dönüşüm 2.Etap Projesi’nde inşaat çalışmalarının yüzde 50'si tamamlandı.

Kirazlı–Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmaları başlıyor!

Kirazlı-Halkalı Metro Hattı'nda inşaat çalışmalarına bugün yeniden başlanıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu. 

Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere!

17 Şubat 2017'de temeli atılan Taksim Camii'nde çalışmalar tamamlanmak üzere. Caminin inşaat çalışmaları hakkında bilgi veren  Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, cami inşaatının yüzde 80-90 oranda bittiğini söyledi. 

Şanlıurfa Eyyüp Nebi Cami ve Külliyesi'ndeki restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi'nde bir süre önce başlatılan restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Elazığ'da hasar tespit çalışmaları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Elazığ'da yaşanan 5,3 büyüklüğündeki depremin ardından paylaşımda bulundu. Bakan Kurum "Elazığ'da ekiplerimiz hasar tespit çalışmalarına başladı" dedi.

Sakarya Orhan Cami’deki restorasyon çalışmaları tamamlanıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Orhan Cami’de devam eden restorasyon çalışmaları için Vakıflar Genel Müdürü Burhan Ersoy ile görüştüğünü söyledi.

Ordu Merkez Cami’nin restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Merkez Cami’deki restorasyon çalışmalarını tamamladı.

Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yüzde 50'si tamam!

Eminönü’ndeki Yeni Cami’de restorasyon çalışmalarının yarısı tamamlandı. Camideki çiniler ve ahşaplar tek tek elden geçirilip yerine takılıyor. 

Taksim Camii inşaatında çalışmalar tam gaz sürüyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Camii inşaatında çalışmalar devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Altınordu Aziziye Cami çevresinde düzenleme çalışmaları başladı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi Altınordu Aziziye (Yalı) Camii çevresinde düzenleme çalışmaları başlattı.

Kahramanmaraş Ulu Cami'de çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

İlkadımda cami çalışmaları Haberi

İlkadımda cami çalışmaları

İlkadım Belediyesi tarafından yapımına başlanan Selçuklu mimarisine uygun bin 400 kişilik cami ve külliye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İlkadım yakışır bir camii ve külliye olacağını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, “Yapımına başladığımız muhteşem Selçuklu mimarisine uygun camii ve külliye projemizin hızına hız katıyoruz” dedi. İlkadım Belediyesi tarafından Baruthane Mahallesi’nde yapımına başlanan Selçuklu mimarisine uygun bin 400 kişilik cami ve külliye çalışmaları sürüyor. Geçen günlerde temel kazı çalışmalarına başlanan cami alanında çalışmalara hız verildi. Tamamen ahşap ve kesme taşlardan oluşacak deniz manzaralı muhteşem bir proje İlkadım’da ilerleyen aylarda yükselmeye başlayacak. Selçuklu Mimarisi ile geçmiş tarihinin gün yüzüne çıkartılması gerektiğini belirten Başkan Tok, yapılan bu camii ve külliyenin adeta örnek olacağının altını çizdi.



“TARİH YAŞATILACAK”

Selçuklu mimarisi ile yapılacak olan cami...