15 / 05 / 2024

imar çapı alma

imar çapı alma

İmar çapı nedir? İmar çapı nereden ve nasıl öğrenilir? Merak ediyorsanız yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Olimpos'un imar planlarına bakanlıktan onay!

Antalya'da bulunan tatil beldesi Olimpos'u korumak için hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onay verildi. Planla beraber betonlaşmaya izin verilmeyecek, var olan ahşap yapılar korunması planlanıyor.

Murat Kurum: Boğaziçi'nde imar yetkisi zaten İBB'de değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının Boğaziçi'nde imar yetkisini alma durumu söz konusu değildir. Şu an yetki zaten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığında değildir" diye konuştu...

Çankaya Belediyesi'nden ruhsat ve imar işlemi kolaylığı!

Çankaya Belediyesi’nin Hoş Geldiniz Masası’nda iş yeri açma, ruhsat başvurusu, emlak rayiç değeri ödeme, sicil birleştirme, borç ödeme, borcu yoktur belgesi alma, imar başvurusu ve imar durum bilgisi alma işlemleri kısa sürede gerçekleşti.

Yaylalarda ahşap yapılaşma dönemi!

Doğu Karadeniz’de tartışılan ve imar kirliliği oluşturan beton yapılaşma, yaylacıları harekete geçirdi. Trabzon’un Çaykara ilçesi Derindere Mahallesi Geri Yaylası’nda vatandaşlar ahşap yapılaşmaya yöneldiler. 

İmar barışı randevu alma!

İmar barışı başvurusunu Bakanlığın yetkilendirdiği kurum ve kuruluşlardan yapmak isteyenlerin randevu alması gerekiyor. Peki, imar barışı randevusu nereden ve nasıl alınır?

Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliğine göre yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Antalya Kumluca'da imar parsellerinin uygulaması iptal edildi!

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Mahallesi merkez imar parselleri için imar çapı, ruhsat ve iskan işlemlerinin durdurulduğunu dile getirdi.

Türkiye Kızılayı'ndan Konya'da imar, proje ve yapı ihalesi!

Kızılay Konya Şube Başkanlığı imar çapındaki yerel yönetmelik hükümlerine göre projelerin çizilmesi, yapı denetimi ve Meram Belediyesinden inşaat ruhsatının alımı işi ihale ediyor..

Isparta'da imar çapı bedeline zam yapıldı!

Isparta Belediye Meclisi'nde 2017 Gelir Tarifesinde unutulan maddeleri yeniden görüşerek karara bağladı. Buna göre imar çapı bedeline zam yapıldı.

Varsak'ta modern şehirleşme başlıyor!

Kepez Belediyesi, Varsak'ın doğusundaki 6 mahallede imar çapı ve inşaat ruhsatı düzenlenmesi işlemlerinin durmasına neden olan ve 30 yıla yakın süren plan uyuşmazlığını, yeni imar planı revizyonuyla çözüyor.

Piri Reis Üniversitesi kıyı kesimi imar planı askıda!

Piri Reis Üniversitesi kıyı kesiminde yer alan “Su Alma ve Termal Deşarj Boru Hattı ve Şamandıra” amaçlı imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

imar çapı alma Haberi

imar çapı alma

İmar çapı nedir?

İmar çapı, inşaatı yapılacak yapının sınırlarını gösteren kroki için kullanılan bir terim olarak karşımıza çıkıyor. "İmar çapı nedir?" sorusunun detaylı bir şekilde yanıtlamak gerekirse;


İmar çapı

İmar çapı, inşaat ruhsatı alınmadan önce çizilecek olan mimari projeye altlık olmak üzere imar durumuna uygun olarak hazırlanan parselin mesafelerini ve yapılacak olan binanın ebatlarını gösteren krokiye deniyor.


Söz konusu kroki bağlı olunan belediyenin İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile başvuruda bulunularak alınabiliyor. İmar çap dilekçesi örneği aşağıda yer alıyor.


Örnek imar çap dilekçesi



........... BELEDİYE BAŞKANLIĞI

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ ne


                            .......... (Şehir)




İlimiz merkez ............................... Mahallesi ....................... Ada ..................... no lu 


Parselime İMAR ÇAPI almak istiyorum.


Bilgilerinize arz...