04 / 05 / 2024

imar çapı belgesinin düzenlenmesi

imar çapı belgesinin düzenlenmesi

İmar çapı olarak da bilinen imar durumu belgesi nasıl düzenlenir? İmar durumu belgesinde hangi bölümler bulunuyor? Ayrıntıları haberimizde...

Koordineli çap nedir, nereden alınır?

Koordineli çap, gayrimenkul taşınmazlarının bazı niteliklerini belirten bir belgedir. Bu belge belirli bir sisteme dayanır ve imar planlarında işe yarar. Peki koordineli çap nedir, nereden alınır ve neden gereklidir? İşte koordineli çap ile ilgili bilinmesi gerekenler...

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Olimpos'un imar planlarına bakanlıktan onay!

Antalya'da bulunan tatil beldesi Olimpos'u korumak için hazırlanan imar planı, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca onay verildi. Planla beraber betonlaşmaya izin verilmeyecek, var olan ahşap yapılar korunması planlanıyor.

Yaylalarda ahşap yapılaşma dönemi!

Doğu Karadeniz’de tartışılan ve imar kirliliği oluşturan beton yapılaşma, yaylacıları harekete geçirdi. Trabzon’un Çaykara ilçesi Derindere Mahallesi Geri Yaylası’nda vatandaşlar ahşap yapılaşmaya yöneldiler. 

10 soruda imar barışında ödeme!

8 Haziran'da başlayan imar barışı uygulamasında başvuru dönemi devam ediyor. Yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için başvuru sonrasında yapı kayıt belgesi bedelinin ödenmesi gerekiyor...

İmar barışı hesaplama nasıl yapılır?

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesinin alınabilmesi için belli oranlarda ödeme yapılıyor. Peki, imar barışı hesaplama nasıl yapılır?

Yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Uygulama imar planı bulunan alanları kapsayan Yeni İmar Yönetmeliğine göre yığma, ahşap ve kâgir yapılarda aranan şartlar nelerdir?

Antalya Kumluca'da imar parsellerinin uygulaması iptal edildi!

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Adrasan Mahallesi merkez imar parselleri için imar çapı, ruhsat ve iskan işlemlerinin durdurulduğunu dile getirdi.

Türkiye Kızılayı'ndan Konya'da imar, proje ve yapı ihalesi!

Kızılay Konya Şube Başkanlığı imar çapındaki yerel yönetmelik hükümlerine göre projelerin çizilmesi, yapı denetimi ve Meram Belediyesinden inşaat ruhsatının alımı işi ihale ediyor..

Isparta'da imar çapı bedeline zam yapıldı!

Isparta Belediye Meclisi'nde 2017 Gelir Tarifesinde unutulan maddeleri yeniden görüşerek karara bağladı. Buna göre imar çapı bedeline zam yapıldı.

Varsak'ta modern şehirleşme başlıyor!

Kepez Belediyesi, Varsak'ın doğusundaki 6 mahallede imar çapı ve inşaat ruhsatı düzenlenmesi işlemlerinin durmasına neden olan ve 30 yıla yakın süren plan uyuşmazlığını, yeni imar planı revizyonuyla çözüyor.

İmar durumu belgesi harcı 2016!

Bir arsa üzerinde bina inşa etmek için mimari proje hazırlamadan önce imar durum belgesinin alınması gerekiyor. Bu belge bağlı olunan ilçe belediyesinden alınıyor. Peki, imar durumu belgesi harcı 2016 ne kadar?

1936 yılında Kartal süratle imar ediliyor!

1936 yılında kasaba olan Kartal süratle imar ediliyormuş. Ankara Caddesi üzerindeki bazı ahşap barakaların yerine kagir bina ve dükkan yapılmasına karar verilen Kartal'da, imar çalışması süratle imar ediliyormuş.

imar çapı belgesinin düzenlenmesi Haberi

imar çapı belgesinin düzenlenmesi

İmar durumu belgesi nasıl düzenlenir?

Bir arsanın imar planına göre konumunu ve bu arsa üzerine nasıl ve ne şekilde yapı yapılacağını belirtmek amacıyla düzenlenen belgeye imar durumu belgesi deniyor. İmar çapı olarak da bilinen imar durumu belgesi kapsamında 4 farklı bölüme yer veriliyor.


Belediyelere müracaat edilerek alınabilen belge kapsamında yer alan bölümler; Başlık bölümü, kroki bölümü, imar durumu bölümü ve onay bölümü olarak sıralanıyor. Bölümler hakkındaki detaylar ise aşağıda yer alıyor.


İmar durumu belgesi nasıl düzenlenir?

1- Başlık bölümü

Başlık bölümünde ilgili belediyenin adı, arsa sahibinin adı, pafta, ada, parsel numaraları ve yüz ölçümleri, imar nizamı ve imar planı ölçeği gibi bilgilere yer veriliyor.


2- Kroki bölümü

İmar durumu belgesinde kroki, arsanın ve arsa içine binanın yerleştirildiğini gösteren krokinin çizildiği bölüm olarak karşımıza çıkıyor. Arsanın çevre...