28 / 04 / 2024

imar başvurusu izmir

imar başvurusu izmir

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun hakkında açıklamalarda bulundu.

2023 TOKİ İzmir konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?

İzmir’de ikamet eden vatandaşlar, TOKİ’nin İzmir’de yapacağı konut projesinin detaylarını merak ediyor. Peki, 2023 TOKİ İzmir konut başvurusu ne zaman? Başvuru şartları neler? TOKİ İzmir konut başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

İmar barışı başvurusu yapılan hazine taşınmazlarıyla ilgili 10 soru TBMM'de!

İmar barışı başvurusu yapılan yapıların bulunduğu hazine taşınmazlarının yapı kayıt belgesi sahiplerine satışı ve tapu işlemleri ile ilgili genelge meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birim başvurusu yapıldı!

İmar barışına 10 milyon 300 bin bağımsız birimin başvurusu yapıldı. İmar barışı uygulamasından  aklaşık 24 milyar lira yapı kayıt belgesi bedeli tahsil edildi...

İmar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır?

Hükümet ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların kayıt altına alınması için 31 Aralık 2017'den önce yapılan konut ya da iş yerleri için imar barışı sürecini başlatmıştı. Peki, 8 Haziran 2018 tarihinde başlayan imar barışı başvurusu ve sorgulama nasıl yapılır? 

İmar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı? 

İmar barışı başvuruları uzatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından vatandaşların yoğun talebi üzerine imar barışında  süre yeniden uzatıldı. Peki imar barışı başvurusu ne kadar uzatıldı?

Gemlik'te tek katlı kafe için imar barışı başvurusu yapıldı!

Bursa Gemlik'te önünde sundurma bulunan tek katlı kafe için, '3 katlı yapı' gibi gösterilip imar barışı başvurusu yapıldığı iddia edildi. Konuyla ilgili Gemlik Belediyesi İmar İşleri Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldı.

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

Yüzbinlerce vatandaş imar barışı başvurusu için son gün ne zaman sorusunun yanıtını arıyor. İşte imar barışı hakkında tüm detaylar...

Van'da 13 bin kişi imar başvurusu yaptı!

Kaçak yapıların kayıt altına alınması için başlatılan imar barışı uygulaması kapsamında Van'da 13 bin kişi imar barışı başvurusu yaptı.

İmar barışı karma yapı başvurusu!

İmar barışı başvuru sonrasında konutlar için yüzde 3, işyerleri için ise yüzde 5 ödeme yapılacak. Peki, karma yapı başvurusu nasıl yapılacak?

Fabrika imar barışı başvurusu!

İmar barışına yalnız konut ve işyeri yapıları için değil, fabrika yapıları için de imar barışına müracaat edilebiliyor. Peki, fabrika imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

Hazine arazisi imar barışı başvurusu!

Hazine arazisi üzerinde yer alan yapılar için imar barışına başvurulabiliyor. Peki, Hazine arazisi imar barışı başvurusu nasıl yapılır?

İbadethaneler ile kamu taşınmazlarının imar barışı başvurusu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, ibadethaneler ile kamu taşınmazlarının imar barışı başvurusu hakkında duyuru yayımlandı.. 

İmar barışı başvurusu için son gün ne zaman?

İmar barışı kapsamında alınan Yapı Kayıt Belgesi 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış yapılar için veriliyor. Peki, imar barışı başvurusu için son gün ne zaman? 

imar başvurusu izmir Haberi

imar başvurusu izmir

İzmir Vergi Dairesi Başkanı Rıfat Engin, Vergi ve Diğer Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin 7143 Sayılı Kanun hakkında açıklamalar yaptı.

Şu ana kadar 220 bin başvuru aldıklarını söyleyen Engin, "Başvurular sonucunda 2 milyon 300 bin liralık yapılanma sağlandı. Süre sonunda yaklaşık 10 milyon lira alacağı yapılandıracağımızı tahmin ediyoruz" diye konuştu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Engin, "Mükelleflerimizin, biz ne kadar uyarıda bulunsak da hep son günü bekleme alışkanlıkları var. Son haftada yaşanan yoğunluktan dolayı vergi dairelerinde normal mesai saatinin üstüne çıkıyoruz. Bugün itibariyle İzmir'de 220 bin başvuru aldık. Bu başvurular sonucunda 2 milyon 300 bin liralık yapılanma sağlandı. Süre sonunda yaklaşık 10 milyon lira alacağı yapılandıracağımızı tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın...