07 / 05 / 2024

imar alanlarının sorunu

imar alanlarının sorunu

Bizim Adana Gazetesi köşe yazarı olan Halil İbrahim Uğur bugünkü yazısında Adana'da devam eden imar sorunlarını ve konut sıkıntısını anlattı. İşte o yazı...

Ataşehir'de 40 yıllık imar sorunu: İçerenköy sakinleri imar haklarının geri verilmesini istiyor!

Ataşehir İçerenköy'de 40 yıllık imar sorununa mahalle sakinlerinden tepki geldi. İmar Mağdurları Platformu adı altında toplanan mahalleliler, imar haklarının ellerinden alındığını iddia etti ve taleplerini sıraladı. İşte mağdurların o açıklaması...

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Tokat'ta yeni imar alanları açılacak!

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, şehrin en önemli probleminin arsa olduğunu vurgulayarak, "Bir çok proje arsa yüzünden gecikebiliyor. Yeni imar alanlarının açılması için yeni dönemde çalışma yapacağız" diye konuştu. 

İmar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Yapı Kayıt Belgesi, 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı kentsel dönüşüm alanlarını kapsıyor mu?

Kemer Country'deki bazı alanların imar planı yeniden düzenlendi!

Eyüp Sultan Göktürk'teki Kemer Country'in bazı alanların imar planı değişikliği askıya çıkarıldı..

Arkeolojik sit alanlarının dereceleri düşürülüyor!

Ankara’da bulunan 1. derecede arkeolojik sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine devam ediliyor. Ankara Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Kedi Kayası Höyüğü’nün arkeolojik sit alanı derecelendirilmesinin düşürülmesini gündeme taşıdı.

Üsküp Belediyesi 1/1000'lik imar planını onayladı!

Üsküp Belediye Başkanlığı 1/1000 ölçekli imar planının Belediye Meclisi tarafından geçtiğimiz günlerde onandığı açıklandı.

Loda Mobilya Pavon Köşe Koltuk ile yaşam alanlarınıza sıcaklık katın!

En iyi malzemeleri tecrübe ile birleştiren Loda Mobilya’nın, doğaya dönüş mottosuyla tasarladığı Pavon Köşe Koltuk da, yaşam alanlarınıza sıcak bir esinti katıyor.

Kaçak yapı ve sit alanlarının imara açılması suç olmalı!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Muğla Şubesi doğal sit alanlarının imara açılması ve hazine arazilerinin satılmasını yasalara aykırı kaçak yapı yapmanın suç olarak kabul edilmesi gerektiğini yazılı bir basın açıklaması ile belirtti.

Antalya'daki en büyük sorun yeni imar alanları!

Antalya'da sektörün en önemli sorunların en başında; yeni imar alanları, kentsel dönüşüm ile problemli arsalar yer alıyor.

Van'da bazı alanların yetkisi Çevre ve Şehircilik'te!

Van İlinde Bulunan Bazı Alanların, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Yetkilendirildiği Alan Olarak Belirlenmesine İlişkin Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziantep Meclisi'nde yeşil alanların imara açılmasına itiraz!

Gazantep Büyükşehir Belediye Meclisi, yine yeşil alanların imara açılmasını tartıştı. CHP Metro'nun etrafını imara açmaya olanak sağlayacak maddeye itiraz etti.

Mehmet Özhaseki: Askeri alanların hepsi taşınmayacak!

Askeri alanların şehir dışına taşınması konusunda Genelkurmay gibi karargâhların yer almadığını belirten Özhaseki, “Kuvvet komutanlıklarının veya benzer yerlerin taşınıp taşınmayacağı hususu Milli Savunma Bakanlığı’nın ve Başbakanlığın takdirinde” dedi.

imar alanlarının sorunu Haberi

imar alanlarının sorunu

Adana'da devam eden imar sorunları nedeniyle yaşanan konut sıkıntısı bazı müteahhit ve çalışanlarına rant kapısı oldu. Adana'da devam eden imar sorunlarına ek olarak yeni imar alanlarının da açılmaması kentte yaşanan konut sıkıntısını had safhaya ulaştırıyor. Tabi bugün Adana'nın her ne kadar geriye doğru gittiği söylense de özellikle güneydoğu ve doğu illerinden göç almaya devam ediyor. Bu göçlere ek olarak Suriyelilerin de yine bölgemizde ikamet etmeye başlaması, daha büyük konut sıkıntılarının yaşanmasına neden oldu. Bunun sonucunda Adana gibi 2 milyonluk şehirde zaman zaman kiralık ev bulmada sorun ve sıkıntılar yaşanırken, kira ücretleri de birden bire 2- 3 kat artış gösterdi. Tabi bu durumu fırsata dönüştürmek isteyenler hükümetin 'Kentsel Dönüşüm Programı' ile adeta can buldu. Adana kent merkezinde özellikle de lüks...