08 / 05 / 2024

imar belgesi ücreti

imar belgesi ücreti

İmar durum belgesi genellikle taşınmaz mal alım satım sürecinde araştırılan belgeler arasında yer alıyor. İmar durum belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden belirli ücret karşılığında alınıyor. İşte, imar durum belgesi ücreti 2015!

İmar durum belgesi başvuru dilekçesi örneği 2022!

Bir arsanın ve üzerinde inşa edilecek olan yapının kullanım sınırlarını, koşullarını belirten belgeye imar durum belgesi deniyor. Bu belgeyi alabilmek için belediyeye bir dilekçe ile başvuru yapılması gerekiyor. Peki, İmar durum belgesi başvuru dilekçesi nasıl hazırlanır?

İmar durum belgesi nedir? İmar durum belgesi nasıl alınır?

İmar durum belgesi; bir arsanın içinde bulunduğu bölgenin imar planına ve imar yönetmeliğine göre nasıl kullanılabileceğinin sınırlarını gösteren resmi belge olarak biliniyor. Peki, İmar durum belgesi nasıl alınır? İşte tüm detaylar...

İmar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Belediyelerden talep edilen belgeler için belli oran veya miktarlarda harç ödemesinin yapılması gerekiyor. Peki, imar durum belgesi harcı 2022 ne kadar?

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021!

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. İşte yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021...

Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021!

Daha çok arsası üzerinde bina inşa etmek isteyenler tarafından talep edilen geçici müteahhitlik belgesi nasıl alınıyor? Geçici müteahhitlik belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

İmar barışı cins değişikliği ücreti 2021!

İmar barışı kapsamında ruhsatsız yapılar adına cins değişikliği işlemi yapılarak kat mülkiyeti tesis edilebiliyor. Peki, imar barışı cins değişikliği ücreti 2021 ne kadar? 

İmar durum belgesi ücreti 2021!

İBB İmar Müdürlüğü'nce 2021 yılı hizmet tarifesi yayınlandı. Peki imar durum belgesi nasıl alınır? İmar durum belgesi ücreti 2021 ne kadar? İşte tüm merak edilenler...

Yapı kullanma izin belgesi ücreti 2021!

2021 imar harçları geçtiğimiz günlerde belli oldu. Peki 2021 imar harçları ne kadar? Yapı kullanma izin belgesi ücreti 2021 arttı mı? İşte tüm merak edilenler...

Emlakçılık yetki belgesi ücreti 2020!

Artık belgesi bulunmayan emlakçılar iş yapamayacak. Belgesi olmadan satış yapan kişileri 25 bin TL ceza kesilecek. Peki emlakçılık yetki belgesi ücreti ne kadar? 

Enerji kimlik belgesi ücreti!

Enerji Kimlik Belgesi , 1 Ocak itibariyle Türkiye'de tüm binalarda zorunlu olacak. Peki Enerji kimlik belgesi nedir? Enerji kimlik belgesi ücreti ne kadardır?

Yapı kayıt belgesi ödemeleri 30 Haziran'da son bulacak!

Türkiye'deki 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmek adına uygulamaya alınan imar barışı için başvurular alınmaya devam ediyor. Yapı kayıt belgesi ödemeleri 30 Haziran'da son bulacak... 

Yapı kayıt belgesi bedeli 30 Haziran'a kadar ödebilecek!

31 Aralık 2018 tarihinde sona ermesi beklenen imar barışında başvurular 15 Haziran'da uzatıldı. Yapı kayıt belgesi bedeli ise 30 Haziran'a kadar ödebilecek..

Alanya'da imar barışına yoğun ilgi!

Antalya’da imar barışı kapsamında verilen Yapı Kayıt Belgesi sayısı 140 bini aştı. Kentte alınan ödeme tutarı ise 1 milyar liraya ulaştı. İlçelerde ilk sırada Manavgat yer alırken Alanya'da da imar barışına ilgi büyüktü.

imar belgesi ücreti Haberi

imar belgesi ücreti

İmar durum belgesi ücreti 2015!

Parsel üzerinde ne kadar büyüklükte inşaata izin verileceğini; İnşa edilecek yapıların ne kadar yükseklikte olacağını;  Terkler, tevhid ve ifraz şartları ile arsa üzerinde nasıl bir yapılaşma olabileceği imar durum belgesinde görülebiliyor.

İmar durum belgesi kapsamında, imar parselinin kullanım şeklini ve yapılması istenen yapının özellikleri; örneğin teknik şartlarının ne olması gerektiği, yolları ve uygulamaya esas olacak diğer bilgileri belirten kadastral durumu gibi bilgiler yer alıyor.


İmar durumu belgesi alabilmek için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye  kimliğiniz ile gidip arsanın tapusu ve çap belgesi ile gitmeniz yeterli oluyor. İmar durum belgesi taşınmazın bağlı olduğu belediyeden belirli ücret karşılığında alınıyor. 


İmar durum belgesi ücreti!

İmar durumunun belge olarak alınmak istenmesi halinde belediye tarafından belli miktarlarda harç talep ediliyor.  Ödenecek bedel, her sene yeniden...