06 / 05 / 2024

İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi

İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Batman İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi için start verildi!

Batman'da yapılması planlanan ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi toplandı.

Riva Deresi yeniden tasarlanıyor!

Beykoz Belediyesi’nin hazırladığı ‘Riva Deresi Çevre Koruma, Su Güvenliği Yönetimi Projesi ile Kentsel Tasarım Peyzaj Projesinin’ İstanbul Valiliği onayıyla ÇED sürecine başlandı.

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm kamu lojmanlarıyla başlıyor!

Bursa Çarşamba'da kentsel dönüşüm bölge halkı için umut oldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, merakla beklenen dönüşümün ilk adımının Cilimboz Deresi kıyısındaki lojmanlarla başlayacağını duyurdu...

Türkiye'nin en sıra dışı kentsel dönüşümü Ankara'da başlıyor!

Türkiye'nin en sıra dışı kentsel dönüşüm projesi Ankara Keçiören'deki Hacıkadın Deresi üzerinde hayata geçiyor. Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, projeyle ilgili bilgi verdi.

Batman İluh Deresi'ne kentsel dönüşüm müjdesi!

Başbakan Binali Yıldırım Batman’da önemli açıklamalarda bulundu. İluh Deresi ve etrafındaki 9 mahalle ile ilgili olarak da bir değerlendirme yapan Başbakan Yıldırım, bölgede kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığını belirtti.

Mersin Yenişehir'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Büyükşehir Belediyesi’nin, Müftü Deresi boyunca yapacağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Yenişehir’e yaradı. Proje kapsamında Eğiriçam, Barbaros ve Hürriyet-Cumhuriyet Mahalleleri de kentsel dönüşüm kapsamında ele alınacak.

Batman'da üç mahallede kentsel dönüşüm başlıyor!

Milletvekili Ataullah Hamidi, İluh, Cumhuriyet ve Şirinevler mahallesinin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca ‘kentsel dönüşüm’ programına alınması konusunda mesafe kat ettiklerini söyledi.

Batman İluh Deresi'ne kentsel dönüşüm geliyor!

İluh deresinde köklü ıslah çalışmasının yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir heyetin Batman’a geleceğini belirten Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, “Bu dere kentsel dönüşüm programına alınabilir” dedi.

Uşak Dokuz Sele Deresi kentsel dönüşümle değişecek!

UŞAK'ta şehir merkezinden doğarak Büyük Menderes Havzası ve ardından Ege Denizi'ne kadar uzanan Dokuz Sele Deresi, kentsel dönüşüm ve ıslah çalışmaları kapsamında güzel bir görünüme kavuşacak.

Batman İluh Deresi ve taziye evi için destek çağrısı!

Batman 19 Mayıs mahalle muhtarı Mehmet Kolaldıran Batman Gazetesi'ne röportaj verdi. Mehmet Kolaldıran Tapu, İluh deresi ve yapımına yeni başlanan taziye evi için destek istedi.

Batman'daki kerpiç evler kentsel dönüşümle yıkılıyor!

Batman'ın çekirdeğini oluşturan kerpiç evler bir bir yıkılıyor. Daha çok eski semtlerde bulunan kerpiç evlerin çoğu beton yapılara dönüştü. İluh. 19 Mayıs, Yeni Mahalle ve Şirinevler'deki kerpiç evler kentsel dönüşüm projesi kapsamında yıktırılıyor.

Kocaeli Çenedağ Mahallesi'nde kentsel dönüşüm olacak mı?

Derince Belediyesi, Çenedağ Mahallesinde Şerife Sokak üzerinde ve Efe sokak ile Karaahmet Deresi arasında kalan kısımda Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Planlaması başladığını belirtiyor.

Uşak'ın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, "Mega projelerimiz arasında yer alan Kentsel Dönüşüm Projesi ve Dokuzsele Deresi Islah Projesi, beklenenin üstünde bir hızla sürüyor. İki proje de 2016'da bitecek" dedi

İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi Haberi

İluh Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi

Batman’ın kangrenleşmiş en büyük sorunları arasında yer alan İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili Vali Hulusi Şahin başkanlığında Belediye ve ilgili kuruluş yetkililerinin katıldığı toplantı sonrasında Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı heyeti ile toplantı düzenlendi.

Batman Belediyesi'nde yer alan habere göre; şehri adeta ikiye bölen ve yaklaşık 12 mahalleden geçen 15,5 kilometre uzunluğuna sahip İluh Deresi için yapılması düşünülen proje için Belediye Başkan Yardımcısı Muzaffer Özkan başkanlığında düzenlenen ekip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına gidip projeyle ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Aralarında Belediye Yapı Kontrol ve İmar Müdürünün yanı sıra teknik ekiple birlikte ‘İluh Deresi Riskli Alan Belirlenmesi ve Kentsel Dönüşüm Projesi’ ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Genel Müdürü Vedat Gürgen başkanlığındaki bakanlık teknik ekibi ile toplantıda bulunan Başkan Yardımcısı...