02 / 05 / 2024

imar barışı fotoğraf yükleme

imar barışı fotoğraf yükleme

İmar barışı başvurularında yapı fotoğrafının da yüklenmesi isteniyor. Peki, imar barışı fotoğraf formatı nedir?

Denizli'de photoshoplu fotoğrafla imar barışı başvurusu yaptılar!

Denizli Valisi Hasan Karahan yaptığı açıklamada kentte imar barışından yararlanmak isteyen bazı art niyetli kişilerin arazilerinin üzerine photoshop ile gece kondu tarzı evler yaptığı ve imar barışına başvurduğu, bu yolla da imar izni almaya çalıştığını belirtti.

İmar barışı fotoğraf formatı!

İmar barışı başvurularında yapı fotoğrafının da yüklenmesi isteniyor. Peki, imar barışı fotoğraf formatı nedir?

İmar barışı fırsatçılara rant kapısı mı oldu?

Kaçak yapıların yasallaşmasına olanak sağlayan imar barışı fırsatçılara rant kapısı oldu. Yayla ve meralarda herhangi bir barakanın fotoğrafı çekilerek ‘yapı kayıt belgesi’ alınıyor

İmar barışı hesaplama nasıl yapılır?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, imar barışı hesaplama nasıl yapılır?

İmar barışı e devletten nasıl yapılır?

Mevzuata aykırı yapı sahipleri ile barışılan imar barışında başvurular 8 Haziran 2018 tarihinde başladı. Peki, imar barışı e devletten nasıl yapılır?

İmar barışının yol haritası!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren imar barışı süreci başladı. e-Devlet kapısı üzerinden veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirlenen bürolara yapılacak başvurular, 8 Haziranda başlayıp 31 Ekimde sona erecek...

Bahçelievler imar barışına hazır!

Bahçelievler Belediyesi imar barışından yararlanmak isteyen vatandaşların işini kolaylaştırmak için ‘İmar Barışı Bürosu’ kurdu.

İmar Barışı başvuruları bayramda da devam ediyor!

e-Devlet üzerinden Ramazan Bayramı'nın ilk günü 88 bin kişi, imar barışı için müracaat etti. İmar barışı için toplam başvuru sayısı 448 bin 234 kişiye ulaştı.

İmar barışı ne getiriyor?

İmar barışı kapsamında imara aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınıyor. Peki, imar barışı ne getiriyor? Yapı kayıt belgesi alınan yapılara imar barışının faydası nedir?

Bolu'da imar barışı anlatıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri tarafından gerçekleştirilen toplantıda Bolu Valisi Aydın Baruş tarafından muhtarlara imar barışı önemi anlatıldı.

İmar barışından hangi yapılar faydalanacak?

İmar barışında bazı alanlar imar barışı kapsamı dışında tutuluyor. Peki, imar barışından hangi yapılar faydalanacak? İmar barışından hangi yapılar faydalanamayacak?

İmar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

İmar barışına başvuru esnasında imara aykırılığın tarif edilmesi isteniyor. Peki, imar barışında aykırılık nasıl tarif edilecek?

İmar barışı ile ilgili sıkça sorulan sorular!

İmar barışı başvuru sürecinde olan vatandaşlar bazı soruların yanıtını merak ediyor. İşte imar barışı ile ilgili sıkça sorulan sorular..

imar barışı fotoğraf yükleme Haberi

imar barışı fotoğraf yükleme

İmar barışı kapsamında alınacak Yapı Kayıt Belgesi için 31 Ekim 2018 tarihine kadar müracaat yapılabiliyor. Yapı Kayıt Belgesi bedelinin ise 31 Ekim 2018 tarihine kadar ödenmesi gerekiyor.

31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilen bu belgeyi almak için başvuru e-devlet üzerinden yapılıyor. 

Yapı Kayıt Belgesi için yapı maliklerinden herhangi birisi veya vekili tarafından, e-Devlet üzerinden Yapı Kayıt Sistemindeki Yapı Kayıt Belgesi formunun doldurulması suretiyle müracaatta bulunulabileceği gibi kurum ve kuruluşlara başvurulmak suretiyle de müracaatta bulunulabiliyor.

İmar barışına müracaat esnasında girilmesi istenen bilgiler arasında beyan edilecek yapının adresi, tapusu varsa ada ve parsel bilgileri, toplam inşaat alanı; konutların ve işyerlerinin ayrı ayrı toplam alanları (m2), yapıdaki konut ve işyeri sayısı, arsa/arazinin emlak vergi birim değeri (TL/m2) (İlgili belediyesinden alınabilecektir), yapının bulunduğu...