05 / 05 / 2024

imam abdullah türbesinin restorasyonu

imam abdullah türbesinin restorasyonu

Batman'ın Hasankeyf ilçesinin eski kent merkezinde yer alan, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescil edilen İmam Abdullah Türbe ve Zaviyesi' nin minaresi de restore edildi....

Mct İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Mct İnşaat Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Küçükçekmece’de  200 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Tümerdem tarafından kuruldu.

Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek’ten Prokule Türkiye'ye destek!

Prokule Türkiye Gayrimenkul Kurucuları Gökhan Gürlek ve Hasan Gürlek, Nevşehir’in önemli ismi Ankara Vali Yardımcısı Abdullah Dölek’in ziyaretiyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Mimar Abdullah Burnaz'ın Özlem Altay'a açtığı davaya mahkemeden ret!

Mimar Abdullah Burnaz’ın, 9 yıl önce boşandığı Özlem Altay’a açtığı 1 milyon 300 bin liralık çocuk mallarının korunması ve 2 bin liralık nafakanın iptali davası mahkeme tarafından reddedildi...

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

Konya Mevlana Müzesi'ne kapsamlı restorasyon!

Konya'da Mevlana Celaleddin-i Rumi'nin türbesinin bulunduğu Mevlana Müzesi'nde, Sultan İkinci Mahmut döneminden beri en kapsamlı restorasyon çalışmaları başladı. 

Medyen Gayrımenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Medyen Gayrımenkul Emlak İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Abdullah Tümsek ve Towfıc Saeed İbrahim Alsayıc ortaklığında kuruldu. 

Eyüp Defterdarlık Mahallesi'ndeki bir alanın imar durumu TBMM'de!

İstanbul'un Eyüp ilçesinde Defterdarlık Mahallesi'nde bulunan Abdülvedüt türbesinin bulunduğu alanın imar durumu TBMM'de konu oldu. İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Türbe üzerine düğün salonu yapılınca Edirne ayağa kalktı!

Edirne’de CHP'li belediyenin Fatih Sultan Mehmet’in hocası olan İslam alimi Muhammed Bin Kutbüddin İzniki'nin türbesinin üzerine düğün salonu yapması, büyük tepkilere yol açtı.

TİKA, Gül Baba türbesini restore ediyor!

Budin Savaşı'nda şehit düşen Gül Baba'nın türbesinin restorasyonu için çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi" açılışında, Türkiye'de siyasi tarih müze geleneğinin yavaş yavaş oluşmaya başladığını belirtti.

Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’nin açılış törenine katıldı.

Cumhurbaşkanlığı Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi açılışa hazır!

Gül, Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Yerleşkesi içinde yapımı tamamlanan ve yarın resmi açılışı gerçekleştirilecek olan müze ve kütüphanede Kayseri'deki gazetecilerle bir araya geldi.

Abdullah Yazıcı: Türkiye ekonomisi yoluna devam ediyor!

Amerikan Merkez Bankası’nın faiz kararı, Başbakan Sayın Binali Yıldırım’ın açıkladığı kredi kartı taksit sınırı artışı gibi Türkiye ekonomisinin gündemine ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Dumankaya İnşaat Genel Müdürü Abdullah Yazıcı şunları söyledi:

imam abdullah türbesinin restorasyonu Haberi

imam abdullah türbesinin restorasyonu

Batman'ın Hasankeyf ilçesinin eski kent merkezinde yer alan Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tescilli olan İmam Abdullah Türbe ve Zaviyesi restore ediliyor. Ilısu Barajı su tutmaya başladıktan sonra baraj gölü altında kalacak olan türbenin daha önce restore edilen türbe kısmının ardından yıkılmak üzere olduğu için büyük tehlike arz eden minare kısmı da restore edildi.


Özellikle minare kısmında ciddi tahribat olan türbe, güçlendirme ve restorasyon çalışmaları sonrasında hem yıkılmaktan kurtuldu hem de güzel bir görünüme kavuştu. Türbenin minaresinin restore edilmesine çok sevindiklerini belirten yöre halkı, "İmam Abdullah Türbesi her yıl ziyaretçi akınına uğruyor. Özellikle minare kısmı büyük tehlike arz ediyordu. Restore edildi. Hem sağlamlaştı hem de güzel bir görünüme kavuştu." diye konuştular.


Zaviyenin sanat değeri yüksek olan kapısı Diyarbakır Müzesi'nde sergileniyor. Hasankeyfliler...